Het logo van de website van Joop Letteboer

Opinie: De censuur van social media

twitter.php werd voor het laatst bijgewerkt op vrijdag 25 september 2020

Inhoudsopgave:

 1. Inleiding
 2. Gab
 3. Twitter-censuur
 4. Facebook en YouTube
 5. Alternatieven voor censuur
Het logo van Gab, het free speech-alternatief voor Twitter

Inleiding


Het was al langer bekend: Twitter en andere social media schenden de vrijheid van meningsuiting door accounts met een onwelgevallige mening op te schorten. Met ingang van 1 januari 2020 schroeft Twitter de censuur verder op en gaat de vrijheid van meningsuiting fors inperken. Twitteren over politieke kwesties wordt aan banden gelegd. Het promoten van een Nexit, kritiek op de EU, de klimaathysterie, de islam, de massa-immigratie en de invasie van kansloze moslims die niets in Nederland te zoeken hebben worden taboe.

Gab


Twitter introduceert hiermee schaamteloze censuur en dat betekent dat veel rechtse kiezers van de PVV en FvD van Twitter naar Gab zullen verhuizen. Nu al pakt een groot deel van deze kiezers hun biezen om accounts op het free speech-alternatief voor Twitter aan te maken, en informatie te delen over zeer belangrijke onderwerpen die ons allen (zouden moeten) bezighouden.

Oprichting van Gab
Gab is een sociaalnetwerksite uit San Mateo (Californië) en werd op 15 augustus 2016 opgericht door Andrew Torba, omdat hij vond dat de al bestaande sociaalnetwerksites te links waren nadat Facebook conservatieve (rechtse) nieuwsberichten en Twitter conservatieve en rechtse accounts had verwijderd.

Voordelen van Gab
Het werken met Gab verschilt niet zo heel veel met dat van Twitter. Ervaren twitteraars zullen hun weg makkelijk kunnen vinden. Zoals gezegd wordt op Gab de vrijheid van meningsuiting beter gewaarborgd dan op Twitter. Verder is het mogelijk om je post achteraf te wijzigen om typ- en taalfouten te verbeteren, of om vergeten hashtags toe te voegen. Bijkomend voordeel is dat Gab (nog) geen last heeft van extreem-linkse deugers omdat het medium als (veilige haven voor) "extreem-rechts" wordt geframed.

Twitter-censuur

Twitter-censuur


De censuur van Twitter hing al tijden in de lucht: sinds enkele weken verdwijnen er om de haverklap om onverklaarbare redenen rechtse accounts of worden ze voor een bepaalde tijd beperkt of opgeschort. Meestal worden deze gerapporteerd door de linkse deugbrigade omdat die accounts tweets versturen over grote problemen zoals de massa-immigratie, de islam, de klimaathysterie, het verrotte rechtssysteem, doorgeslagen diversiteit en inclusief gedram, de globalisering (NWO) van Europa, het nepnieuws van de msm en het dictatoriale regime van de EU. Dat zijn meningen die onwelgevallig zijn, die het linkse tuig niet bevalt en dús moeten die accounts de mond worden gesnoerd. Sinds 1 januari 2020 draait (zoals verwacht) de linkse Twitter-Gestapo op volle toeren: het één na het andere account wordt opgeschort. Omdat Twitter gehoor geeft aan dit soort NSB'ers mag worden geconcludeerd (en wordt steeds meer de indruk gewekt) dat het medium vanuit extreem-linkse hoek zoals gutmenschen en Antifa wordt beheerd en gefinancierd. Communisme viert weer hoogtij. Knettergek!

Sinds de bekendmaking van de Twitter-censuur loopt het storm op Gab: op en rond de Kerstdagen stapten veel (ex-)twitteraars al over naar het free speech-alternatief en na de jaarwisseling is dat aantal (zoals verwacht) gegroeid. Mensen vinden er hun weg en voelen zich er prima thuis: de vrees om door de linkse Gestapo gerapporteerd te worden om een "verkeerde" mening is vrijwel geheel verdwenen. Een punt van zorg is echter wel dat zij zich als trollen onder de Gabbers zullen begeven om het medium met nepnieuws en framing te verzieken.

Omdat ik de bui al enige tijd zag hangen heb ik zelf in januari 2018 ook een Gab-account aangemaakt. Klik rechtsboven op het ronde blauwe icoon met de rode wouw om naar mijn Gab-pagina te gaan.

Een verkeerde mening? Opschorting account!
Het Twitter-account van Katie Hopkins (met ruim 1 miljoen volgers) is rond 20 juni 2020 zonder opgaaf van redenen permanent opgeschort. Naar verluidt zou forse kritiek op het BLM-tuig de reden zijn geweest. Een grove schending van de vrijheid van meningsuiting, dus. Zowel Robert Jensen als Katie Hopkins zijn op het free speech-alternatief Gab te vinden.

Niet alleen Katie Hopkins werd de mond gesnoerd, ook andere (bekende) mensen en organisaties werden opgeschort of gemarkeerd om een "verkeerde" migratie- en islamkritische mening. Extreem-linkse terreurgroepen (Antifa, Extinction Rebellion, BLM) worden echter ongemoeid gelaten en mogen hun smerige propaganda verkondigen. Onbegrijpelijk. Een kort lijstje van Twitter-censuur:

 1. Edwin Wagensveld (meerdere keren permanent opgeschort)
 2. Elise Nijmegen (PVV'er, permanent opgeschort)
 3. Tommy Robinson (journalist en islamcriticus, permanent opgeschort)
 4. Geert Wilders (12 uur-ban)
 5. Amy Mek (gemarkeerde tweets)
 6. Donald Trump (gemarkeerde tweets)
 7. Katie Hopkins (permanent opgeschort)
 8. Schild & Vrienden (opgeschort)
 9. Voorpost (opgeschort)
 10. Identitair Verzet (opgeschort)
 11. Identitäre Bewegung (Duitsland, opgeschort)
 12. Identitäre Bewegung (Oostenrijk, opgeschort)
 13. Max von Kreyfelt (oprichter Café Weltschmerz, opgeschort)

Facebook en YouTube


De censuur op social media wordt een steeds groter probleem. De vrijheid van meningsuiting wordt er steeds meer geschonden, wat blijkt uit het feit dat onwelgevallige video's, documentaires en informatie zonder opgaaf van redenen worden verwijderd. Niet alleen Twitter censureert; Facebook, YouTube en LinkedIn doen precies hetzelfde: onwelgevallige meningen de kop indrukken en verwijderen. Afleveringen van De Jensen Show werden bijvoorbeeld offline gehaald. Vanwege deze censuur gaf Jensen in één van zijn podcasts aan langzaam afscheid te willen nemen van YouTube: "YouTube is gewoon de toekomst niet als het gaat om het vinden en het zoeken naar de waarheid", aldus Jensen.

Covid-19-censuur
Ook video's van David Icke, Michael Moore, Janet Ossebaard en Café Weltschmerz werden van YouTube verwijderd. De laatste met bijdragen van opiniepeiler Maurice de Hond, onderzoeker Pieter Lakeman en huisarts Rob Elens. Het betreft hier video's over Covid-19 van onderzoekers die tegen de leugens van het kabinet en het RIVM ingaan, en waarin de betrokkenheid én sponsoring door de criminele Bill & Melinda Gates Foundation aan het licht wordt gebracht. Oprichter van Café Weltschmerz Max von Kreyfelt vertelde in een live-uitzending van het FvD Journaal (zie afbeelding, klik voor vergroting) het vermoeden te hebben dat de overheid hier achter zit. Want het is natuurlijk niet de bedoeling dat mensen na gaan denken en door zelf onderzoek te doen achter de waarheid komen. Stel je voor! Communisme ten top! Lees meer...

 • President Donald Trump is uit de (door de Bill & Melinda Gates Foundation gesponsorde) WHO gestapt vanwege het verspreiden van onzin van die organisatie over Covid-19 en het dicteren van coronamaatregelen
 • Video's met informatie over genezing met Hydroxychloroquine, Zithromax en Zink worden verwijderd
 • De website van Amerikaanse artsen met informatie over genezing met Hydroxychloroquine, Zithromax en Zink werd offline gehaald
 • Facebook-groepen over Covid-19 waarin informatie wordt gedeeld en waarin kritische vragen worden gesteld worden verwijderd

Leugens over Covid-19
Door de censuur van diverse social media-platformen is het inmiddels wel duidelijk geworden dat u NIET mag genezen van Covid-19 en dat achter dit virus een smerige wereld schuilgaat. En de Nederlandse regering werkt hier actief aan mee in de personen van Mark Rutte, Hugo de Jonge en het RIVM door veel te laat maatregelen te nemen en zieken (werkende) medicijnen te onthouden, waardoor duizenden onnodige doden in verpleeg- en ziekenhuizen zijn gevallen. Schande! Covid-19 is niets meer dan een ordinair complot en verdienmodel, waar de groten der aarde door het verkopen van gevaarlijke vaccins nóg rijker van worden. Daarnaast wordt het virus misbruikt om bedrijven kapot te maken, vrijheden te beperken, opstanden de kop in te drukken en een politiestaat te faciliteren. Dat laatste wordt duidelijk als de corona-Gestapo door verraad van smerige NSB'ers razzia's houdt, huisvredebreuk pleegt en familiefeestjes beëindigt. Knettergek!

In plaats van dat in het begin op grote schaal Hydroxychloroquine, Zithromax en Zink werd ingekocht (en voorgeschreven) heeft de EU pas in juli virusremmer Remdesivir besteld. Deze virusremmer heeft drie nadelen:

 • Het is veel duurder dan Hydroxychloroquine
 • Het geneest Covid-19 niet, maar verkort de ziekteperiode met drie dagen
 • Er is kans op ernstige beschadiging van de nieren

Eigenaardigheden rond de Covid-19-hysterie
Er zal misschien een coronavirus ronddwalen (wat niet is aangetoond en ook niet is bewezen), maar er zijn té veel tegenstrijdigheden en opmerkelijke zaken die niet kloppen en die mensen aan het denken zetten. Het "coronabeleid" rammelt aan alle kanten en rond de coronahysterie vallen enkele dingen op:

 1. De broer van Hugo de Jonge heeft een farmaceutisch bedrijf. De sponsor is.....Bill Gates. De WHO en het RIVM worden gesponsord door.....Bill Gates. Natuurlijk allemaal bedoeld om voor de corona-hoax zijn vaccins te kunnen slijten
 2. BN'ers als Ali B. en Famke Louise werden door het corrupte RIVM betaald om propaganda en leugens over Covid-19 te verspreiden
 3. In de buitenlucht vinden er nauwelijks Covid-19-besmettingen plaats. Tóch worden er totaal onzinnige maatregelen opgelegd zoals het dragen van muilkorven en de 1,5 meter-onzin. Als je die negeert weet de corona-Gestapo je wel te vinden om je tot moes te slaan, waarbij ook nog volstrekte willekeur plaatsvindt (zie het door gutmensch George Soros betaalde Extinction Rebellion- en BLM-tuig)
 4. In shithole Amsterdam van Femke Halalsema mocht een opruiende demonstratie van BLM-tuig doorgaan, demonstraties tegen de Covid-19-hysterie werden door de corona-Gestapo keihard neergeslagen
 5. Normaal gesproken vallen er jaarlijks tussen de 3 en 9 duizend griepdoden. Nu rond de 400. Het aantal coronadoden staat nu op 6.312 (bijgewerkt op vrijdag 25 september 2020). Dit betekent dat griepdoden nu als coronadoden worden geteld
 6. Vaak wordt Corona als doodsoorzaak vastgesteld, terwijl patiënten met een zwakke gezondheid aan andere kwalen blijken te zijn overleden
 7. Hart- en kankerpatiënten gingen dood omdat Covid-19-patiënten voorrang kregen
 8. PCR-testen zijn voor minstens 30% onbetrouwbaar. Daarnaast blijken testkits vaak ook nog zélf besmet te zijn, zodat de uitslag bij mensen die getest worden dus positief zal uitvallen
 9. Teststraten zijn verlaten, al doet de msm verwoede pogingen u te laten geloven dat het er beredruk is
 10. Waar de ontwikkeling van vaccins gemiddeld 10 tot 15 jaar kan duren, worden vaccins tegen Covid-19 binnen een jaar uit de grond gestampt. Eén van de redenen is dat bestaande griepvaccins worden aangepast en niet eerst op dieren worden getest, maar direct op mensen worden toegepast, zonder dat men weet wat de bijwerkingen én consequenties zijn
 11. Beschikbare vaccins veroorzaken bijwerkingen (zoals het injecteren van allerlei rotzooi die een verhoogd risico op kanker kan veroorzaken), waardoor het middel erger is dan de kwaal. Daarnaast muteert Covid-19 waardoor vaccins überhaupt geen effect zullen hebben
 12. Er gaan theorieën rond dat vaccins zullen worden misbruikt om uw DNA te wijzigen en volgsystemen te injecteren, die de overheid door middel van apps informatie geven over uw gezondheid. Dit zijn Chinese toestanden die we ábsoluut niet moeten willen (communisme)

Mensen.....laat je niet langer bang maken, angst aanpraten en voor de gek houden. Covid-19 is in werkelijkheid een in een Chinees (Wuhan) laboratorium ontwikkeld griepvirus, waarvan 99% van de mensen die het oplopen niet ziek wordt. En als je al ziek wordt is de kans dat je eraan zult overlijden minimaal. Dat blijkt uit vergelijkingen met ziekten die veel dodelijker zijn. De absurde "coronamaatregelen" zijn onnodig en complete onzin! Een hoax en pure bangmakerij, dus! Word wakker! Covid-19 draait om macht, geld en uiteindelijk om het uitrollen van de NWO. #KomInVerzet

In een 4-delige documentaire legt onderzoekster Janet Ossebaard op het videoplatform BitChute haarfijn de leugens over Covid-19 bloot. Onderstaand vind je links naar de vier afzonderlijke delen van deze uitstekende documentaire:

 1. DEEL 1 VAN EEN 4-DELIGE DOCUMENTAIRE OVER COVID-19 VAN JANET OSSEBAARD
 2. DEEL 2 VAN EEN 4-DELIGE DOCUMENTAIRE OVER COVID-19 VAN JANET OSSEBAARD
 3. DEEL 3 VAN EEN 4-DELIGE DOCUMENTAIRE OVER COVID-19 VAN JANET OSSEBAARD
 4. DEEL 4 VAN EEN 4-DELIGE DOCUMENTAIRE OVER COVID-19 VAN JANET OSSEBAARD (samenvatting)

Andere video's over de leugens rond Covid-19:

 1. CORONA - DE WAARHEID IN 7 MINUTEN (GECENSUREERD DOOR YOUTUBE!)
 2. URGENT INFORMATION ON COVID VACCINE

Later meer...

Thierry Baudet en Max von Kreyfelt in een uitzending van het FvD Journaal

Alternatieven voor censuur


Door deze misselijkmakende censuur wordt overstappen naar andere platformen erg interessant. Zelf heb ik in juli 2019 vanwege alle Facebook-schandalen en de schending van de vrijheid van meningsuiting mijn Facebook-account opgeheven. De druppel was toen iemand een ban kreeg opgelegd nadat die een positief bericht over islamcriticus Tommy Robinson had gepost. Robinson wordt op Facebook geframed als gevaarlijk persoon, terwijl de man geheel geweldloos verslag doet omtrent gevaarlijke islamitische groomingbendes in Groot-Brittannië. Onderstaand worden alternatieven aangereikt voor social media die de vrijheid van meningsuiting schenden:

Twitter=> Gab / Parler / Friendweb
Facebook=> VK
WhatsApp=> Signal / Telegram
YouTube=> BitChute / Brand New Tube / Dailymotion / Vimeo / LBRY / Twitch
Google=> DuckDuckGo / Startpage

Verwante artikelen (website):
Artikelen over de islam (web)
Stop de identiteitspolitiek!
Deugen voor de bühne
De censuur van social media
Gaat ON! het redden?
Islamofobie bestaat niet
Antifa, een groeiend probleem
Het gevaar van EU-resolutie 1743
Negeren islamprobleem gevaarlijk
De opkomst van FvD
De gevaren van de islam
Sauna? Natuurlijk bloot

Naar boven Naar boven

joopletteboer.nl raadt Ubuntu Linux aan.

© Copyright joopletteboer.nl 2003 - 2020 | Wijzigingen

eXTReMe Tracker