Het logo van de website van Joop Letteboer

Opinie: Twitter gaat censureren

twitter.php werd voor het laatst bijgewerkt op dinsdag 21 januari 2020

Het logo van Gab, het free speech-alternatief voor Twitter

Het was al langer bekend: Twitter schendt de vrijheid van meningsuiting door accounts met een onwelgevallige mening op te schorten. Met ingang van 1 januari 2020 scherpt Twitter de regels verder aan en gaat de vrijheid van meningsuiting fors inperken. Twitteren over politieke kwesties wordt aan banden gelegd. Het promoten van een Nexit, kritiek op de EU, de islam, de massa-immigratie en de invasie van kansloze moslims die niets in Nederland te zoeken hebben worden taboe. Dit is schaamteloze censuur en betekent dat veel rechtse kiezers van de PVV en FvD van Twitter naar Gab zullen verhuizen. Nu al pakt een groot deel van deze kiezers hun biezen om accounts op het free speech-alternatief voor Twitter aan te maken, en informatie te delen over zeer belangrijke onderwerpen die ons allen (zouden moeten) bezighouden.

Oprichting Gab
Gab is een sociaalnetwerksite uit San Mateo (Californië) en werd op 15 augustus 2016 opgericht door Andrew Torba, omdat hij vond dat de al bestaande sociaalnetwerksites te links waren nadat Facebook conservatieve (rechtse) nieuwsberichten en Twitter conservatieve en rechtse accounts had verwijderd.

Voordelen Gab
Het werken met Gab verschilt niet zo heel veel met dat van Twitter. Ervaren twitteraars zullen hun weg makkelijk kunnen vinden. Zoals gezegd wordt op Gab de vrijheid van meningsuiting beter gewaarborgd dan op Twitter. Verder is het mogelijk om je post achteraf te wijzigen om typ- en taalfouten te verbeteren, of om vergeten hashtags toe te voegen. Bijkomend voordeel is dat Gab (nog) geen last heeft van linkse deugers omdat het medium als (veilige haven voor) "extreem-rechts" wordt geframed.

Twitter-censuur

Twitter-censuur
De censuur van Twitter hing al tijden in de lucht: sinds enkele weken verdwijnen er om de haverklap om onverklaarbare redenen rechtse accounts of worden ze voor een bepaalde tijd beperkt of opgeschort. Meestal worden deze gerapporteerd door de linkse deugbrigade omdat die accounts tweets versturen over grote problemen zoals de massa-immigratie, de islam, de klimaathysterie, het verrotte rechtssysteem, doorgeslagen diversiteit en inclusief gedram, de globalisering (NWO) van Europa, het nepnieuws van de msm en het dictatoriale regime van de EU. Dat zijn meningen die onwelgevallig zijn, die het linkse tuig niet bevalt en dús moeten die accounts de mond worden gesnoerd. Sinds 1 januari 2020 draait (zoals verwacht) de linkse Twitter-Gestapo op volle toeren: het één na het andere account wordt opgeschort. Omdat Twitter gehoor geeft aan dit soort NSB'ers mag worden geconcludeerd (en wordt steeds meer de indruk gewekt) dat het medium vanuit extreem-linkse hoek zoals gutmenschen en Antifa wordt beheerd en gefinancierd. Communisme viert weer hoogtij. Knettergek!

Sinds de bekendmaking van de Twitter-censuur loopt het storm op Gab: op en rond de Kerstdagen stapten veel (ex-)twitteraars al over naar het free speech-alternatief en na de jaarwisseling is dat aantal (zoals verwacht) gegroeid. Mensen vinden er hun weg en voelen zich er prima thuis: de vrees om door de linkse Gestapo gerapporteerd te worden om een "verkeerde" mening is vrijwel geheel verdwenen. Een punt van zorg is echter wel dat zij zich als trollen onder de Gabbers zullen begeven om het medium met nepnieuws en framing te verzieken.

Omdat ik de bui al enige tijd zag hangen heb ik zelf in januari 2018 ook een Gab-account aangemaakt. Klik rechtsboven op het ronde blauwe icoon met de rode wouw om naar mijn Gab-pagina te gaan.

Naast de Twitter-censuur gaat het medium ook de instellingen aanpassen. Zo wordt het voor gebruikers mogelijk gemaakt om geen antwoorden te krijgen op tweets of alleen die van twitteraars die zij zelf volgen. Op deze manier wordt het mogelijk gemaakt om discussies (met niet-volgers) over geponeerde stellingen of beweringen te vermijden. De functie krijgt vier opties, schrijft The Verge op basis van een evenement van Twitter op CES. Een test met de functie begint binnen een paar maanden, een wereldwijde release volgt later dit jaar. De opties zullen te vinden zijn in het venster om een tweet te versturen.

Later meer...

Verwante artikelen (website):
Artikelen over de islam (web)
Twitter gaat censureren
Gaat ON! het redden?
Islamofobie bestaat niet
Antifa, een groeiend probleem
Het gevaar van EU-resolutie 1743
Negeren islamprobleem gevaarlijk
De opkomst van FvD
De gevaren van de islam

Naar boven Naar boven

joopletteboer.nl raadt Ubuntu Linux aan.

© Copyright joopletteboer.nl 2003 - 2020 | Wijzigingen

eXTReMe Tracker