Het logo van de website van Joop Letteboer

Opinie: Twitter gaat censureren

twitter.php werd voor het laatst bijgewerkt op zondag 12 juli 2020

Inhoudsopgave:

 1. Oprichting van Gab
 2. Voordelen van Gab
 3. Twitter-censuur
 4. Facebook en YouTube
 5. Alternatieven voor censuur
Het logo van Gab, het free speech-alternatief voor Twitter

Het was al langer bekend: Twitter schendt de vrijheid van meningsuiting door accounts met een onwelgevallige mening op te schorten. Met ingang van 1 januari 2020 scherpt Twitter de regels verder aan en gaat de vrijheid van meningsuiting fors inperken. Twitteren over politieke kwesties wordt aan banden gelegd. Het promoten van een Nexit, kritiek op de EU, de islam, de massa-immigratie en de invasie van kansloze moslims die niets in Nederland te zoeken hebben worden taboe. Dit is schaamteloze censuur en betekent dat veel rechtse kiezers van de PVV en FvD van Twitter naar Gab zullen verhuizen. Nu al pakt een groot deel van deze kiezers hun biezen om accounts op het free speech-alternatief voor Twitter aan te maken, en informatie te delen over zeer belangrijke onderwerpen die ons allen (zouden moeten) bezighouden.

Oprichting van Gab


Gab is een sociaalnetwerksite uit San Mateo (Californië) en werd op 15 augustus 2016 opgericht door Andrew Torba, omdat hij vond dat de al bestaande sociaalnetwerksites te links waren nadat Facebook conservatieve (rechtse) nieuwsberichten en Twitter conservatieve en rechtse accounts had verwijderd.

Voordelen van Gab


Het werken met Gab verschilt niet zo heel veel met dat van Twitter. Ervaren twitteraars zullen hun weg makkelijk kunnen vinden. Zoals gezegd wordt op Gab de vrijheid van meningsuiting beter gewaarborgd dan op Twitter. Verder is het mogelijk om je post achteraf te wijzigen om typ- en taalfouten te verbeteren, of om vergeten hashtags toe te voegen. Bijkomend voordeel is dat Gab (nog) geen last heeft van linkse deugers omdat het medium als (veilige haven voor) "extreem-rechts" wordt geframed.

Twitter-censuur

Twitter-censuur


De censuur van Twitter hing al tijden in de lucht: sinds enkele weken verdwijnen er om de haverklap om onverklaarbare redenen rechtse accounts of worden ze voor een bepaalde tijd beperkt of opgeschort. Meestal worden deze gerapporteerd door de linkse deugbrigade omdat die accounts tweets versturen over grote problemen zoals de massa-immigratie, de islam, de klimaathysterie, het verrotte rechtssysteem, doorgeslagen diversiteit en inclusief gedram, de globalisering (NWO) van Europa, het nepnieuws van de msm en het dictatoriale regime van de EU. Dat zijn meningen die onwelgevallig zijn, die het linkse tuig niet bevalt en dús moeten die accounts de mond worden gesnoerd. Sinds 1 januari 2020 draait (zoals verwacht) de linkse Twitter-Gestapo op volle toeren: het één na het andere account wordt opgeschort. Omdat Twitter gehoor geeft aan dit soort NSB'ers mag worden geconcludeerd (en wordt steeds meer de indruk gewekt) dat het medium vanuit extreem-linkse hoek zoals gutmenschen en Antifa wordt beheerd en gefinancierd. Communisme viert weer hoogtij. Knettergek!

Sinds de bekendmaking van de Twitter-censuur loopt het storm op Gab: op en rond de Kerstdagen stapten veel (ex-)twitteraars al over naar het free speech-alternatief en na de jaarwisseling is dat aantal (zoals verwacht) gegroeid. Mensen vinden er hun weg en voelen zich er prima thuis: de vrees om door de linkse Gestapo gerapporteerd te worden om een "verkeerde" mening is vrijwel geheel verdwenen. Een punt van zorg is echter wel dat zij zich als trollen onder de Gabbers zullen begeven om het medium met nepnieuws en framing te verzieken.

Omdat ik de bui al enige tijd zag hangen heb ik zelf in januari 2018 ook een Gab-account aangemaakt. Klik rechtsboven op het ronde blauwe icoon met de rode wouw om naar mijn Gab-pagina te gaan.

Een verkeerde mening? Opschorting account!
Het Twitter-account van Katie Hopkins is rond 20 juni 2020 zonder opgaaf van redenen permanent opgeschort. Naar verluidt zou forse kritiek op het BLM-tuig de reden zijn geweest. Een grove schending van de vrijheid van meningsuiting, dus. Zowel Robert Jensen als Katie Hopkins zijn op het free speech-alternatief Gab te vinden.

Niet alleen Katie Hopkins werd de mond gesnoerd, ook andere (bekende) mensen en organisaties werden opgeschort of gemarkeerd om een "verkeerde" migratie- en islamkritische mening. Een kort lijstje:

 1. Edwin Wagensveld (meerdere keren permanent opgeschort)
 2. Elise Nijmegen (PVV'er, permanent opgeschort)
 3. Tommy Robinson (journalist en islamcriticus, permanent opgeschort)
 4. Geert Wilders (12 uur-ban)
 5. Amy Mek (gemarkeerde tweets)
 6. Donald Trump (gemarkeerde tweets)
 7. Schild & Vrienden (opgeschort)
 8. Voorpost (opgeschort)
 9. Identitair Verzet (opgeschort)
 10. Identitäre Bewegung (Duitsland, opgeschort)
 11. Identitäre Bewegung (Oostenrijk, opgeschort)

Facebook en YouTube


De censuur op social media wordt een steeds groter probleem. De vrijheid van meningsuiting wordt er steeds meer geschonden, wat blijkt uit het feit dat onwelgevallige video's, documentaires en informatie zonder opgaaf van redenen worden verwijderd. Niet alleen Twitter censureert, Facebook en YouTube doen precies hetzelfde: onwelgevallige meningen de kop indrukken en verwijderen. Afleveringen van De Jensen Show werden bijvoorbeeld offline gehaald. Vanwege deze censuur gaf Jensen in één van zijn video's aan langzaam afscheid te willen nemen van YouTube: "YouTube is gewoon de toekomst niet als het gaat om het vinden en het zoeken naar de waarheid", aldus Jensen. Ook video's van David Icke, Michael Moore en Café Weltschmerz werden van YouTube verwijderd. De laatste met bijdragen van opiniepeiler Maurice de Hond, onderzoeker Pieter Lakeman en huisarts Rob Elens. Oprichter van Café Weltschmerz Max von Kreyfelt vertelde in een live-uitzending van het FvD Journaal (zie afbeelding, klik voor vergroting) het vermoeden te hebben dat de overheid hier achter zit. Want het is natuurlijk niet de bedoeling dat mensen na gaan denken en door zelf onderzoek te doen achter de waarheid komen. Stel je voor! Dictatuur ten top! Lees meer...

Thierry Baudet en Max von Kreyfelt in een uitzending van het FvD Journaal

Alternatieven voor censuur


Door deze misselijkmakende censuur wordt overstappen naar andere platformen erg interessant. Zelf heb ik in juli 2019 vanwege alle Facebook-schandalen en de schending van de vrijheid van meningsuiting mijn Facebook-account opgeheven. De druppel was toen iemand een ban kreeg opgelegd nadat die een positief bericht over islamcriticus Tommy Robinson had gepost. Robinson wordt op Facebook geframed als gevaarlijk persoon, terwijl de man geheel geweldloos verslag doet omtrent gevaarlijke islamitische groomingbendes in Groot-Brittannië. Onderstaand worden alternatieven aangereikt voor social media die de vrijheid van meningsuiting schenden:

Twitter=> Gab / Parler
Facebook=> VK
WhatsApp=> Signal / Telegram
YouTube=> Dailymotion / Bitchute / Vimeo / LBRY
Google=> DuckDuckGo / Startpage

Later meer...

Verwante artikelen (website):
Artikelen over de islam (web)
Stop de identiteitspolitiek!
Deugen voor de bühne
Twitter gaat censureren
Gaat ON! het redden?
Islamofobie bestaat niet
Antifa, een groeiend probleem
Het gevaar van EU-resolutie 1743
Negeren islamprobleem gevaarlijk
De opkomst van FvD
De gevaren van de islam
Sauna? Natuurlijk bloot

Naar boven Naar boven

joopletteboer.nl raadt Ubuntu Linux aan.

© Copyright joopletteboer.nl 2003 - 2020 | Wijzigingen

eXTReMe Tracker