Het logo van de website van Joop Letteboer


Opinie: De opkomst van FvD

fvd.php werd voor het laatst bijgewerkt op maandag 17 juni 2019

BREAKING:
23-03-2019 | EXTREEM-LINKS GAAT LOS OP THIERRY BAUDET (website)
11-03-2019 | AANSLAG OP GEERT WILDERS VERIJDELD
(website)

Het logo van Forum voor Democratie

Inhoudsopgave:

 1. Oprichting en opkomst
 2. Belangrijkste standpunten
 3. Verschillen met de PVV
 4. Demonisering
 5. Verkiezingszege Provinciale Statenverkiezingen 2019
 6. Vreemd stemgedrag

Oprichting en opkomst


Forum voor Democratie werd in 2015 in eerste instantie opgericht als denktank. Toen in een raadgevend referendum een massaal 'Nee!' tegen het associatieverdrag met Oekrane werd genegeerd, werd Forum voor Democratie in 2016 een politieke partij. Na de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 kwam Forum met twee zetels in de Tweede Kamer. De fractie bestaat uit Thierry Baudet en Theo Hiddema. Inmiddels groeit de partij als kool en heeft meer dan 37.000 leden.

Belangrijkste standpunten


De belangrijkste standpunten van Forum voor Democratie zijn:
 1. Europese Unie
 2. Immigratie en remigratie
 3. Zorg
 4. Directe democratie (via bindende referenda)
 5. Sanering NPO

Kijk voor het volledige partijprogramma op Standpunten van Forum voor Democratie.

Verschillen met de PVV


Het partijprogramma van Forum voor Democratie vertoont veel overeenkomsten met dat van de PVV. Daarom zouden de partijen prima met elkaar kunnen samenwerken en in een coalitie kunnen zitten. Het grootste verschil zit in de bestrijding van de islam: waar dit het belangrijkste standpunt van de PVV is, ontbreekt dat in het partijprogramma van Forum voor Democratie. Daarom zal ik persoonlijk PVV blijven stemmen, want de islam hoort niet bij Nederland en mot worden verboden. Wl wil Forum het (radicaal) islamisme en de massa-immigratie aanpakken. Een ander verschil is dat Forum leden heeft en dat je van de PVV geen lid kunt worden.

Demonisering


De afgelopen maanden werd in de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen Forum voor Democratie in deugprogramma's als Jinek, DWDD en Pauw voortdurend geframed en als racistisch, fascistisch en extreem-rechts weggezet. Linkse journalisten (zoals van de Volkskrant en de NRC), opiniemakers en bestuurders van het partijkartel demoniseerden er stevig op los zonder dat FvD zich kon verdedigen. Men verwees zelfs naar de jaren dertig toen Adolf Hitler in opkomst was. Het ergste is nog dat men kennelijk niet heeft geleerd van het verleden en men niet begrijpt (of wellicht is dat juist een vooropgezet plan) hiermee een klimaat voor een Fortuyn 2.0 te scheppen. Knettergek! Maar de kiezer is het bashen en de haat kotsbeu, zo hebben we op 20 maart 2019 kunnen zien. De opkomst van rechtse partijen die Nederland van de ondergang willen redden is niet meer te stoppen en zal alleen maar groeien. Is het dan eindelijk tijd geworden voor een patriottische lente, waar ook de PVV zo naar snakt?

Van extreem-links is bekend dat die ALTIJD naar geweld en framing grijpt als inhoudelijke argumenten tegen politieke tegenstanders uitgeput zijn. Wanneer je een andere mening hebt ben je in hun ogen al snel extreem-rechts, een racist, fascist en die moet - zowel verbaal als fysiek - met geweld worden bestreden. Op Twitter vindt op dit moment een razzia van Antifa plaats die massaal rechtse accounts rapporteren. Voorbeelden zijn de accounts van Pegida-leider Edwin Wagensveld en PVV-stemmer Dr. Gertjan Mulder. Helaas trapt Twitter hier blindelings in en schort deze accounts permanent op. Op een extreem-linkse website werd ook opgeroepen om de accounts van journalisten Joost Niemoller, Jan Dijkgraaf, Wierd Duk en PVV'er Henk Bres te laten opheffen, omdat die meningen hebben die het extreem-linkse tuig niet bevalt. Een beter voorbeeld dan dat extreem-links een hekel heeft aan andere (rechtse) meningen (en ds vrijheid van meningsuiting) kun je niet geven.

Thierry Baudet werd - onder meer door de extreem-linkse activiste Anne Fleur Dekker - al langer gedemoniseerd en bedreigd, maar na de forse winst tijdens de Provinciale Statenverkiezingen en de geweldige overwinningsspeech ging extreem-links helemaal los. Een paar voorbeelden van de haat van het extreem-linkse tuig:

 • UU-docent Corn Hanssen schreef in een Facebook-post: "Volkert, waar ben je?", verwijzend naar Volkert van de Graaf die Pim Fortuyn vermoordde
 • Cartoonist Bas van der Schot tekende een cartoon met Thierry Baudet op een zwarte doodskist
 • Bessie Turf-kloon Asha ten Broeke van de Volkskrant noemde in een haatcolumn Thierry Baudet een fascist
 • NRC Handelsblad beeldde Thierry Baudet af in een bruin uniform, verwijzend naar het nazi-Duitsland van Adolf Hitler
 • Burgemeester Martijn Vroon van Krimpen aan den IJssel verwees op Facebook met naziboeken en cryptische bewoordingen over het nazisme en fascisme naar Thierry Baudet
 • Journalist Kees Boonman vergeleek op NPO Radio 1 - verwijzend naar de jaren 30 - Thierry Baudet met Adolf Hitler
 • De seniele dorpsidioot Freek de Jonge verstoorde het boekenbal met afwijzend commentaar op de geweldige overwinningsspeech van Thierry Baudet
 • Antifa zoals AFA en Comit 21 Maart riepen tijdens een haatdemonstratie in Amsterdam op om Thierry Baudet te vermoorden

Met het bovenstaande wordt onbewust (of wellicht hl bewust) een klimaat geschapen voor een Fortuyn 2.0. Knettergek! Wat ik mij afvraag: waarom geef je dit soort gekken die haat prediken n aanwakkeren in vredesnaam een podium? Extreem-links kan niet zo goed tegen democratie, behalve als het ze goed uitkomt. Extreem-links lijkt ook totaal te zijn vervreemd van hun eigen beschaving en natie. Men beschouwt Nederland niet als land om van te houden en is niet bereid om het land en zichzelf te verdedigen tegen culturen die hier niet thuishoren. Extreem-links deugt dit land kapot totdat het capituleert voor kansloze Noord-Afrikaanse migranten en de islam. Het is pre oikofobie en pre zelfhaat. Sterker nog: ze zullen als eerste met de staart tussen de benen voor het Paard van Troje vertrekken als het hier losgaat.

De demonisering gaat doorrrrr
Wie nu denkt dat de demonisering van Thierry Baudet en FvD na de Provinciale Statenverkiezingen van 2019 is gestopt komt bedrogen uit. Nog steeds spuien extreem-linkse columnisten hun haat in deugkrantjes als de Volkskrant (de volgevreten Bessie Turf-kloon Asha ten Broeke) en de NRC (de allochtone deuggleuf Clarice Gargard). Het is overduidelijk de intentie van dit soort hersenlozen dat er een nieuwe Volkert moet worden gevonden. Gevaarlijk en knettergek!

Zie ook:
Extreem-links gaat los op Thierry Baudet (website)
Het framen moet nu een keertje klaar zijn (web)

Linkse indoctrinatie in het onderwijs
De laatste maanden kwamen steeds meer berichten over linkse indoctrinatie in het onderwijs naar buiten en werd duidelijk dat het Antifa-gedachtegoed er al vroeg wordt ingeramd. Leerlingen worden door lesboeken en linkse docenten stelselmatig voorgelogen over de bedoelingen van partijen als PVV en FvD. Leerlingen verdienen bescherming tegen indoctrinatie van linkse deugdocenten. Daarom besloot het Renaissance Instituut van Forum voor Democratie om een Meldpunt Linkse Indoctrinatie in het onderwijs te openen. Het idee voor dat meldpunt is afkomstig van oud-docent en PVV-Kamerlid Harm Beertema.

Daags na de opening van het meldpunt buitelden linkse critici en de linkse mainstream media over elkaar heen om het meldpunt neer te sabelen. Ik begrijp dat wel: de giftige tentakels van het linkse gedachtegoed liggen diep geworteld in het onderwijs. Men (het extreem-linkse GroenLinks) is als de dood dat het hele linkse bolwerk in het onderwijs bloot komt te liggen en in elkaar stort. Maar dit meldpunt is toch cht hard nodig om de politieke indoctrinatie in kaart te brengen. Linkse indoctrinatie in het onderwijs moet stoppen!

Mats Nelisse
De scholier Mats Nelisse is een apart verhaal. Om de linkse indoctrinatie in het onderwijs aan de kaak te stellen maakte Mats de Instagram-pagina LinkseIndoctrinatieNL aan en kwam die promoten in de talkshow JENSEN. Binnen een mum van tijd had de pagina van Mats meer dan 10.000 volgers. Waar al voor gevreesd werd gebeurde: Instagram blokkeerde om onduidelijke redenen de pagina van Mats zodat hij niet meer kon posten. Dat was voor Mats aanleiding om LinkseIndoctrinatie.eu op te richten, zodat hij niet meer gecensureerd kan worden!

Verkiezingszege Provinciale Statenverkiezingen 2019


Op 20 maart 2019 werd Forum voor Democratie tijdens de Provinciale Statenverkiezingen met 13 zetels de grootste partij van Nederland in de Eerste Kamer. In een geweldige overwinningsspeech legde partijleider Thierry Baudet op weergaloze wijze de vinger op de rotte plekken van het partijkartel. Enkele citaten die zijn blijven hangen:

"De uil van Minerva spreidt zijn vleugels bij het vallen van de avond"
"Wij zijn naar het front geroepen omdat het moet, omdat ons land ons nodig heeft"
"Op deze rots gaan wij onze zuil bouwen!"
"We gaan onze democratie herstellen"

Thierry Baudet tijdens de overwinningsspeech na PS2019

Vreemd stemgedrag


Forum voor Democratie vertoont vreemd stemgedrag: in motie 35078-5 van de PVV - in stemming gebracht op 7 februari 2019 - stemde Forum nog vr een Nexit, in motie 23987-338 van 28 maart 2019 stemde Forum opeens tegen.

Later meer...

Verwante artikelen (website):
Negeren islamprobleem gevaarlijk
De gevaren van de islam

Naar boven Naar boven

Joop Letteboer raadt Ubuntu Linux aan.

© Copyright joopletteboer.nl 2003 - 2019 | Wijzigingen

eXTReMe Tracker