Het logo van de website van Joop Letteboer


Opinie: De opkomst van FvD

fvd.php werd voor het laatst bijgewerkt op woensdag 15 januari 2020

BREAKING:
30-11-2019 | IDENTITAIR NEDERLAND RICHT POLITIEKE PARTIJ OP (website)
23-03-2019 | EXTREEM-LINKS GAAT LOS OP THIERRY BAUDET (website)
11-03-2019 | AANSLAG OP GEERT WILDERS VERIJDELD (website)

Het logo van Forum voor Democratie

Inhoudsopgave:

 1. Oprichting en opkomst
 2. Belangrijkste standpunten
 3. Verschillen met de PVV
 4. Demonisering van Thierry Baudet en FvD
 5. Verkiezingszege Provinciale Statenverkiezingen 2019
 6. Vreemd stemgedrag
 7. Diefstal Henk Otten

Oprichting en opkomst


Forum voor Democratie werd in 2015 in eerste instantie opgericht als denktank. Toen in een raadgevend referendum een massaal 'Nee!' tegen het associatieverdrag met Oekraïne werd genegeerd, werd Forum voor Democratie in 2016 een politieke partij. Na de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 kwam Forum met twee zetels in de Tweede Kamer. De fractie bestaat uit Thierry Baudet en Theo Hiddema. Inmiddels groeit de partij als kool en had rond de jaarwisseling meer dan 42.000 leden. Daarmee werd FvD de grootste ledenpartij van Nederland.

Belangrijkste standpunten


De belangrijkste standpunten van Forum voor Democratie zijn:
 1. Europese Unie
 2. Immigratie en remigratie
 3. Zorg
 4. Directe democratie (via bindende referenda)
 5. Sanering NPO

Kijk voor het volledige partijprogramma op Standpunten van Forum voor Democratie.

Verschillen met de PVV


Het partijprogramma van Forum voor Democratie vertoont veel overeenkomsten met dat van de PVV. Daarom zouden de partijen prima met elkaar kunnen samenwerken en in een coalitie kunnen zitten. Het grootste verschil zit in de bestrijding van de islam: waar dit het belangrijkste standpunt van de PVV is, ontbreekt dat in het partijprogramma van Forum voor Democratie. Daarom zal ik persoonlijk PVV blijven stemmen, want de islam hoort niet bij Nederland en moét worden verboden. Wél wil Forum het (radicaal) islamisme en de massa-immigratie aanpakken. Een ander verschil is dat Forum leden heeft en dat je van de PVV geen lid kunt worden.

Demonisering van Thierry Baudet en FvD


De afgelopen maanden werd in de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen Forum voor Democratie in deugprogramma's als Jinek, DWDD en Pauw voortdurend geframed en als racistisch, fascistisch en extreem-rechts weggezet. Linkse journalisten (zoals van de (Om)Volkskrant en het NSB Handelsblad), opiniemakers en bestuurders van het partijkartel demoniseerden er stevig op los zonder dat FvD zich kon verdedigen. Men verwees zelfs naar de jaren dertig toen Adolf Hitler in opkomst kwam. Het ergste is nog dat men kennelijk niet heeft geleerd van het verleden en men niet begrijpt (of wellicht is dat juist een vooropgezet plan) hiermee een klimaat voor een Fortuyn 2.0 te scheppen. Knettergek! Maar de kiezer is het bashen en de haat kotsbeu, zo hebben we op 20 maart 2019 kunnen zien. De opkomst van rechtse partijen die Nederland van de ondergang willen redden is niet meer te stoppen en zal alleen maar groeien. Is het dan eindelijk tijd geworden voor een patriottische lente, waar ook de PVV zo naar verlangt?

Van extreem-links is bekend dat die ALTIJD naar geweld en framing grijpt als inhoudelijke argumenten tegen politieke tegenstanders uitgeput zijn. Wanneer je een andere mening hebt ben je in hun ogen al snel haatzaaier, islamofoob, xenofoob, populist, extreem-rechts, fascist, racist, nazi, bruinhemd en die moet - zowel verbaal als fysiek - met geweld worden bestreden. Op Twitter vindt op dit moment een razzia van Antifa plaats die massaal rechtse accounts rapporteren. Voorbeelden zijn de accounts van Pegida-leider Edwin Wagensveld en PVV-stemmer Dr. Gertjan Mulder. Helaas trapt Twitter hier blindelings in en schort deze accounts permanent op. Op een extreem-linkse website werd ook opgeroepen om de accounts van journalisten Joost Niemoller, Jan Dijkgraaf, Wierd Duk en PVV'er Henk Bres te laten opheffen, omdat die meningen hebben die het extreem-linkse tuig niet bevalt. Een beter voorbeeld dan dat extreem-links een hekel heeft aan andere (rechtse) meningen (en dús vrijheid van meningsuiting) kun je niet geven.

Thierry Baudet werd - onder meer door de extreem-linkse activiste Anne Fleur Dekker - al langer gedemoniseerd en bedreigd, maar na de forse winst tijdens de Provinciale Statenverkiezingen en de geweldige overwinningsspeech ging extreem-links helemaal los. Een paar voorbeelden van de haat van het extreem-linkse tuig:

 • UU-docent Corné Hanssen schreef in een Facebook-post: "Volkert, waar ben je?", verwijzend naar Volkert van der Graaf die Pim Fortuyn vermoordde. Het OM besloot om deze idioot niet te vervolgen, waarmee deze club min of meer instemt met het oproepen tot een moordaanslag op een gekozen volksvertegenwoordiger. Als Mark Rutte of Surinamer Sylvana Simons wordt bedreigd is het OM er wél als de kippen bij om tot vervolging over te gaan. Meten met twee maten
 • Cartoonist Bas van der Schot tekende een cartoon met Thierry Baudet op een zwarte doodskist
 • Bessie Turf-kloon Asha ten Broeke van de Volkskrant noemde in een haatcolumn Thierry Baudet een fascist
 • NSB Handelsblad beeldde Thierry Baudet af in een bruin uniform, verwijzend naar het nazi-Duitsland van Adolf Hitler
 • Burgemeester Martijn Vroon van Krimpen aan den IJssel verwees op Facebook met naziboeken en cryptische bewoordingen over het nazisme en fascisme naar Thierry Baudet
 • Journalist Kees Boonman vergeleek op NPO Radio 1 - verwijzend naar de jaren 30 - Thierry Baudet met Adolf Hitler
 • De seniele dorpsidioot Freek de Jonge verstoorde het boekenbal met afwijzend commentaar op de geweldige overwinningsspeech van Thierry Baudet
 • Politicoloog Cas Mudde waarschuwde voor het normaliseren van "radicaal-rechts", waarbij schaamteloos en totáál irrelevant een foto van FvD-jongeren in nette pakken werd getoond. Knettergek! Geweld tegen andersdenkenden is nog altijd voorbehouden aan extreem-links, smerige rat!
 • Antifa zoals AFA en Comité 21 Maart riepen tijdens een misselijkmakende haatdemonstratie in Amsterdam op om Thierry Baudet te vermoorden. Met het zingen van 'Als je Thierry dood wil schieten, zeg dan paf!' werd een strafbaar feit gepleegd en Art. 131 Sr overtreden. Wat het nog erger maakte is dat GroenLinks, SP, PvdA en een pedoclub meeliepen. Niemand greep in (het werd zelfs als collectief breed gedragen), daarom zijn genoemde partijen medeschuldig aan de demonisering van een gekozen politicus of partij. Bij de haatdemo werd ook een dappere cameraploeg van UP! Network aangevallen. Bij dit soort demo's blijkt maar weer hoe gevaarlijk Antifa is. Opvallend is trouwens dat er bij haatdemo's van Antifa nauwelijks journalisten verslag doen, terwijl er bij vreedzame demonstraties van Pegida meer journalisten dan demonstranten aanwezig zijn
 • In 2020 gaat de demonisering doorrrrr. Dinsdag 14 januari zat Herman Koch aan de deugtafel bij deugheks Eva Jinek op RTL4 en gunde Thierry Baudet een wandeling langs de snelweg. Heel de deugtafel gierde het uit om deze doodsverwensing. "Schandalig.....niks geleerd van Pim....."

Antifa tijdens de haatdemonstratie in Amsterdam

Nooit meer socialisme! Geef Antifa geen podium

Kunnen mensen nu écht niet nadenken? Met het bovenstaande wordt door dit soort idioten onbewust (of wellicht héél bewust) een klimaat geschapen voor een Fortuyn 2.0. Knettergek! Wat ik mij afvraag: waarom geef je dit soort gekken die haat prediken én aanwakkeren in vredesnaam een podium? Extreem-links haat democratie en de vrijheid van meningsuiting als die ze niet goed uitkomen. Extreem-links lijkt ook totaal te zijn vervreemd van hun eigen cultuur, beschaving, identiteit en soevereiniteit. Men beschouwt Nederland niet meer als land om van te houden en is niet bereid om het land en zichzelf te verdedigen tegen culturen die hier niet thuishoren. Extreem-links deugt dit land kapot totdat het capituleert voor kansloze Noord-Afrikaanse migranten en de islam. Het is púre zelfdestructie, púre oikofobie en púre zelfhaat. Sterker nog: ze zullen als eerste met de staart tussen de benen voor het Paard van Troje vertrekken als het hier losgaat. Na hen de zondvloed.

De demonisering gaat doorrrrr
Wie nu denkt dat de demonisering van Thierry Baudet en FvD na de Provinciale Statenverkiezingen van 2019 is gestopt komt bedrogen uit. Nog steeds spuien extreem-linkse rioolcolumnisten en -journalisten hun haat in deugkrantjes als de (Om)Volkskrant, de NRC en Trouw. Het is overduidelijk de intentie van dit soort hersenlozen dat er een nieuwe Volkert moet worden gevonden. Gevaarlijk, ziek en knettergek!

Zie ook:
Extreem-links gaat los op Thierry Baudet (website)
Het framen moet nu een keertje klaar zijn (web)

Linkse indoctrinatie in het onderwijs
De laatste maanden kwamen steeds meer berichten over linkse indoctrinatie in het onderwijs naar buiten en werd duidelijk dat het Antifa-gedachtegoed er al vroeg wordt ingeramd. Leerlingen worden door lesboeken en linkse docenten stelselmatig voorgelogen over de bedoelingen van partijen als PVV en FvD. Leerlingen verdienen bescherming tegen indoctrinatie van linkse deugdocenten. Daarom besloot het Renaissance Instituut van Forum voor Democratie om een Meldpunt Linkse Indoctrinatie in het onderwijs te openen. Het idee voor dat meldpunt is afkomstig van oud-docent en PVV-Kamerlid Harm Beertema.

Daags na de opening van het meldpunt buitelden linkse critici en de linkse mainstream media over elkaar heen om het meldpunt neer te sabelen. Ik begrijp dat wel: de giftige tentakels van het linkse gedachtegoed liggen diep geworteld in het onderwijs. Men (het extreem-linkse GroenLinks en D(ictatuur)66) is als de dood dat het hele linkse bolwerk in het onderwijs bloot komt te liggen en in elkaar stort. Maar dit meldpunt is toch écht hard nodig om de politieke indoctrinatie in kaart te brengen. Linkse indoctrinatie in het onderwijs moet stoppen!

Mats Nelisse
De scholier Mats Nelisse is een apart verhaal. Om de linkse indoctrinatie in het onderwijs aan de kaak te stellen maakte Mats de Instagram-pagina LinkseIndoctrinatieNL aan en kwam die promoten in de talkshow Jensen. Binnen een mum van tijd had de pagina van Mats meer dan 10.000 volgers. Waar al voor gevreesd werd gebeurde: Instagram blokkeerde om onduidelijke redenen de pagina van Mats zodat hij niet meer kon posten. Dat was voor Mats aanleiding om LinkseIndoctrinatie.eu op te richten, zodat hij niet meer gecensureerd kan worden!

Verkiezingszege Provinciale Statenverkiezingen 2019


Op 20 maart 2019 werd Forum voor Democratie tijdens de Provinciale Statenverkiezingen met 13 zetels de grootste partij van Nederland in de Eerste Kamer. In een fantastische overwinningsspeech legde partijleider Thierry Baudet op weergaloze wijze de vinger op de rotte plekken van het partijkartel. Enkele citaten die zijn blijven hangen:

"De uil van Minerva spreidt zijn vleugels bij het vallen van de avond"
"Wij zijn naar het front geroepen omdat het moet, omdat ons land ons nodig heeft"
"Op deze rots gaan wij onze zuil bouwen!"
"We gaan onze democratie herstellen"

Thierry Baudet tijdens de overwinningsspeech na PS2019

Vreemd stemgedrag


Inmiddels mogen we wel vaststellen dat Forum voor Democratie in de Tweede Kamer vreemd stemgedrag vertoont en tégen hun eigen standpunten stemt:

 • In motie 35078-5 van de PVV - in stemming gebracht op 7 februari 2019 - stemde Forum nog vóór een Nexit, in motie 23987-338 van 28 maart 2019 stemde Forum opeens tegen
 • Eén van de standpunten van Forum is ook dat men de macht/invloed van zorgverzekeraars wil inperken, maar tijdens motie 35000-XVI nr. 65 (die dat beoogt) stemde Forum vol tégen hun eigen standpunt

Alle goede partijstandpunten ten spijt kan deze partij daarom niet echt serieus worden genomen.

Diefstal Henk Otten


Zoals elke nieuwe partij kende FvD net als de PVV ook opstartproblemen. De partij werd geteisterd door ernstige financiële malversaties. Zo stal mede-oprichter en oud-VVD'er Henk Otten meer dan € 50.000,- uit de partijkas en stortte dat bedrag op zijn eigen rekening. Natuurlijk konden maatregelen (ook naar aanleiding van uitspraken in de pers om FvD in een kwaad daglicht te stellen) niet uitblijven en werd Otten uit de partij gezet. Otten begon daarop een nieuwe partij en pleegde zetelroof door twee senatoren uit de FvD-fractie mee te nemen. De advocaat van FvD maakte bekend dat Otten inmiddels onder druk van een dreigende rechtszaak het volledige bedrag heeft teruggestort, waarmee dit gezien mag worden als een schuldbekentenis.

Jammer van deze hele gang van zaken is dat er (waarschijnlijk) versplintering op de rechterflank van de politiek optreedt, terwijl de PVV en FvD een sterk rechts blok zouden kunnen vormen om de linkse collaboratie met de islam te stoppen. Want dat extreem-links van de opgelopen schade zal profiteren is een terechte bron van zorg. We zulllen zien wat deze ontwikkeling betekent voor de Tweede Kamer-verkiezingen van 2021. Hopelijk valt het mee en heeft de partij tegen die tijd de rijen voldoende gesloten om het partijkartel samen met de PVV een gigantisch pak slaag te geven.

Verwante artikelen (website):
Artikelen over de islam (web)
Twitter gaat censureren
Gaat ON! het redden?
Islamofobie bestaat niet
Antifa, een groeiend probleem
Het gevaar van EU-resolutie 1743
Negeren islamprobleem gevaarlijk
De opkomst van FvD
De gevaren van de islam

Naar boven Naar boven

joopletteboer.nl raadt Ubuntu Linux aan.

© Copyright joopletteboer.nl 2003 - 2020 | Wijzigingen

eXTReMe Tracker