Het logo van de website van Joop Letteboer


Opinie: De opkomst van FvD

fvd.php werd voor het laatst bijgewerkt op vrijdag 20 november 2020

BREAKING:
07-04-2020 | WORDPRESS.COM BLOKKEERT FENIXX (website)
30-11-2019 | IDENTITAIR NEDERLAND RICHT POLITIEKE PARTIJ OP (website)
23-03-2019 | EXTREEM-LINKS GAAT LOS OP THIERRY BAUDET (website)
11-03-2019 | AANSLAG OP GEERT WILDERS VERIJDELD (website)

Het logo van Forum voor Democratie

Inhoudsopgave:

 1. Oprichting en opkomst
 2. Belangrijkste standpunten
 3. Verschillen met de PVV
 4. Demonisering van Thierry Baudet en FvD
 5. Verkiezingszege Provinciale Statenverkiezingen 2019
 6. Kieslijst Tweede Kamerverkiezingen 2021
 7. Vreemd stemgedrag
 8. Diefstal Henk Otten

Oprichting en opkomst


Forum voor Democratie werd in 2015 in eerste instantie opgericht als denktank. Toen in een raadgevend referendum een massaal 'Nee!' tegen het associatieverdrag met Oekrane werd genegeerd, werd Forum voor Democratie in 2016 een politieke partij. Na de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 kwam Forum met twee zetels in de Tweede Kamer. De fractie bestaat uit Thierry Baudet en Theo Hiddema. Inmiddels groeit de partij als kool en had rond de jaarwisseling meer dan 42.000 leden. Op 27 januari 2020 werd bekend dat FvD met 43.716 leden de grootste ledenpartij van Nederland is geworden.

Update: op 2 maart 2020 is FvD de grens van 45.000 leden gepasseerd. Inmiddels telt de partij meer dan 48.000 leden. Dit jaar zal de partij naar verwachting 50.000 leden aantikken.
Tijdens de presentatie van de top-10 voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 maakte Tweede Kamerlid Wybren van Haga bekend om zich aan te sluiten bij Forum voor Democratie. Dat betekent dat FvD nu met drie zetels in de Tweede Kamer zit.

Belangrijkste standpunten


De belangrijkste standpunten van Forum voor Democratie zijn:
 1. Via een referendum de Europese Unie verlaten
 2. Massa-immigratie stoppen en remigratie bevorderen, naar het Australische model
 3. Stoppen met de klimaathysterie
 4. Directe democratie (via bindende referenda)
 5. Sanering NPO

Kijk voor het volledige partijprogramma op Standpunten van Forum voor Democratie.

Verschillen met de PVV


Het partijprogramma van Forum voor Democratie vertoont veel overeenkomsten met dat van de PVV. Daarom zouden de partijen prima met elkaar kunnen samenwerken en in een coalitie kunnen zitten. Het grootste verschil zit in de bestrijding van de islam: waar dit het belangrijkste standpunt van de PVV is, ontbreekt dat in het partijprogramma van Forum voor Democratie. Daarom zal ik persoonlijk PVV blijven stemmen, want de islam hoort niet bij Nederland en mot worden verboden. Wl wil Forum het (radicaal) islamisme en de massa-immigratie aanpakken. Een ander verschil is dat Forum leden heeft en dat je van de PVV geen lid kunt worden.

De lidmaatschapskaart van Forum voor Democratie

Het woord 'islam' wilde bij FvD maar niet vallen. In een WNL-artikel uit mei 2018 wekte Forum voor Democratie zelfs de indruk (en ging kennelijk van het gevaarlijke standpunt uit) dat de islam in West-Europa te integreren is. Mensen met gezond verstand snappen dat dt NIET de intentie is van de islam. De bedoeling van de islam is om k ongelovigen (de kafirs) te onderwerpen aan de sharia en dat een gewapend conflict onvermijdelijk is om het nieuwe nazisme te verdrijven. In dat opzicht vond ik FvD dom en naef. Pas in de geweldige toespraak in het Kurhaus in Scheveningen op 18 maart 2019 - de dag waarop een moslim in Utrecht een aanslag pleegde - durfde Thierry Baudet eindelijk toe te geven dat de islam een groot probleem is en dat die onverenigbaar is met onze waarden en vrijheid. Ik heb evengoed lang getwijfeld, maar naast Pegida en Ongehoord Nederland) ben ik als boreale Europeaan op 6 februari 2020 lid van FvD geworden, omdat ik het bashen, framen, de lastercampagnes en de haat van dom-links spuugzat was. Daarnaast vind ik dat de partij uitstekende standpunten heeft en in drie jaar tijd een goede organisatie heeft neergezet. Lees meer...

Demonisering van Thierry Baudet en FvD


De afgelopen maanden werd in de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen Forum voor Democratie in deugprogramma's als Jinek, DWDD en Pauw voortdurend geframed en als racistisch, fascistisch en extreem-rechts weggezet. Linkse journalisten (zoals van de (Om)Volkskrant en het NSB Handelsblad), opiniemakers en bestuurders van het partijkartel demoniseerden er stevig op los zonder dat FvD zich kon verdedigen. Men verwees zelfs naar de jaren dertig toen Adolf Hitler in opkomst kwam. Het ergste is nog dat men kennelijk niet heeft geleerd van het verleden en men niet begrijpt (of wellicht is dat juist een vooropgezet plan) hiermee een klimaat voor een Fortuyn 2.0 te scheppen. Knettergek! Maar de kiezer is het bashen, het framen en de haat kotsbeu, zo hebben we op 20 maart 2019 kunnen zien. De opkomst van rechtse partijen die Nederland van de ondergang willen redden is niet meer te stoppen en zal alleen maar groeien. Is het dan eindelijk tijd geworden voor een patriottische lente, waar ook de PVV zo naar verlangt?

Van extreem-links is bekend dat die ALTIJD naar geweld en framing grijpt als inhoudelijke argumenten tegen politieke tegenstanders uitgeput zijn. Wanneer je een andere mening hebt ben je in hun ogen al snel haatzaaier, islamofoob, xenofoob, populist, extreem-rechts, fascist, racist, nazi, bruinhemd en die moet - zowel verbaal als fysiek - met geweld worden bestreden. Op Twitter vindt op dit moment een razzia van Antifa plaats die massaal rechtse accounts rapporteren. Voorbeelden zijn de accounts van Pegida-leider Edwin Wagensveld en PVV-stemmer Dr. Gertjan Mulder. Helaas trapt Twitter hier blindelings in en schort deze accounts permanent op. Op een extreem-linkse website werd ook opgeroepen om de accounts van journalisten Joost Niemoller, Jan Dijkgraaf, Wierd Duk en PVV'er Henk Bres te laten opheffen, omdat die meningen hebben die het extreem-linkse tuig niet bevalt. Een beter voorbeeld dan dat extreem-links een hekel heeft aan andere (rechtse) meningen (en ds vrijheid van meningsuiting als die ze niet uitkomt) kun je niet geven.

Het verrotte links-activisme van BN'ers
Wie nu denkt dat de demonisering van Thierry Baudet en FvD na de Provinciale Statenverkiezingen van 2019 is gestopt heeft het mis. Tot op de dag van vandaag spuien extreem-linkse riooljournalisten hun haat in kutkranten als de (Om)Volkskrant, NRC, Telegraaf en Trouw. Het is overduidelijk de intentie van dit soort hersenlozen dat er een nieuwe Volkert moet worden gevonden. En dat bleek ook het geval te zijn: na de moord op Pim Fortuyn riep volgens roddelblad Story Volkert van der G. op om ook Thierry Baudet te vermoorden. Gevaarlijk, ziek en knettergek! Naar verluidt kan de FvD-leider nu niet meer alleen over straat en wordt hij 24 uur per dag tegen extreem-links tuig beveiligd.

Thierry Baudet werd - onder meer door de extreem-linkse GroenLinks-activiste Anne Fleur Dekker - al langer gedemoniseerd en bedreigd, maar na de forse winst tijdens de Provinciale Statenverkiezingen en de geweldige overwinningsspeech ging extreem-links helemaal los. Baudet en zijn partij moeten hoe dan ook worden gesloopt, daar heeft het linkse tuig alles voor over. Een paar voorbeelden van de haat van links tuig:

 1. UU-docent Corn Hanssen schreef in een Facebook-post: "Volkert, waar ben je?", verwijzend naar Volkert van der Graaf die Pim Fortuyn vermoordde. En er waren meer oproepen met dezelfde strekking. Acteur Thijs Rmer en rapper Convex Kafka (Bouke van de Vrugt) schreven: "Volkert, waar ben je als je land je nodig heeft...". De laatste is controversieel na eerdere bedreigingen aan politici. Het OM wilde dit soort idioten niet vervolgen, waarmee deze club min of meer instemt met het oproepen tot een moordaanslag op een gekozen volksvertegenwoordiger. Als Mark Rutte of Surinamer Sylvana Simons worden bedreigd is het OM er wl als de kippen bij om tot vervolging over te gaan. Meten met twee maten
 2. Cartoonist Bas van der Schot tekende een cartoon met Thierry Baudet op een zwarte doodskist
 3. Bessie Turf-kloon Asha ten Broeke van de Volkskrant noemde in een haatcolumn Thierry Baudet een fascist
 4. NSB Handelsblad beeldde Thierry Baudet af in een bruin uniform, verwijzend naar het nazi-Duitsland van Adolf Hitler
 5. Burgemeester Martijn Vroon van Krimpen aan den IJssel verwees op Facebook met naziboeken en cryptische bewoordingen over het nazisme en fascisme naar Thierry Baudet
 6. Journalist Kees Boonman vergeleek op NPO Radio 1 - verwijzend naar de jaren 30 - Thierry Baudet met Adolf Hitler
 7. De seniele dorpsidioot Freek de Jonge verstoorde het boekenbal met afwijzend commentaar op de geweldige overwinningsspeech van Thierry Baudet
 8. Politicoloog Cas Mudde waarschuwde voor het normaliseren van "radicaal-rechts", waarbij schaamteloos en totl irrelevant een foto van FvD-jongeren in nette pakken werd getoond. Knettergek! Geweld tegen andersdenkenden is nog altijd voorbehouden aan extreem-links, smerige rat!
 9. Antifa zoals AFA, Comit 21 Maart en de extreem-linkse haatsite Socialisme.nu riepen tijdens een misselijkmakende haatdemonstratie in Amsterdam op om Thierry Baudet te vermoorden. Met het zingen van 'Als je Thierry dood wil schieten, zeg dan paf!' werd een strafbaar feit gepleegd en Art. 131 Sr overtreden. Wat het nog erger maakte is dat GroenLinks, SP, PvdA en een pedoclub meeliepen. Niemand greep in (het werd zelfs als collectief breed gedragen), daarom zijn genoemde partijen medeschuldig aan de demonisering van een gekozen politicus of partij. Bij de haatdemo werd ook een dappere cameraploeg van UP! Network aangevallen. Bij dit soort demo's blijkt maar weer hoe gevaarlijk Antifa is. Opvallend is trouwens dat er bij haatdemo's van Antifa nauwelijks journalisten verslag doen, terwijl er bij vreedzame demonstraties van Pegida meer journalisten dan demonstranten aanwezig zijn
 10. In 2020 gaat de demonisering doorrrrr. Dinsdag 14 januari zat Herman Koch aan de deugtafel bij deugheks Eva Jinek op RTL 4 en gunde Thierry Baudet een wandeling langs de snelweg. Heel de deugtafel gierde het uit om deze doodsverwensing. "Schandalig.....niks geleerd van Pim.....", zoals mensen op Twitter reageerden
 11. Op 31 januari 2020 tweette Thierry Baudet over vier Marokkaanse NS-controleurs in burger die in een trein twee vriendinnen intimideerden en lastigvielen. De tweet was vooral bedoeld om domme en naeve linkse Nederlanders voor het Marokkanenprobleem te waarschuwen. Het voorval was voor extreem-linkse deugers en Marokkanenknuffelaars reden om de FvD-leider op soclal media wekenlang door het slijk te halen en te demoniseren. Linkse persmuskieten doken in de wandelgangen van de Tweede Kamer als een roedel jakhalzen op de FvD-leider om hem tot vervelens toe een (onnodig) excuus te ontfutselen, en de frame "racisme" op te plakken. Naar verluidt liet het NOS Journaal alleen zien dat Baudet doorliep, waardoor het moest lijken alsof hij op vragen van journalisten geen antwoord wilde geven. Wt een smerige ratten bij de NOS
 12. Ook Twitter is niet veilig: op elke tweet die Baudet schijft komt er links tuig op af dat misselijkmakende verwijzingen naar de jaren dertig maakt. Dat alles onder het motto: "We hebben geen argumenten om de discussie aan te gaan, dus roepen we maar wat". Dom, gevaarlijk en knettergek!
  Gebleken is ook dat links tuig op Twitter nep-FvD-accounts aanmaakt om daarmee ranzige uitspraken te doen om FvD te beschadigen. Knettergek!
 13. Nu het binnen FvD betrekkelijk rustig is en men de zaken goed op orde heeft zijn NPO-programma Zembla (door rancune van dief Henk Otten) en kutkrant NRC op het idee gekomen om te gaan graven in oude appberichten van Thierry Baudet. Dit is natuurlijk bedoeld om hem en FvD te beschadigen. Zo werd in een Zembla-documentaire op donderdag 16 april 2020 geframed dat hij en de partij rond het Oekrane-referendum in 2016 door de Russen zouden zijn betaald. Met de tong uit de bek namen Belgische kranten als De Morgen, De Standaard en Apache deze onzin zonder het te verifiren klakkeloos over. Walgelijke framing! Wat het misschien nog erger maakt is dat Baudet niet de kans krijgt om zich op de Staatstelevisie tegen deze valse beschuldigingen te verdedigen. De vrees is dat dit soort verdachtmakingen (met hulp van linkse activisten) zullen aanhouden tot en met de Tweede Kamer-verkiezingen van 2021. De NPO is verrot tot op het bot! Reactie FVD op valse beschuldigingen ZEMBLA. Lees de lijst met 21 frames... #Zemblablabla #TK2021
  Op woensdag 29 april 2020 berichtte HP/De Tijd - naar aanleiding van een brief van verontruste FvD'ers - over antisemitische berichten van "FvD-jongeren" in appgroepen. Na grondig onderzoek bleken deze groepen niet van FvD zelf te zijn en de meeste jongeren waren ook geen FvD-lid. Op Twitter gaan tweets rond dat deze appgroepen door communistisch Antifa-tuig zouden zijn genfiltreerd om FvD te beschadigen
 14. Een zieke extreem-linkse fiilosofe aan de Haagse Hogeschool vroeg zich af - als ze Adolf Hitler zou mogen vermoorden - of ze dan ook niet Thierry Baudet en Donald Trump zou mogen vermoorden. Mens, waar zitten je hersens? Knettergek!

Antifa tijdens de haatdemonstratie in Amsterdam

Nooit meer socialisme! Geef Antifa geen podium

Jezus, kunnen dit soort leeghoofden nu cht niet nadenken? Met het bovenstaande wordt door dit soort idioten onbewust (of wellicht hl bewust) een klimaat geschapen voor een Fortuyn 2.0. Knettergek! Wat ik mij afvraag: waarom geef je dit soort gekken die haat prediken n aanwakkeren in vredesnaam een podium? Extreem-links haat democratie en de vrijheid van meningsuiting als die ze niet goed uitkomt. Extreem-links lijkt ook totaal te zijn vervreemd van hun eigen cultuur, beschaving, identiteit en soevereiniteit. Men beschouwt Nederland niet meer als land om van te houden en is niet bereid om het land en zichzelf te verdedigen tegen culturen die hier niet thuishoren. Extreem-links deugt dit land kapot totdat het capituleert voor kansloze Noord-Afrikaanse migranten en de islam. Het is pre zelfdestructie, pre oikofobie en pre zelfhaat. Sterker nog: ze zullen als eersten met de staart tussen de benen voor het Paard van Troje vertrekken als het hier losgaat. Na hen de zondvloed.

Zie ook:
Het verrotte links-activisme van de mainstream media (mp4, website)
Extreem-links gaat los op Thierry Baudet (website)
Het framen moet nu een keertje klaar zijn (web)

Extreem-linkse idioten
Buiten de lijst van bizarre uitspraken en framing zijn er nog tal van andere extreem-linkse smeerlappen die continu bezig zijn met vuurtjes opstoken, in de hoop dat extreem-links tuig als Antifa erop reageert en terreurdaden pleegt. Onderstaande extreem-linkse BN'ers zijn niet vies van het demoniseren van islamcritici en het ophitsen van linkse kiezers. Stuk voor stuk smerige socialisten en extreem-linkse opruiers, die met domme uitspraken een Fortuyn 2.0 uitlokken. Gevaarlijk en knettergek!
 • Anne Fleur Dekker, Paul Rosenmller, Linda Voortman, Judith Sargentini, Yasser Feras (beter bekend als Jesse Klaver), Kathalijne Buitenweg, Femke Halalsema - allen GroenLinks. Arnon Grunberg, Erik van Muiswinkel, Joop van Riessen, Gerard Spong, Marcel van Dam, Wouter Bos, Diederik Samsom, Lodewijk Asscher, Frans Timmermans - allen PvdA. Rebekka Timmer (SP-fractie Hilversum). Michael van Zeijl, Rogier Meijerink, Christa Soeters, Renaldo Soeters - De Grauwe Eeuw. Jerry Afriyie, Mitchell Esajas - allen KOZP. Clarice Gargard (NRC-allochtoon), Sylvana Simons, Gloria Wekker - allen Bij1. Peter R. de Vries, Dolf Jansen, Claudia de Breij, Willem Wagenaar (aanslag op Hans Janmaat), Volkert van der Graaf (moordenaar Pim Fortuyn), Peter Breedveld (Frontaal Naakt), Leo Lucassen, Sjors Frlich, Elfie Tromp, Joshua Livestro, Asha ten Broeke (deugcolumnist (Om)Volkskrant), Corn Hanssen (UU), Thijs Rmer, Convex Kafka, Bas van der Schot (cartoonist), Freek de Jonge, Maarten van Rossem, Herman Koch, Sander Schimmelpenninck, Victor Reinier, Charles Groenhuijsen, Harry Mens, Akwasi, Ronnie Flex, Nancy Jouwe, Nico Dijkshoorn, Nevin Demirtas (FNV)

FvD Journaal
Thierry Baudet en de NPO is een slecht huwelijk dat op punt van scheiden staat. Vaak wordt de FvD-leider onder valse voorwendselen naar de studio gelokt en in een vijandige sfeer continu onderbroken en geframed, waardoor hij niet op een normale manier zijn verhaal kan vertellen. Zo kennen we de smerige NPO. Om hieraan te ontsnappen begon hij op 31 januari 2020 op het YouTube-kanaal van FvD het FvD Journaal. Hierin bespreekt hij met politici uit de partij en andere gasten elke maandag en vrijdag partijstandpunten, problemen in de samenleving en actuele zaken in de politiek. Daarnaast vertelt hij hoe een bruisende partij als FvD bezig is om een grote politieke beweging te worden die alle lagen van de bevolking vertegenwoordigt. Abonnees van het FvD-kanaal kunnen in de live-uitzending door een donatie te doen vragen stellen die Thierry beantwoordt. Beeld en geluid waren vanaf het begin problematisch, maar die problemen zijn opgelost.

Het wordt hoog tijd dat er late night talkhows worden gemaakt waarin de toenemende haat van extreem-links wordt besproken. En ik weet wel wie ik als gasten zou uitnodigen: Geert Wilders, Martin Bosma, Thierry Baudet, Theo Hiddema en Joost Niemller. Presentator: Robert Jensen. Copresentator: Ernst Lissauer. Tafelheer: Gerard Joling. Tafeldame: Marga Bult.

Censuur: het nieuwe normaal
Wat zou dat toch (h)eerlijk zijn: een ander realistisch geluid, waarin problemen nu eindelijk eens worden benoemd en waarin kijkers niet steeds met leugens zand in de ogen worden gestrooid. Mijn voorspelling: de eenzijdige NPO gaat dat natuurlijk niet doen, want dat is al jaren een extreem-links bolwerk. Daarnaast: deugend Nederland wordt gillend gek en zeurt er wekenlang over, want extreem-links kan geen andere mening verkroppen. Om dat tot uiting te brengen worden mensen met een andere mening (zonder op de inhoud in te gaan) voortdurend voor van alles uitgemaakt en geframed. Alleen hn mening telt: puur communisme! En dr zit het probleem. Om het andere geluid bij de achterban te krijgen was Robert Jensen al een eigen YouTube-kanaal begonnen waarin hij in specials politici van rechtse signatuur ontving. Gasten daarin waren Thierry Baudet, Dries van Langenhove, Marcel Crok en Shashi Roopram. Helaas wordt net als op Twitter en Facebook ook op YouTube de vrijheid van meningsuiting geschonden en zijn diverse afleveringen van zijn show verwijderd. Vanwege deze censuur gaf Jensen in n van zijn video's aan langzaam afscheid te willen nemen van YouTube: "YouTube is gewoon de toekomst niet als het gaat om het vinden en het zoeken naar de waarheid", aldus Jensen. Op Jensen.nl en Vimeo zijn zijn shows zonder censuur te zien. Wellicht is het aan te raden om de Jensen Show ook op Bitchute te uploaden. De Jensen Show wordt van maandag tot en met vrijdag uitgezonden. Het aantal abonnees op zijn YouTube-kanaal is de 100.000 overschreden.

Vizier Op Links
Op 2 oktober 2020 werd de onderzoeksgroep Vizier Op Links opgericht. Deze groep heeft tot doel om het extreem-linkse activisme in het onderwijs, de rechtspraak en media, tot de knokploegen van BLM en Antifa in beeld te brengen. Zoals was te verwachten kreeg de groep "lovende kritieken" van extreem-linkse deugers zoals we van links tuig gewend zijn, bang als ze zijn om ontmaskerd te worden.

Recent raakte door onderzoek van Vizier Op Links de FNV in opspraak door kwetsende tweets van de extreem-linkse vakbondsbestuurder Nevin Demirtas. Onder een schuilnaam schold het mens politieke tegenstanders en programmamaakster Fidan Ekiz de huid vol. Door alle ophef besloot Demirtas om haar beide Twitter-accounts op zwart te zetten. Dat de FNV de kwestie niet serieus neemt blijkt uit het feit dat de vakbond er verder geen ruchtbaarheid aan wil geven. Dat is ook niet zo vreemd, gezien het feit dat de organisatie eerder aangaf stevig in gesprek te willen met leden die PVV of Forum voor Democratie stemmen. Of FNV-leden gezond-rechts of dom-links stemmen zou niet ter discussie moeten staan. Een vakbond moet er voor alle leden zijn, ongeacht hun politieke voorkeur. Dit geeft wel aan waarom initiatieven als Vizier Op Links nodig zijn om dit soort zaken aan het licht te brengen. Vizier Op Links is actief op Twitter, Instagram en op hun website.

Meer links tuig:
Het verrotte links-activisme van de mainstream media (mp4, website)
Het verrotte links-activisme van BN'ers (deze pagina)
Joop van Riessen roept op tot het mollen van Geert Wilders en het deporteren van zijn aanhang (mp4, website)
Extreem-links gaat los op Thierry Baudet (website)
Het framen moet nu een keertje klaar zijn (web)

Linkse indoctrinatie in het onderwijs
De laatste maanden kwamen steeds meer berichten over linkse indoctrinatie in het onderwijs naar buiten en werd duidelijk dat het Antifa-gedachtegoed er al vroeg wordt ingeramd. Leerlingen worden door lesboeken en linkse docenten stelselmatig voorgelogen over de bedoelingen van partijen als PVV en FvD. Volgens een twitteraar is het schandalig wat er over deze partijen geschreven wordt. Leerlingen verdienen bescherming tegen indoctrinatie van linkse deugdocenten. Daarom besloot het Renaissance Instituut van Forum voor Democratie om een Meldpunt Linkse Indoctrinatie in het onderwijs te openen. Het idee voor dat meldpunt is afkomstig van oud-docent en PVV-Kamerlid Harm Beertema.

Daags na de opening van het meldpunt buitelden linkse critici en de linkse mainstream media over elkaar heen om het meldpunt neer te sabelen. Ik begrijp dat wel: de giftige tentakels van het linkse gedachtegoed liggen diep geworteld in het onderwijs. Men (het extreem-linkse GroenLinks en D(ictatuur)66) is als de dood dat het hele linkse bolwerk in het onderwijs bloot komt te liggen en in elkaar stort. Maar dit meldpunt is toch cht hard nodig om de politieke indoctrinatie in kaart te brengen. Linkse indoctrinatie in het onderwijs moet stoppen!

Cultuur Onder Vuur overhandigde dit jaar Harm Beertema een rapport over linkse indoctrinatie in het onderwijs.

Mats Nelisse
De scholier Mats Nelisse is een apart verhaal. Om de linkse indoctrinatie in het onderwijs aan de kaak te stellen maakte Mats de Instagram-pagina LinkseIndoctrinatieNL aan en kwam die promoten in de talkshow Jensen. Binnen een mum van tijd had de pagina van Mats meer dan 10.000 volgers. Waar al voor gevreesd werd gebeurde: Instagram blokkeerde om onduidelijke redenen de pagina van Mats zodat hij niet meer kon posten. Dat was voor Mats aanleiding om LinkseIndoctrinatie.eu op te richten, zodat hij niet meer gecensureerd kan worden!

Verkiezingszege Provinciale Statenverkiezingen 2019


Op 20 maart 2019 werd Forum voor Democratie tijdens de Provinciale Statenverkiezingen met 13 zetels de grootste partij van Nederland in de Eerste Kamer. In een fantastische overwinningsspeech legde partijleider Thierry Baudet op weergaloze wijze de vinger op de rotte plekken van het partijkartel. Enkele citaten die zijn blijven hangen:

"De uil van Minerva spreidt zijn vleugels bij het vallen van de avond"
"Wij zijn naar het front geroepen omdat het moet, omdat ons land ons nodig heeft"
"Op deze rots gaan wij onze zuil bouwen!"
"We gaan onze democratie herstellen"

Nieuw college Noord-Brabant
Door de breuk van het vorige college met het extreem-linkse GroenLinks gaat Forum voor Democratie (2) in de provincie Noord-Brabant besturen met de VVD (2), het CDA (2) en Lokaal Brabant (1). Noord-Brabant is de eerste provincie waarin FvD gaat meebesturen. De statenleden zijn fractieleider Willem Rutjens en provinciebestuurders Eric de Bie en Peter Smit. Bekijk de inleidende video.

Thierry Baudet tijdens de geweldige overwinningsspeech na PS2019

Kieslijst Tweede Kamerverkiezingen 2021


Op zaterdag 31 oktober startte Forum voor Democratie in Sportpaleis Ahoy haar campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2021. De partij maakte ook de top-10 voor de kieslijst bekend. De bedoeling is dat de lijst wordt uitgebreid naar 50 kandidaten. De top-10 van de kieslijst voor de Tweede Kamerverkiezingen ziet er als volgt uit:

 1. Thierry Baudet
 2. Theo Hiddema
 3. Nicki Pouw-Verweij
 4. Joost Eerdmans
 5. Eva Vlaardingerbroek
 6. Olaf Ephraim
 7. Freek Jansen
 8. Wybren van Haga
 9. Jan Cees Vogelaar
 10. Hans Smolders

Kandidaat-Kamerlid Olaf Ephraim onthulde de nieuwe verkiezingsslogan waarmee FvD de verkiezingscampagne aftrapt: Stem Nederland Terug #StemNederlandTerug

Vreemd stemgedrag


Inmiddels mogen we wel vaststellen dat Forum voor Democratie in de Tweede Kamer vreemd stemgedrag vertoont en tgen hun eigen standpunten stemt. De partij zegt in hun partijprogramma het n, maar stemt wat anders. Dit maakt de partij ongeloofwaardig en brengt het zichzelf onnodige schade toe. Daardoor is de partij in de peilingen van 15 naar 8 zetels weggezakt. Voorbeelden:

 • In motie 35078-5 van de PVV - in stemming gebracht op 7 februari 2019 - stemde Forum nog vr een Nexit, in motie 23987-338 van 28 maart 2019 stemde Forum opeens tegen
 • En van de standpunten van Forum is ook dat men de macht/invloed van zorgverzekeraars wil inperken, maar tijdens motie 35000-XVI nr. 65 (die dat beoogt) stemde Forum vol tgen hun eigen standpunt

Diefstal Henk Otten


Zoals elke nieuwe partij kende FvD net als de PVV ook opstartproblemen. De partij werd geteisterd door ernstige financile malversaties. Zo stal mede-oprichter en oud-VVD'er Henk Otten meer dan € 50.000,- uit de partijkas en stortte dat bedrag op zijn eigen rekening. Natuurlijk konden maatregelen (ook naar aanleiding van uitspraken in de pers om FvD in een kwaad daglicht te stellen) niet uitblijven en werd Otten uit de partij gezet. Otten begon daarop een nieuwe partij en pleegde zetelroof door twee senatoren uit de FvD-fractie mee te nemen. De advocaat van FvD maakte bekend dat Otten inmiddels onder druk van een dreigende rechtszaak het volledige bedrag heeft teruggestort, waarmee dit gezien mag worden als een schuldbekentenis.

Direct nadat Otten uit de partij was gezet was de rancune kennelijk zo erg naar zijn hoofd gestegen dat hij niets anders kon dan verdachtmakingen de publieke ruimte in slingeren. De msm smulden daar natuurlijk van en dikten het nog aan, want als er media zijn die naar de pijpen dansen van de mediabazen in Brussel en communistische trekken vertonen zijn het wel de mainstream media. Walgelijk!

We zulllen zien wat deze ontwikkelingen (en de pesterijen van plofkop Otten) betekenen voor de Tweede Kamer-verkiezingen van 2021. Dat extreem-links van de opgelopen schade zal profiteren is een terechte bron van zorg. Hopelijk valt de schade mee en heeft de partij tegen die tijd de rijen voldoende gesloten om samen met de PVV de linkse collaboratie met de islam te stoppen en het partijkartel een flink pak slaag te geven.

Relevante links (web):
Mat Herben maakt zich grote zorgen om beveiliging Baudet
Thierry Baudet in levensgevaar | Story
Extra beveiliging voor FvD-leider Thierry Baudet
Kartelpolitici willen Nederland wel degelijk vernietigen
Toespraak van Thierry Baudet in het Kurhaus te Scheveningen, 18 maart 2019
Verslag van de JFVD Kickoff in strandzuid Amsterdam - 3 juni 2017
Thierry Baudet: Nederland bestaat over vijftig jaar niet meer
Wilders uit kritiek op Baudet: 'Islamstandpunt FvD is gevaarlijk'
De jongerenorganisatie van Thierry Baudet: een safe space voor rechtse jongeren

Verwante artikelen (website):
Artikelen over de islam (web)
Stop de identiteitspolitiek!
Deugen voor de bhne
De censuur van social media
Gaat ON! het redden?
Islamofobie bestaat niet
Antifa, een groeiend probleem
Het gevaar van EU-resolutie 1743
Negeren islamprobleem gevaarlijk
De opkomst van FvD
De gevaren van de islam
Sauna? Natuurlijk bloot

Naar boven Naar boven

joopletteboer.nl raadt Ubuntu Linux aan.

© Copyright joopletteboer.nl 2003 - 2020 | Wijzigingen

eXTReMe Tracker