Het logo van de website van Joop Letteboer

Volleybal

Volleybal


Heren 4 kampioen seizoen 1993-1994 Vanaf 1990 ben ik gaan volleyballen. Eerst in Utrecht bij een recreatieve club genaamd Fleurop (niveau campingvolleybal). Omdat daar niet serieus met de sport werd omgegaan besloot ik in 1993 bij een andere club te gaan spelen. Kennissen van Zon en Leven speelden daar al vanaf hun jeugd en ik besloot om lid te worden van Salvo '67 uit Maartensdijk. Het eerste jaar dat ik er speelde werden we met het vierde team direct kampioen van de vierde klasse (zie foto).

Progressie


Het daaropvolgende jaar mocht ik aantreden in het tweede team dat voornamelijk bestond uit jeugdspelers. Helaas heb ik toen geen ervaring kunnen overbrengen op de jongens omdat ik net competitie was gaan spelen. De volgende jaren maakte ik mijn opwachting in teams met competitie-ervaring en werd er progressie gemaakt, zowel in speltechnisch als in conditioneel opzicht. Mijn conditie werd elk seizoen beter en steeds minder kreeg ik last van mijn benauwdheid waardoor ik minder en zelfs helemaal geen medicijnen meer hoefde te gebruiken. Vroeger was men in de veronderstelling dat je zo weinig mogelijk aan sport moest doen, die stelling heb ik in het afgelopen decennium behoorlijk onderuit gehaald. Overigens heb ik in 2002 en 2003 bij de Keuringsdienst van Waren en later de Voedsel en Waren Autoriteit mijn beklag gedaan over sporthal De Vierstee in Maartensdijk die al sinds 1990 vwb naleving van de Tabakswet in overtreding was (zie ook de pagina over rookoverlast).

Ervaring


Heren 3 seizoen 2002-2003 Naarmate de jaren voorbij gleden werd ik als aanvaller (passer/loper in vakjargon) een vaste waarde in elk team. Regelmatig wisten spelverdelers mij te vinden en deze werden weinig teleurgesteld. Aanvallers zijn afhankelijk van een goede spelverdeler. Het laatste jaar kwam er een spelverdeler in ons team met een goede techniek die precies wist hoe hij een buitenaanvaller een goede set-up moest geven. Immers, elke aanvaller moet weer anders worden aangespeeld en in het seizoen 2005-2006 lukte dat prima. Het is als aanvaller wel prettig dat je blind op zo iemand kunt vertrouwen. Dan is het punt al half gescoord. Door ervaring werd er ook wel steeds slimmer gespeeld en veel sets werden hierdoor gewonnen.

Fluiten


In het begin van de nieuwe eeuw gaf ik me (noodgedwongen, om niet meer te hoeven tellen) op voor een scheidsrechterscursus van de Nevobo. Nadat ik daarvoor geslaagd was kon ik thuiswedstrijden gaan fluiten. Elke scheidsrechter met een scheidsrechterslicentie wordt bij Salvo door de scheidsrechterscoördinator elk seizoen minstens zes keer ingedeeld (afhankelijk van het scheidsrechtersarsenaal) op het scheidsrechtersrooster. In het begin was het fluiten best lastig, maar na het eerste seizoen leer je te fluiten op technische fouten, netfouten, voetfouten en opstellingsfouten. Daardoor wordt het fluiten ook makkelijker en leuker. Een leuke bijkomstigheid is dat je na afloop van de wedstrijd een consumptiebon ontvangt om aan de bar met teamgenoten een biertje te kunnen drinken. Jammer is wel dat het team van scheidsrechters na het uiteenvallen van Heren 1 flink is uitgedund, waardoor je vaker moet fluiten dan je eigenlijk zou willen.

Even een time-out


Heren 1 van Salvo '67 seizoen 2005-2006 De afgelopen jaren speelde ik in Heren 2 en het laatste jaar in Heren 1 (zie foto). Aan het eind van het seizoen maakte ik aan het Salvo-bestuur kenbaar een jaartje over te willen slaan in verband met mijn opleiding Sportmassage. Sportmassage is een leuke opleiding waarin je veel leert over de anatomie van het menselijk lichaam. Voor mij is echter wel duidelijk dat ik na de opleiding niet verder wil als sportmasseur omdat ik vind dat veel sporters een sportprestatie belangrijker vinden dan de zorg voor hun lichaam. Ik zie meer heil in een spirituele/tantrische en/of holistische benadering van mijn toekomstige cliënten. Wellness is voor mij een toverwoord dat synoniem is voor geestelijk en lichamelijk in balans zijn. Daarom zal ik na de opleiding Sportmassage meerdere cursussen en opleidingen gaan volgen waarin wellness een hoofdzaak is.

Overigens heb ik aan het begin van dit jaar mijn oude sport weer opgepakt: bodybuilding. Na het werk lekker bezig zijn in de sportschool en aan (de vorm en het volume van) mijn lichaam werken.

joopletteboer.nl raadt Ubuntu Linux aan.

© Copyright joopletteboer.nl 2003 - 2024 | Wijzigingen

eXTReMe Tracker