Het logo van de website van Joop Letteboer

Nieuws politiek

Inhoudsopgave:

 1. Extreem-links tuig gaat los op Thierry Baudet
 2. Aanslag op Geert Wilders verijdeld
 3. Moslimterrorist pleegt aanslag in Den Haag
 4. Laatste jaar brokkenburgemeester Wolfsen in Utrecht
 5. Roep om vuurwerkshows steeds luider
 6. Media verzwijgen afkomst daders mishandeling grensrechter
 7. SIRE kwalificeert verstandige politiek als intolerantie
 8. Hema belemmert integratie niet-westerse allochtonen
 9. Zes jaar cel om eigen mening islam
 10. Eindelijk schadevergoeding homostel Leidsche Rijn
 11. Tien jaar na de moord op Pim Fortuyn
 12. Marokkanen vast voor afpersing in Utrecht
 13. Gemeente Utrecht beledigt weggepest homostel
 14. Rechtbank weigert vervolging Marokkaanse homopesters
 15. Bizar: minirokjesverbod in Italiaanse stad
 16. B&W Utrecht is homopesterijen eindelijk beu
 17. Homohaters veroorzaken rellen bij Gay Pride in Belgrado
 18. Frans boerkaverbod goedgekeurd
 19. Twee jongens gearresteerd na mishandeling homo's
 20. CDA laat formatie mislukken
 21. Homopaar veroordeeld in Malawi
 22. Politie Minsk mishandelt homo's
 23. Relschoppers verstoren Gay Pride Litouwen
 24. Marokkanen mishandelen homo op Bevrijdingsdag
 25. Overvecht? Hoezo probleemwijk?
 26. Steun voor vrouwenonderdrukking SGP
 27. Burgerinitiatief 'Meer plezier met minder vuurwerk' haalt 40.000 steunbetuigingen

23-03-2019 | Extreem-links tuig gaat los op Thierry Baudet


Daags na de verrassende verkiezingswinst van de Provinciale Statenverkiezingen voor Forum voor Democratie ging het extreem-linkse gespuis op Twitter helemaal los. De demonisering en haat richting FvD-leider Thierry Baudet droop van het beeldscherm en was niet van de lucht. Sterker nog: docent Corné Hanssen van de Universiteit Utrecht en cartoonist Bas van der Schot bedreigden Baudet met de dood: de één met de vraag "Volkert, waar ben je?" en de ander met een cartoon waarin Baudet op een zwarte doodskist ligt. Hiermee werd min of meer aangezet tot een Fortuyn 2.0. Tijdens een haatdemonstratie van het gevaarlijke Antifa in Amsterdam op zaterdag 23 maart werd opgeroepen om Baudet te vermoorden, en werd hij met PVV-leider Wilders in verband gebracht met de aanslagen in Christchurch. Walgelijk en knettergek! Het extreem-linkse tuig zegt voor democratie te zijn, maar als die even niet goed uitkomt bedient het zich van nóg extremere haat dan waarvan ze patriottische partijen als PVV en Forum voor Democratie beschuldigen.

Thierry Baudet wordt inmiddels tegen extreem-links tuig beveiligd.

Verwante artikelen: De opkomst van FvD

11-03-2019 | Aanslag op Geert Wilders verijdeld


Op zaterdag 9 maart is in Heerlen door de politie een aanslag op PVV-leider Geert Wilders verijdeld. Een paar minuten voordat Wilders zou arriveren om te flyeren voor de Provinciale Statenverkiezingen werd een terrorist opgepakt met twee messen en een hakbijl bij zich. "Complimenten voor alertheid politie en NCTV. Veel ellende voorkomen", twitterde Wilders daags na de succesvolle flyeractie in Heerlen. De PVV-leider flyert op 16 maart nog in Volendam en Spijkenisse.

05-05-2018 | Moslimterrorist pleegt aanslag in Den Haag


In Den Haag heeft een Syrische man op Bevrijdingsdag met een mes een terroristische aanslag gepleegd. In de buurt van station Hollands Spoor werden drie mensen neergestoken. Bij zijn arrestatie schreeuwde de man 'Allahu akbar', waardoor de aanslag een islamitisch motief heeft. Hij werd door de politie in zijn been geschoten.

De slachtoffers van de aanslag zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Ze zijn zwaargewond, maar verkeren niet in levensgevaar.

De mainstream media, politie en lokale politici berichtten over een 'verwarde man' en 'bekend als verward bij politie'. Dergelijke bewoordingen duiden erop dat men weigert het islamprobleem te benoemen en te erkennen.

02-05-2013 | Laatste jaar brokkenburgemeester Wolfsen in Utrecht


Aleid Wolfsen stopt 1 januari 2014 als burgemeester van Utrecht. De PvdA'er (53) zegt in de media geen tweede ambtstermijn te willen en dat hij zes jaar genoeg vindt. Met geen woord rept hij echter over de talrijke incidenten waardoor een vervolg als ongeloofwaardig en ongewenst wordt beschouwd.

Voor zijn aantreden was Wolfsen al omstreden, omdat in 2007 een raadgevend referendum - waarin de burgemeester moest worden gekozen - wegens een te lage opkomst ongeldig werd verklaard. In zijn ambtstermijn stapelde Wolfsen blunder op blunder, werd hij bekritiseerd door partijgenoten en lag hij geregeld onder vuur. Een bloemlezing:

 1. 2009: Wolfsen laat een hele oplage van het huis-aan-huisblad Ons Utrecht vernietigen, omdat een artikel over zijn woonkostenvergoeding hem niet bevalt
 2. In hetzelfde jaar laat hij de gemeente onder meer twee privétickets voor een musical in New York betalen
 3. 2011: de gemeente wist opzettelijk stukken die informatie bevatten over het wegpesten van een homostel in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn. Wolfsen, politie en OM weigeren tegen de pesterijen op te treden. Uiteindelijk overleeft hij in die zaak een motie van wantrouwen
 4. 2012: Wolfsen blundert wederom in de zaak rondom de Romafamilie Nicolich. De gemeenteraad wordt verkeerd en onvolledig op de hoogte gehouden van het reilen en zeilen van de familie, die - na fouten op straat te zijn gezet - zijn intrek kan nemen in een door de gemeente betaalde villa
 5. 2012: bewoners van de wijk Kanaleneiland moeten in juli van dat jaar hun woningen verlaten, omdat in hun flats bij renovatiewerkzaamheden asbest is aangetroffen. Uit onderzoek blijkt dat achteraf de grootschalige evacuatie helemaal niet nodig was geweest

Uit het bovenstaande blijkt wel dat Wolfsen zichzelf zodanig beschadigd heeft dat het zeer de vraag is of hij na de nachtmerrie 'Utrecht' nog fatsoenlijk kan functioneren in de landelijke politiek. Mijn mening is dat hij beter een baan kan gaan zoeken in het bedrijfsleven.

06-01-2013 | Roep om vuurwerkshows steeds luider


De roep om vuurwerkshows wordt steeds luider. Eind vorig jaar startte GroenLinks een meldpunt Vuurwerkoverlast om de overlast en de daarmee gepaard gaande kosten te inventariseren, en de meer dan 80.000 klachten aan te bieden aan de Tweede Kamer. Arno Bonte en David Rietveld (GroenLinks) startten in 2009 al eens een burgerinitiatief 'Meer plezier met minder vuurwerk', maar ondanks meer dan 40.000 steunbetuigingen werd het initiatief door de Tweede Kamer niet serieus genomen. De voordelen van vuurwerkshows zijn duidelijk: minder overlast en beduidend minder maatschappelijke kosten, die natuurlijk door belastingen weer worden verhaald op de burger.

Vandaag werd bekend dat de Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) en het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG) vinden dat er een verbod moet komen op het kopen en afsteken van consumentenvuurwerk. Dit jaar vielen er 10% meer vuurwerkslachtoffers dan vorig jaar. Waarschijnlijk valt dit percentage nog hoger uit, omdat niet alle ziekenhuizen gegevens hebben verstrekt. De NVPC wil dat het afsteken van vuurwerk een taak van gemeenten wordt: "We moeten niet willen dat het elk jaar zo gaat", aldus de Vereniging voor Plastische Chirurgie.

05-12-2012 | Media verzwijgen afkomst daders mishandeling grensrechter


Diverse media zoals NOS Teletekst, Sp!ts, Metro, Pauw & Witteman en het OM hebben de Marokkaanse afkomst van de daders van de dodelijke mishandeling van grensrechter Richard Nieuwenhuizen bewust verzwegen. Van een linkse propaganda verdacht medium als NOS Teletekst is dergelijk gedrag al langer bekend (lees meer), het AD, De Telegraaf en De Volkskrant zouden terecht hebben gemeld dat de daders Marokkanen waren. In diverse kranten kwalificeerden Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie, de KNVB en VVD-leider Mark Rutte de laffe moord als een voetbalprobleem (hoe naïef kun je zijn), waar de mishandeling natuurlijk in de Marokkaanse cultuur moet worden gezocht. Waar andere politieke partijen struisvogelpolitiek bedrijven, benoemt de PVV als enige partij in de Tweede Kamer het échte probleem. Partijleider Geert Wilders: "De media en de politiek verkeren in een totale staat van ontkenning. Het doden van een grensrechter is geen voetbalprobleem, maar een Marokkanenprobleem. Het uit zich op straat, op school, in het winkelcentrum en op het voetbalveld".

Opvallend is dat een Nederlander direct door de media aan de schandpaal wordt genageld als die in de fout is gegaan, maar als Marokkanen een misdaad plegen of overlast veroorzaken zijn het opeens 'jongens'. Volgens een opiniestuk in de Dagelijkse Standaard zijn de media nergens zo hypocriet als in Nederland.

03-10-2012 | SIRE kwalificeert verstandige politiek als intolerantie


SIRE is een kansloze campagne begonnen met als doel om zo veel mogelijk gelukzoekers en nietsnutten te knuffelen en de eigen westerse cultuur te verkwanselen. Het motto is koren op de molen van politieke partijen die het liefst uw belastinggeld in een bodemloze put zien verdwijnen: "Tolerantie, daar knapt Nederland van op. Doel is om Nederland weer trots te maken op zijn tolerantie", zegt SIRE.

Kennelijk kan SIRE het onderscheid tussen verstandige politiek en échte intolerantie niet maken en kenmerkt de stichting het als intolerant dat uit een onderzoek blijkt dat een kwart van de ondervraagden vindt dat een hoofddoek moet worden verboden, en dat 35% tegen nieuwe moskeeën is.
53% zegt dat Nederland de laatste 20 jaar minder tolerant is geworden. Waarop die "intolerantie" dan gebaseerd is wordt uit het bericht, dat NOS Teletekst op 3 oktober publiceerde, niet duidelijk.

20-09-2012 | Hema belemmert integratie niet-westerse allochtonen


De Hema verkoopt sinds een week hoofddoeken voor moslimvrouwen. Het gaat om een traditionele hoofddoek. Met de introductie van het omstreden kledingstuk bevordert het bedrijf de onderdrukking van islamitische vrouwen en belemmert het net als Dirk van den Broek en Blokker de (eerder mislukte) integratie van niet-westerse allochtonen in Nederland.

De introductie van de hoofddoek in het warenhuis betekent dat men onderdrukking van islamitische vrouwen prima vindt en dat men de problemen die deze religie in Nederland veroorzaakt niet al te serieus neemt.

In het Belgische Genk werd vorig jaar een islamitische Hema-verkoopster terecht ontslagen omdat ze weigerde haar hoofddoek af te doen. Helaas mogen in Nederland Hema-verkoopsters en verkoopsters van andere winkelketens een hoofddoek dragen en is het nog steeds niet verboden.

18-09-2012 | Zes jaar cel om eigen mening islam


In Egypte moet een christen zes jaar de cel in omdat hij een eigen mening had over de islam en de Egyptische president Morsi. De 42-jarige koptische leraar plaatste tekeningen van de profeet Mohammed op Facebook en zette daar ook opmerkingen over de president op.

De leraar moest worden beschermd door zo'n 300 militairen. Buiten het gerechtsgebouw in de stad Sohag stond een menigte hysterische domme moslims die zijn executie eiste en daarmee aangeeft anno 2012 nog steeds niets te begrijpen van de vrijheid van meningsuiting die in het westen heel normaal is.

Media in Egypte melden dat bij kerken in Sohag de waakzaamheid is verhoogd, om eventuele protesten van christenen na de belachelijke uitspraak met geweld neer te slaan. De leraar heeft aangekondigd in hoger beroep te gaan.

23-08-2012 | Eindelijk schadevergoeding homostel Leidsche Rijn


Het homostel dat in 2010 door Marokkaanse jongeren uit de Utrechtse wijk Leidsche Rijn werd weggepest krijgt eindelijk een acceptabele schadevergoeding. De gemeente Utrecht, het Openbaar Ministerie en de politie hebben met de mannen een financiële regeling getroffen.

De mannen hadden sinds 2009 last van een groep Marokkanen die hun auto bekraste en stenen door de ruit gooide. Uiteindelijk besloot het paar te verhuizen, omdat politie en gemeente weigerden tegen de pesterijen op te treden.

Rechtszaak
Het homostel werd vorig jaar door de gemeente Utrecht met een "schadevergoeding" van slechts € 35.000,- afgescheept. Omdat veel meer schade was geleden dan de gemeente wilde doen voorkomen startten de mannen een rechtszaak waarin ze € 60.000,- eisten.

06-05-2012 | Tien jaar na de moord op Pim Fortuyn


Op 6 mei 2012 is het precies tien jaar geleden dat LPF-politicus en beoogd minister-president Pim Fortuyn door de links-extremist Volkert van der Graaf in koele bloede werd vermoord. Nederland was geschokt, wekenlang van slag en in diepe rouw. Zo'n ingrijpende en catastrofale gebeurtenis was na de moord van Balthasar Gerards op Willem van Oranje in 1584 nog nooit voorgekomen. Zo'n moord is in een bananenrepubliek aan de orde van de dag, maar gebeurt toch niet in Nederland? Stel je voor. Helaas kunnen enkele individuen blijkbaar ook in Nederland niet omgaan met het democratisch recht om een eigen mening te hebben. De moord op Fortuyn was het gevolg van actieve publieke demonisering door linkse partijen als D66, GroenLinks, PvdA, SP en het onbegrijpelijke (bewuste) onvermogen van het toenmalige kabinet Kok om de politicus tegen zieke geesten als Van der Graaf te beschermen.

Herdenking
Op allerlei manieren heeft Nederland de moord op Pim Fortuyn herdacht. Op 6 mei 2012 was er een herdenkingsmis in de kerk waar Fortuyn in 2002 lag opgebaard. Hier waren oud-LPF'ers, PVV'ers en oud-minister Rita Verdonk bij aanwezig. Ook was er een symposium over zijn betekenis voor de samenleving. In het bijzijn van ruim 1500 mensen werd een deel van de Rotterdamse Korte Hoogstraat omgedoopt tot Pim Fortuynplaats. Op deze plek staat al sinds 2003 een beeld van de vermoorde politicus.

Achteruitgang
Tien jaar na de laffe moord op Fortuyn is wel gebleken dat de politiek vrijwel alles van het LPF-partijprogramma heeft overgenomen, maar er niets van heeft geleerd; betere veiligheid door meer blauw op straat, minder (criminele) buitenlanders, minder islam, minder ambtenarij, minder bemoeienis van de EU, lagere belastingen en betere (ouderen)zorg: er kwam - ondanks de inspanningen van PVV-voorman Geert Wilders - niets van terecht. De zorg werd slechter, duurder en samen met brandstof bijna onbetaalbaar. Er kwam meer instroom en groei van het aantal buitenlanders en daardoor meer probleemwijken. De problemen groeiden de talloze voortijdig gevallen kabinetten Balkenende boven het hoofd en er kwamen - tot en met het mislukken van het Catshuis-overleg - geen oplossingen.

Levenslang
Van der Graaf werd in 2003 tot 18 jaar cel veroordeeld. De vrees bestaat dat Van der Graaf zes jaar van zijn straf wordt kwijtgescholden, hetgeen de chauffeur van Fortuyn, Hans Smolders, heeft doen besluiten een petitie te starten om dat te voorkomen. In het AVRO-programma Edwin zoekt Fortuyn, waarin fragmenten van een telefoongesprek tussen Van der Graaf en de neef van Fortuyn werden uitgezonden, liet de moordenaar weten geen enkele spijt te hebben van zijn daad en dat hij dat bij gelegenheid wéér zou doen. Dat zou voor mij reden zijn om zijn celstraf van 18 jaar om te zetten in levenslang, zodat hij nooit meer die misdaad begaat die hij op 6 mei 2002 heeft gepleegd.

03-03-2012 | Marokkanen vast voor afpersing in Utrecht


In de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn drie Marokkanen van 17 en 18 jaar oud opgepakt voor afpersing van leeftijdsgenoten. Eén van de afpersingen, die van een jongen van 15, kwam vorige week uitgebreid in het nieuws.

De jongen werd onder bedreiging van een groep van zo'n acht Marokkaanse jongeren gedwongen om geld te pinnen. Ook werd zijn huis met stenen bekogeld en was er een vechtpartij tussen verschillende betrokkenen.

Na onderzoek hield de politie de drie verdachten aan. De Marokkanen, die ook verantwoordelijk zouden zijn voor het wegpesten van een homostel eind 2010 en voorlopig vastzitten, worden verdacht van meer afpersingen. Er zijn onlangs zeker vier aangiften gedaan.

11-11-2011 | Gemeente Utrecht beledigt weggepest homostel


Het Utrechtse homostel dat vorig jaar uit Leidsche Rijn werd weggepest begint een civiele rechtszaak tegen het OM, de politie en de gemeente Utrecht. De twee mannen werden door de gemeente Utrecht met een "schadevergoeding" van slechts € 35.000,- afgescheept, terwijl voor € 60.000,- schade was geleden. De gemeente (onder aanvoering van Aleid Wolfsen) weigerde destijds in te grijpen bij de pesterijen van Marokkaanse jongeren die hun auto bekrasten en stenen door de ruit gooiden.

05-07-2011 | Rechtbank weigert vervolging Marokkaanse homopesters


Justitie hoeft de Marokkaanse jongeren die een homostel wegpestten uit de Utrechtse wijk Leidsche Rijn niet te vervolgen, zo heeft het gerechtshof in Arnhem geoordeeld. De mannen deden in 2009 en 2010 tot acht keer toe aangifte van bedreiging en vernieling en hadden het hof gevraagd de daders alsnog te vervolgen.

Het hof vindt dat justitie niet goed is nagegaan of er sprake was van strafbare feiten. Nu, een jaar later, heeft nieuw onderzoek geen zin meer, zo concludeert het hof. Het stel gaat nu de staat, de politie en de gemeente aansprakelijk stellen voor geleden schade: auto's werden beschadigd en ruiten werden ingegooid. Ze ontvluchtten de wijk, waarbij ze hun huis onder de marktwaarde moesten verkopen.

De onbegrijpelijke uitspraak betekent dat Marokkaanse jongeren in Nederland "gewoon" hun gang kunnen gaan met het terroriseren, bedreigen en wegpesten van homoseksuele stellen, zonder dat ze door politie en justitie ook maar een strobreed in de weg wordt gelegd. "Drie van de vijf jongens kwamen niet opdagen en twee jongens kwamen twintig minuten te laat op de zitting. Na de politie en het OM heeft nu ook de rechtbank zijn verantwoordelijkheid niet genomen en ons in de steek gelaten. Deze hele gang van zaken vinden we schijnbaar goed met zijn allen", zo luidde het commentaar van één van de slachtoffers.

26-10-2010 | Bizar: minirokjesverbod in Italiaanse stad


Er was goede hoop dat het bizarre voorstel van de burgemeester van Castellamare di Stabia zou worden afgeschoten, maar helaas heeft de gemeenteraad het toch aangenomen: een verbod op het dragen van minirokjes. Bij het stadhuis hielden tientallen vrouwen gisteren een betoging tegen het belachelijke plan. Vrouwen met een te kort rokje aan riskeren een boete van 55 tot 1.100 gulden.

Het gemeentebestuur wil de inwoners fatsoensnormen bijbrengen door een verbod op het dragen van zeer schaarse kleding, godslastering, zonnebaden in het openbaar en voetballen in plantsoenen. De stad maakt gebruik van bevoegdheden die premier Berlusconi gemeenten heeft gegeven om asociaal gedrag tegen te gaan.

22-10-2010 | B&W Utrecht is homopesterijen eindelijk beu


PvdA-burgemeester Wolfsen van Utrecht is het eindelijk beu dat de gemeente er steeds te laat achter komt dat homo's weggepest worden uit hun buurt.

Deze week werd bekend dat een man zijn huis in Lombok is ontvlucht. Eerder al besloten andere homo's en lesbiënnes te verhuizen na pesterijen van allochtonen. De gemeenteraad eist nu eindelijk dat maatregelen worden genomen.

Gemeente, politie en woningcorporaties gaan een gezamenlijk telefoonnummer instellen dat homo's kunnen bellen als ze worden lastiggevallen. Bij dit 'gay-alert' weet de politie meteen dat degene die opbelt om zijn geaardheid wordt lastiggevallen.

10-10-2010 | Homohaters veroorzaken rellen bij Gay Pride in Belgrado


In Belgrado is de Gay Pride uit de hand gelopen. Die werd gehouden in een afgesloten park waar ongeveer duizend mensen aan mee deden. Homohaters gooiden met stenen en flessen, waarna de massaal aanwezige politie hard ingreep.

Rechtse groepen hadden al aangekondigd dat ze de Gay Pride zouden verstoren. Ze hadden gevraagd om een verbod, omdat homoseksualiteit niet strookt met hun ideeën over traditie en familiewaarden.

In 2001 werd de eerste Gay Pride in Belgrado ook al verstoord. Vorig jaar ging hij niet door omdat de politie de veiligheid niet kon garanderen.

07-10-2010 | Frans boerkaverbod goedgekeurd


In Frankrijk is de laatste horde voor de invoering van het boerkaverbod genomen. Het Constitutionele Hof heeft geen bezwaar tegen de wet, die vanaf volgend jaar gezichtsbedekkende kleding in het openbaar verbiedt. Het parlement was al akkoord met de wet. De door instroom van niet-westerse buitenlanders ontstane problematiek vroeg om een oordeel.

In Frankrijk dragen naar schatting 2000 door de islam onderdrukte vrouwen onnodige gezichtsbedekkende kleding.

Nederlandse boerkaverbod
In navolging van Frankrijk wordt ook in Nederland door het nieuwe kabinet het dragen van een boerka eindelijk verboden. Alle lof hiervoor, maar het verbod gaat mij (en vele andere Nederlanders) niet ver genoeg. Om allochtone vrouwen de mogelijkheid te geven zich van de islam te bevrijden zouden ook een nikab en een kopvod eindelijk eens verboden moeten worden. Naast de genoemde vrijheid ligt er nog een andere reden aan ten grondslag: de kopvod bepaalt tegenwoordig helaas het Nederlandse straatbeeld en dat lijkt me niet de bedoeling.

28-09-2010 | Twee jongens gearresteerd na mishandeling homo's


Twee jongens uit Sittard zijn opgepakt voor het mishandelen van drie homo's in augustus. De verdachten van 17 en 18 jaar lokten de drie slachtoffers via chatafspraken naar een plek in Sittard. Daar werden ze onmiddellijk in elkaar geslagen.

Eén van de slachtoffers werd ontvoerd in de kofferbak van zijn eigen auto. De kidnappers lieten hem na een tijdje weer vrij. De auto werd later uitgebrand teruggevonden in Tüddern (Duitsland). Een van de andere slachtoffers liep een gebroken oogkas op.

De politie heeft nog enkele andere verdachten op het oog en sluit meer aanhoudingen niet uit.

03-09-2010 | CDA laat formatie mislukken


Het is over. Het gedoe binnen het instabiele CDA heeft er uiteindelijk vandaag voor gezorgd dat de partij de mogelijkheid tot een rechts minderheidskabinet met gedoogsteun van de PVV heeft laten mislukken. De brief van CDA-dissident Ab Klink was voor PVV-leider Geert Wilders de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen en was uiteindelijk aanleiding om het vertrouwen in het CDA op te zeggen. Het CDA kon schriftelijk niet garanderen dat ze voor een rechtse coalitie 21 zetels kon leveren. Dat illustreert de verdeeldheid binnen deze gespleten partij.

Het CDA is een partij die de laatste weken onbetrouwbaar bleek, in de peilingen op het laagste aantal zetels ooit staat en duidelijk gezichtsverlies heeft geleden. De uitgelekte brief van Klink - die nooit gestuurd had mogen worden - was daar wel het duidelijkste voorbeeld van: schending van het vertrouwen aan de onderhandelingstafel in het formatieproces. Wat dat betreft ben ik het roerend met oud-informateur Opstelten eens.

Hoe nu verder?
Dat is een vraag die niemand kan beantwoorden. De linkse multiculti-partijen duiken massaal met de tong uit de bek op Mark Rutte om hem te smeken deel te mogen uitmaken van een nieuwe regering. Een linkse regering (met de bijbehorende linkse hobby's) is wel het laatste wat Nederland nodig heeft en brengt ons land alleen maar dieper in de problemen. Ik wens Mark veel succes en wijsheid toe.

Wordt vervolgd...

18-05-2010 | Homopaar veroordeeld in Malawi


In de berichtgeving over homohaat kan een nieuw dieptepunt worden toegevoegd: In Malawi heeft een rechtbank een homopaar schuldig bevonden aan "grove obsceniteit en onnatuurlijke daden". De mannen werden eind december door de "sterke arm" lastiggevalen toen ze hun verloving vierden. Dit jaar wilden ze trouwen.

De strafmaat wordt donderdag bepaald. De twee hangt maximaal veertien jaar cel boven het hoofd. Net als in andere achterlijke Afrikaanse landen is homoseksualiteit in Malawi verboden. De twee mannen ontkennen schuld en zeggen dat hun grondrechten zijn geschonden.

De rechtszaak heeft tot een golf van kritiek uit het buitenland geleid.

15-05-2010 | Politie Minsk mishandelt homo's


In de Wit-Russische hoofdstad Minsk heeft de politie homo's mishandeld. Met geweld werd een einde gemaakt aan een homoparade. De politie sloeg deelnemers en hield tientallen mensen aan. De organisatie wilde met de manifestatie aandacht vragen voor de homovijandigheid in Wit-Rusland. Zo'n 30 homo's liepen in de parade mee.

De laatste weken heeft deze website regelmatig aandacht besteed aan het geweld tegen homo's. De geaardheid van deze website is hetero-georiënteerd, maar "de redactie" wil met dergelijke nieuwsberichten graag een signaal afgeven en benadrukken dat geweld tegen homo's en lesbiènnes absoluut bestreden en bestraft moet worden.

Aan de andere kant is de website ook van mening dat (publiekelijke) uitspattingen van homo's en lesbiènnes automatisch tot geweld kunnen leiden. Homoseksualiteit is normaal (althans in de westerse wereld, in het oosten is men daar nog niet van doordrongen en houdt men vast aan indoctrinatie door domme middeleeuwse religies), dus waarom zou je je laten verleiden tot clowneske parades en homoseksualiteit willen opdringen aan de gevestigde orde? Homoseksualiteit wordt veel sneller geaccepteerd als er normaal over wordt gedaan en leidt daardoor minder snel tot mishandelingen en onbegrip.

08-05-2010 | Relschoppers verstoren Gay Pride Litouwen


De eerste Gay Pride-betoging in Litouwen is door relschoppers verstoord. De politie gebruikte traangas om honderden relschoppers te verjagen. Ongeveer 20 mensen werden opgepakt voor het gooien van stenen en verkeersborden naar de politie.

In de mars voor meer tolerantie voor homo's en lesbiènnes liepen zo'n 300 mensen mee, in een afgesloten park in de hoofdstad Vilnius. Relschoppers gooiden met rookbommen en stenen. Het grootste deel van de katholieke Litouwers is tegen homoseksualiteit. Waarom is onduidelijk. De betoging kon pas doorgaan nadat een verbod in hoger beroep was vernietigd.

07-05-2010 | Marokkanen mishandelen homo op Bevrijdingsdag


Op Bevrijdingsdag is in Amsterdam een homoseksuele man van 38 jaar door twee Marokkanen het ziekenhuis in geslagen. Hij werd mishandeld bij het homomonument op de Westermarkt. Hij werd door de Marokkanen uitgescholden, geslagen en geschopt en die kozen vervolgens op een scooter het hazenpad. De man verloor het bewustzijn en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. Een vriendin die zich ermee bemoeide, kreeg ook klappen en moest ook naar het ziekenhuis.

Het COC noemt het een afschuwelijk incident dat niet op zichzelf staat. "Zeven op de tien homo's, lesbiènnes, biseksuelen en transseksuelen krijgen te maken met discriminatie". De laatste jaren zijn (vooral in Amsterdam) veel homo's door Marokkanen geïntimideerd en in elkaar geslagen.

05-05-2010 | Overvecht? Hoezo probleemwijk?


De Utrechtse wijk Overvecht staat al jaren bekend als probleemwijk waar de (lokale) politiek maar geen vat op krijgt. Om de problematiek van de probleemwijken te bagatelliseren werden deze wijken in de Haagse politiek "prachtwijken" genoemd. Voormalig PvdA-minister en allochtonenknuffelaar Ella Vogelaar introduceerde deze term om te suggereren dat het met deze problematiek wel meevalt, zo blijkt ten onrechte als we de balans in de Utrechtse wijk Overvecht opmaken.

De afgelopen jaren was er meer overlast, zwerfvuil en verloedering dan ooit en vertrokken veel Nederlanders naar omliggende plaatsen. Overvecht zal nooit een prachtwijk worden zolang er niet snel iets verandert aan het beleid om overal maar buitenlanders te huisvesten. Het aantal buitenlanders groeit gestaag en overvleugelt in rap tempo het aantal Nederlanders. Winkelcentrum De Gagelhof verloedert bijvoorbeeld met de dag en onderburen van mij zijn vorige maand na 28 jaar naar De Meern vertrokken omdat er niets aan de verloedering van Overvecht wordt gedaan. Voor mijzelf is vertrek uit Utrecht na 19 jaar Overvecht ook serieus onderwerp van discussie: ik voel me in Overvecht niet veilig meer en de wijk verandert in rap tempo in een achterstandswijk. Als de gemeente Utrecht en Portaal hun (belasting)centen maar innen hoor je ze uiteraard niet klagen. Die komen pas in actie als huurders een huurachterstand hebben wat in deze wijk met kansarme gezinnen niet ongewoon is. De rest zal ze een rotzorg zijn.

Het is naïef om te denken dat verbetering van infrastructuur en nieuwbouw en renovatie van woningen iets aan de problemen en de samenstelling van de bevolking verandert. Die blijven natuurlijk gehandhaafd en worden de komende jaren alleen nog maar erger, helemaal nu oogkleppenpartijen PvdA en GroenLinks de gemeenteraadsverkiezingen in Utrecht hebben gewonnen. Ik wens de linkse politiek veel sterkte, want die wordt met een gigantisch groot probleem opgezadeld (waar ze overigens zelf schuldig aan zijn) als dit zo doorgaat. Auteur en socialist Jeroen Niemans schreef het artikel 'Overvecht, gevangen tussen droom en dadendrang' (met als ondertitel 'Slopershamer molesteert prachtwijk') en ziet prachtige dingen in Overvecht gebeuren. Wat dat dan zijn staat er gemakshalve niet bij. Ik zal Jeroen Niemans even uit zijn droom helpen: prachtige dingen komen voor in sprookjes, maar zeker niet meer in Overvecht. Die tijd is voorgoed voorbij.

01-05-2010 | Steun voor vrouwenonderdrukking SGP


Ruim 30.000 mensen hebben op internet een petitie ondertekend als steun voor de onderdrukking van de vrouw binnen de SGP. De SGP wil geen vrouwen op de kieslijst toelaten. De Hoge Raad verplichtte de SGP onlangs om vrouwen verkiesbaar te stellen.

De SGP misbruikt het recht op godsdienstvrijheid om vrouwen als minderwaardig te kunnen behandelen. De ondertekenaars van de petitie vinden dat het recht op godsdienstvrijheid te makkelijk opzij wordt geschoven door de Hoge Raad. Voor het gemak wordt vergeten dat de Grondwet zegt dat vrouwen en mannen in alle opzichten gelijk moeten worden behandeld, dat zou ook tot uiting moeten komen in de politiek. Instanties en organisaties die aan dit grondrecht tornen moeten wat mij betreft hard worden aangepakt en het bestaansrecht worden ontnomen.

Het vrouwenstandpunt van de SGP is een smet op de geloofwaardigheid van de omstreden partij en doet denken aan praktijken die als normaal werden beschouwd in de middeleeuwen. Wat dat betreft is de analogie met de achterlijke islam treffend. De SGP is het afgelopen jaar meerdere keren negatief in het nieuws geweest om festiviteiten en kunstexposities met onderwerpen die gemeenschappelijk zijn geaccepteerd, openlijk te bekritiseren. Als voorbeeld kan de door de SGP veroorzaakte commotie rond de NFN-ledendag in Ouwehands Dierenpark Rhenen en kunstexposities als Wad Naakt en Mooi Kut worden aangehaald.

08-01-2009 | Burgerinitiatief 'Meer plezier met minder vuurwerk' haalt 40.000 steunbetuigingen


Het burgerinitiatief 'Meer plezier met minder vuurwerk' heeft donderdag 8 januari 2009 in amper acht dagen tijd meer dan 40.000 steunbetuigingen verzameld. Het initiatief moet met dit resultaat in de Tweede Kamer worden behandeld.

De laatste jaren is de traditie van het afsteken van vuurwerk door de overlast enorm uit de hand gelopen. Denk alleen al aan het dagenlang terroriseren van hele stadswijken door het lastigvallen van mensen door jongetjes waarvan de teelballetjes nauwelijks zijn ingedaald, of mensen die door het ondeskundig afsteken van vuurwerk blijvend letsel hebben opgelopen. Een ander probleem is de rotzooi die dagenlang blijft liggen en de kosten van brandweer, politie, ambulances, ziekenhuizen en andere hulpdiensten, veroorzaakt door mensen die hun verantwoordelijkheid niet kennen. Het zou daarom uitstekend zijn om het vuurwerk te laten afsteken door professionals op een centrale plaats middels grote vuurwerkshows. De winst is duidelijk: minder overlast en beduidend minder maatschappelijke kosten. Daarom hebben Arno Bonte en David Rietveld (GroenLinks) met deugdelijke argumenten dit initiatief in het leven geroepen. Ik heb een enorme hekel aan GroenLinks, maar hier hebben ze een punt.

Er was als antwoord op het originele initiatief ook een tegeninitiatief 'Vuurwerk moet blijven!' gestart, maar gezien de non-argumenten (die uiteraard kant noch wal raken) kan dit tegeninitiatief nauwelijks serieus worden genomen: men snapt de argumenten van het originele burgerinitiatief niet en stelt dat traditie niet voor overlast mag wijken.

Het is waarschijnlijk niet meer mogelijk om het burgerinitiatief 'Meer plezier met minder vuurwerk' te tekenen.

Joop Letteboer raadt Ubuntu Linux aan.

© Copyright joopletteboer.nl 2003 - 2019 | Wijzigingen

eXTReMe Tracker