Het logo van de website van Joop Letteboer

Nieuws ontharen

24-09-2011 | 'Mannen houden van geschoren schaamstreek'


In opdracht van waxstudio 'The Waxbar' heeft een onderzoeksbureau onder 2.000 mensen tussen de 16 en 60 jaar oud een onderzoek over ontharen uitgevoerd. Hieruit blijkt dat vooral vrouwen alles netjes bijhouden: slechts 1 procent zegt zich nooit te ontharen, een percentage dat bij de mannen 9 procent hoger ligt.

Zowel mannen als vrouwen hebben het liefst dat hun bedpartner glad gewaxt of geschoren is. Een kwart van de mannen geeft aan dat de schaamstreek van hun bedpartner wel een extra waxbeurt kan gebruiken.

Vooral de Brazilian wax schijnt in populariteit toe te nemen, driekwart van de ondervraagden is daarmee bekend. Het merendeel van de mensen zegt een waxbehandeling best een beetje spannend te vinden. Een kwart schaamt zich voor hun deels naakte lichaam tijdens de behandeling. Mannen zijn vooral bang voor de pijn, meer dan een kwart noemt dit gênant.

Bron: NU.nl

20-06-2009 | AD-artikel: 'Niemand wil nog schaamhaar'


Op 19 juni verscheen een artikel in het AD over de huidige trend om het schaamhaar volledig weg te scheren. Scheren is hot en dat is ook onder de seksuologen niet onopgemerkt gebleven. De hoofdpersonen in het artikel, seksuologen Goedele Liekens en Willeke Bezemer, suggereren dat mensen zich scheren om aan een mode- en ideaalbeeld te voldoen. Wat in het artikel echter ontbreekt zijn andere, logischer redenen: mensen zijn schaamhaar beu en vinden het - getuige de discussies op naturisten- en andere fora - vooral fijn en hygiënisch om geschoren te zijn.

Jonge mensen willen geen bossen schaamhaar meer. In de jaren zeventig groeide het schaamhaar weelderig, maar vooral de jongere generatie tot en met - laten we zeggen - veertig jaar blijkt het scheermes massaal te hanteren. Een blik in de sauna of de douche van de sportschool bevestigt dit beeld. Ook de opkomst van 'wax-kappers', die het schaamhaar in allerlei vormen kunnen waxen, laat de trend zien om 'hip' te zijn met schaamhaar.

De Belgische seksuologe Goedele Liekens geeft in het artikel duidelijk aan er niet zoveel van begrepen te hebben en draait helemaal door: "Helemaal kaal wijst op een infantiele voorkeur voor kindervulva's." De associatie met kinderen is natuurlijk absurd en complete onzin. Alsof smoothies en mensen die hun schaamstreek scheren/harsen het erom doen om zich met haarloze kindervulva's te vereenzelvigen. Liekens vervolgt: "Een 'belachelijk ver doorgevoerde vorm van hygiëne' versterkt de trend er tussen de benen zo kaal mogelijk uit te zien". Alweer een misser van Liekens. Mensen die een Brazilian wax of een full bodywax laten doen (waarbij naast de geslachtsdelen ook de billen, de bilnaad, het perineum en het gebied rond de anus worden onthaard) voeren dit helemaal niet zo ver door en belachelijk is het al evenmin. Men scheert zich omdat geschoren zijn een fijn/fris gevoel is, men het mooi vindt en men schaamhaar beu is. Daarnaast is ontharen iets van deze tijd en hoort het tegenwoordig bij de dagelijkse lichaamsverzorging en hygiëne. Wat daar overdreven aan is, is mij niet duidelijk. Liekens zou bij zichzelf eigenlijk eens een Hollywood-wax moeten laten uitvoeren om te begrijpen (en vooral ook te voelen) waar ze het nu eigenlijk over heeft.

AD-columniste Willeke Bezemer doet er - geheel onnodig - nog een schepje bovenop: "Het is ook om een minderwaardigheidscomplex van te krijgen als je steeds wordt geconfronteerd met een vanzelfsprekend beeld om er op een bepaalde manier uit te zien. Vaak gaat het om kaal en glad. Dat vind ik verontrustend; laatst zei een moeder dat haar puberzoon borsthaar vies vindt. Vroeger gold het omgekeerde. Toen keek je er naar uit schaamhaar te krijgen, dat betekende dat je groot was." Liekens: "Het is nog nooit eerder gebeurd dat zoveel mannen hun borst- en schaamhaar wegscheren." Lees meer...

09-06-2007 | Geschoren


Op 1 maart plaatste ik een bericht op mijn weblog dat ik de bestelde scheerolie Total Shaving Solution had binnengekregen. Na het drie maanden gebruikt te hebben kan ik zeggen dat het heerlijk is om geschoren door het leven te gaan: een gladgeschoren lijf voelt heerlijk aan en het ziet er ook nog eens mooier uit. Enkele weken geleden heb ik een aantal scheertips op de website gezet, zodat mensen die zich willen gaan scheren voorbereid aan de slag kunnen.

Smoothies vond ik altijd maar vreemde wezens totdat ik ontdekte dat ik mijn lichaamsbeharing (inclusief schaamhaar) beu werd en op een avond al mijn lichaamshaar verwijderde. Sindsdien is het scheren onder de douche een vaste gebeurtenis geworden en kan ik het iedereen aanraden. Je huid wordt zoveel gladder, zachter en mooier zodat het absoluut de moeite waard is om een scherp scheermes ter hand te nemen en je lichaam te ontdoen van ontsierende beharing.

joopletteboer.nl raadt Ubuntu Linux aan.

© Copyright joopletteboer.nl 2003 - 2024 | Wijzigingen

eXTReMe Tracker