Het logo van de website van Joop Letteboer

Recensie HeadBlade

headblade.php werd voor het laatst bijgewerkt op vrijdag 22 oktober 2021

De HeadBlade Sport

Om mijn hoofd te scheren gebruik ik sinds 2015 de HeadBlade. De HeadBlade is een speciaal voor het hoofd ontworpem scheermes en is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Er is zelfs een vrouwelijke variant waarmee vrouwen hun schaamstreek, benen en oksels kunnen scheren: de Aveline Razor. Zelf gebruik ik de HeadBlade Sport met bijbehorend reis-etui, scheermesjes en scheercrème: HeadSlick.

Scheren van het hoofd


Het scheren van het hoofd met de HeadBlade vereist enige handigheid. Je hebt een behoorlijk aantal scheerbeurten nodig voordat je deze scheermethode onder de knie hebt. Maar hoe vaker je scheert, hoe makkelijker en sneller het gaat. Zoals bij het scheren van de schaamstreek geldt, geldt hier ook: oefen weinig druk uit en laat het mesje het werk doen. Dit verkleint ook de kans op wondjes. Vervang het scheermesje om de 6 tot 8 scheerbeurten, of als je merkt dat die bot wordt.

Het scheren van het hoofd gaat als volgt:
Maak het hoofd nat met warm water. Spuit een hoeveelheid HeadSlick in je handpalm en smeer daar het hoofd mee in. Scheer het hoofd met lange gelijkmatige streken glad. Zorg dat het wieltje van de HeadBlade tijdens het scheren constant contact houdt met de hoofdhuid. Het wieltje zorgt ervoor dat de HeadBlade de contouren van het hoofd kan volgen. Op deze manier zal een optimaal resultaat worden verkregen. Verzorg de hoofdhuid na het scheren met HeadLube, een soort after-shave voor het hoofd. Er is op HeadBlade.eu zowel een matte als een glanzende variant verkrijgbaar. Ikzelf gebruik de matte variant.

In onderstaande begeleidende video demonstreert Jack met de HeadBlade Sport het scheren van het hoofd:

Later meer...

Naar boven Naar boven

joopletteboer.nl raadt Ubuntu Linux aan.

© Copyright joopletteboer.nl 2003 - 2022 | Wijzigingen

eXTReMe Tracker