Het logo van de website van Joop Letteboer

Recensie HeadBlade (actueel)

headblade.php werd voor het laatst bijgewerkt op zaterdag 12 augustus 2023

De HeadBlade Sport

Inleiding


Om mijn hoofd te scheren gebruik ik sinds 2015 de HeadBlade. De HeadBlade is een speciaal voor het hoofd door Todd Green ontworpem scheermes en is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Er is zelfs een vrouwelijke variant waarmee vrouwen hun schaamstreek, benen en oksels kunnen scheren: de Aveline Razor. Zelf gebruikte ik in het begin de HeadBlade Sport (foto) met bijbehorend reis-etui, scheermesjes en scheercrème: HeadSlick. De HeadBlade Sport is een perfect model voor beginnende HeadBladers. Tegenwoordig gebruik ik de HeadBlade ATX LE - Black (foto).

Scheren van het hoofd


Het scheren van het hoofd met de HeadBlade vereist enige handigheid. Je hebt een behoorlijk aantal scheerbeurten nodig voordat je deze scheermethode onder de knie hebt. Maar hoe vaker je scheert, hoe makkelijker en sneller het gaat. Zoals bij het scheren van de schaamstreek geldt, geldt hier ook: oefen weinig druk uit en laat het mesje het werk doen. Dit verkleint ook de kans op wondjes. Vervang het scheermesje om de 6 tot 8 scheerbeurten, of als je merkt dat die bot wordt.

Het scheren van het hoofd gaat als volgt:
Maak het hoofd nat met warm water. Spuit een hoeveelheid HeadSlick in je handpalm en smeer daar het hoofd mee in. Scheer het hoofd met lange gelijkmatige streken glad. Zorg dat het wieltje van de HeadBlade tijdens het scheren constant contact houdt met de hoofdhuid. Het wieltje zorgt ervoor dat de HeadBlade de contouren van het hoofd kan volgen. Op deze manier zal een optimaal resultaat worden verkregen. Verzorg de hoofdhuid na het scheren met HeadLube, een soort after-shave voor het hoofd. Er is op HeadBlade.eu zowel een matte als een glanzende variant verkrijgbaar. Ikzelf gebruik de matte variant.

De HeadBlade ATX LE - Black

HeadBlade ATX LE - Black


Na een aantal jaren brak in mei 2022 de haaienvin van mijn HeadBlade Sport af. Hierop besloot ik op HeadBlade.eu een nieuwe HeadBlade te bestellen. Omdat de HeadBlade Sport niet meer leverbaar was werd dat het model HeadBlade ATX LE - Black (foto) met bijpassende HB4-navulmesjes. Dit zijn mesjes met vier scheerbladen. Na het eerste gebruik kan ik zeggen dat mijn hoofd langer glad blijft dan met de HB3-mesjes die met de HeadBlade Sport werden meegeleverd.

HeadBlade ATX


Als reserve heb ik op zaterdag 5 augustus 2023 een tweede HeadBlade besteld voor als mijn huidige HeadBlade ATX LE - Black er de brui aan geeft. Het aanbod op HeadBlade.eu omvat verschillende modellen en ik koos dit keer voor de HeadBlade ATX (foto).

De HeadBlade ATX

Later meer...

Voordelen


De volgende voordelen zijn verzameld:
  • Lange levensduur
  • Het scheren gaat snel en kost maar een paar minuten tijd
  • Een superglad hoofd

Nadelen


Er zijn wat nadelen aan het scheren met de HeadBlade:
  • Het kost behoorlijk wat tijd voordat het scheren probleemloos en snel gaat
  • Na veelvuldig gebruik kan de haaienvin van de HeadBlade Sport afbreken. Dit model is op de website van HeadBlade niet meer verkrijgbaar
  • HeadSlick is vrij duur, een optie is om Palmolive For Men Classic Scheercrème bij de Kruidvat te bestellen

Tips


De volgende tips zijn verzameld:
  • Zorg dat je als reserve een tweede scheermes in huis hebt, dan zit je nooit zonder als één van de twee het begeeft. In mei 2022 brak de haaienvin van mijn HeadBlade Sport af

In onderstaande begeleidende video demonstreert Jack met de HeadBlade Sport het scheren van het hoofd:

Later meer...

Naar boven Naar boven

joopletteboer.nl raadt Ubuntu Linux aan.

© Copyright joopletteboer.nl 2003 - 2024 | Wijzigingen

eXTReMe Tracker