Het logo van de website van Joop Letteboer

Heerlijk naturistische massage bij Body Acceptance

Massage

Heerlijk naturistische massage bij Body Acceptance

In het kort vertel ik u over mijn ervaringen met massage en waarom ik mij tot massage aangetrokken voel.

Waarom massage?


Aanraken en aangeraakt worden is een basisbehoefte. Van baby tot grijsaard verlangen we allemaal naar aanraking en persoonlijke aandacht. Als mensen zich bezeren is het eerste wat ze doen naar de pijnlijke plek gaan en probeert men de pijn met wrijftechnieken te verzachten. Massage is daarom iets natuurlijks. Massage is al zo oud als de wereld en eigenlijk de meest natuurlijke manier om mensen plezier en genot te verschaffen. Aan ons huis, onze auto en onze maatschappelijke carrière besteden we veel zorg en aandacht. Onze "lichaamsverzorging" beperkt zich tot een dagelijkse haastige ochtenddouche, ons lichaam krijgt daardoor niet de aandacht en zorg die het verdient en zo hard nodig heeft. Daarom vind ik dat in ieder gezin mensen elkaar minstens één of twee keer in de week een massage zouden moeten geven.

Stress en vermoeidheid komen in ons dagelijks bestaan steeds meer voor en vormen een voedingsbodem voor de bekende 'burn-out' en een gevoel van ontevredenheid in ons leven. Het leven wordt steeds sneller en zwaarder, de maatschappij verhardt en zonder het zelf in de gaten te hebben wordt men daarin meegezogen. Daardoor is het voor mensen moeilijker geworden om daaraan te ontsnappen, bij zichzelf te blijven en te ontspannen. Met massage kan zowel fysiek als psychisch totale ontspanning worden bereikt. Massage geeft je nieuwe (levens)energie en is vaak een aanzet om op een andere manier met je lichaam en die energie om te gaan.

Masseren is een kunst die binnen ieders handbereik ligt, een lichaamstaal die vaak meer zegt dan de best gekozen woorden. Massage werkt helend, ontspannend en geeft een prettig gevoel. Het is de meest logische manier om warmte en (je) liefde met anderen te delen. Massage is een prachtige manier om je bewust te worden van je lichaam en stress en blokkades te lijf te gaan.

Ervaringen, opleidingen, cursussen en workshops


Doordat ik in de sauna veel gemasseerd werd ontdekte ik dat ik masseren leuk vond en ik bleek aanleg voor massage te hebben. Ik heb in 1990 en 1991 bij een naturistenvereniging twee cursussen Ontspanningsmassage gevolgd. Sinds die cursussen heb ik, zowel binnen het naturisme als in huiselijke sfeer, verschillende mensen gemasseerd, waardoor ik in de loop der jaren een eigen stijl van masseren heb ontwikkeld. Cliënten die reacties achterlieten zijn vooral gecharmeerd van mijn warme en zachte handen. Een (ex-)vriendin (tweede graad Reiki) zei me eens dat ik wel Reiki zou kunnen geven. Dat vond ik een leuk compliment en daar was ik best een beetje trots op. Massage blijft op dit moment de hoogste prioriteit omdat ik het geweldig vind om te zien wat massage met mensen kan doen: ontspannen, genieten en even lekker wegdromen.

Opleidingen, cursussen en workshops
De afgelopen jaren heb ik diverse opleidingen, cursussen en workshops gevolgd. In april 2008 behaalde ik het diploma Klassieke massage (ook wel bekend als Zweedse massage). Eind maart 2006 behaalde ik het certificaat Hotstone-massage. De bedoeling is om nog meer opleidingen en cursussen te gaan volgen. Deze zal ik in onderstaand lijstje vermelden.

  • Tantracursus (Tibetaans-boeddhistische Kum Nye-visie) bij Reiki-Lotus (sept./okt. 2010)
  • Cursus Klassieke massage bij De Massageschool (vh. Vitalis Massageopleidingen) (diploma april 2008)
  • Workshops Tantramassage bij Body2Chill (okt. 2007, mei 2008)
  • Opleiding Sportmassage bij het Alos (sept. 2006 tot feb. 2007)
  • Workshop Hotstone-massage bij het Alos (certificaat maart 2006)
  • Twee cursussen Ontspanningsmassage (1990/1991)

Massagestijl


Mijn massagestijl is zacht, ontspannen en ondersteunend. Vloeiende bewegingen wisselen elkaar af en uw lichaam krijgt de volle aandacht. Op spierknopen of triggerpoints kunnen fricties worden toegepast. Vanuit het naturisme ben ik gewend om geheel bloot te masseren. De massages worden daarom bloot gegeven en ontvangen omdat elke vorm van kleding bij/tijdens massage overbodig en hinderlijk is.

Mijn (tantra)massage is volgens mijn cliënten het beste te omschrijven als relaxed, zorgzaam, liefdevol, intens en geborgen (troostend en veilig). Vooral bij mensen die een heftige periode achter de rug hebben (verbroken relatie, sterfgeval, ziekte) kan mijn massage veel losmaken. Daardoor kunnen cliënten emotioneel raken. Echter, mijn massage is beslist niet als therapie bedoeld, daarvoor zijn andere kanalen.

Sinds 2003 heb ik een website over massage en sinds maart 2006 met een eigen domeinnaam. De website bevindt zich nu op het volgende adres: www.bodyacceptance.nl (zie afbeeldingen). Daar vindt u meer informatie over massage.

Oproep


Zoek je een maatje voor sauna, naturistische massage, een naturistische vakantie of tantraworkshops? Kijk dan even op de pagina Oproepen.

joopletteboer.nl raadt Ubuntu Linux aan.

© Copyright joopletteboer.nl 2003 - 2024 | Wijzigingen

eXTReMe Tracker