Het logo van de website van Joop Letteboer

Tantramassage - Thuiskomen in je lichaam

Tantra - thuiskomen in je lichaam

De laatste jaren is mijn interesse voor tantra en tantramassage aangewakkerd en heb ik persoonlijk mogen ervaren wat voor een heerlijk gevoel het is om de seksuele energie door je lijf te voelen stromen. Onderstaande teksten hebben betrekking op mijn ervaringen van de afgelopen jaren.

Tantra-visie
Op dit moment ben ik door workshops, cursussen en ervaringen bezig om erachter te komen welke tantravisie of -stroming het beste bij mij past en waar ik in geloof. Een soort ontdekkingsreis dus die op zich al reuze interessant is: wat is tantra nu precies, wat heeft het mij te bieden en waar voel ik me goed bij? Probleem daarbij is dat de meeste tantrapraktijken een wel erg vaag programma hebben en voor cursussen en workshops exorbitante bedragen vragen die de tarieven in de prostitutie ruimschoots overstijgen. Duidelijkheid over wat zo'n praktijk nu precies met tantra bedoelt heb je pas nadat je honderden euro's hebt betaald. Daarom is duidelijke informatie en het maken van een weloverwogen keuze belangrijk. Advies: bel desnoods de praktijk van je keuze en vraag naar het dag- of weekendprogramma. Vraag wat er concreet gaat gebeuren zodat je tijdens de cursus of workshop niet allerlei spiritueel geleuter en zielenknijperij te verduren krijgt.

Tantra heeft voor mij vooral met (zelf)liefde en liefhebben te maken, de manier waarop je die liefde overbrengt en daarin de ander ontmoet. Tantra of tantrische seks gaat uit van de vrouwelijke benadering en beleving van seksualiteit. Een combinatie van rode tantra en witte tantra vind ik mooi, daar ligt dan ook mijn ontwikkeling. Ik ben vooral geïnteresseerd in het uitstellen van de ejaculatie, het opwekken van seksuele energie en deze door middel van massage over het lichaam te verdelen. Seksuele energie is onze basis- en levensenergie: het maakt je vitaler, gelukkiger en energieker, met de bedoeling om meer te voelen en intens(er) van het leven te genieten. Voor zover ik nu kan beoordelen spreekt de taoïstische tantra mij het meeste aan.

05-07-2013 | Tantramassage


Op 5 juli 2013 heb ik weer een tantramassage gehad. In deze massage was het de bedoeling om door middel van de ademhaling en het aanspannen van de pc-spier een naderende ejaculatie uit te stellen. Zo kun je leren om bij jezelf seksuele energie op te wekken, meerdere orgasmes te beleven en langer van opwinding en seks te genieten (een orgasme beleef je vlak vóór de ejaculatie). Op een gegeven moment voelde ik dat mijn billen warm werden terwijl de masseuse op mijn rug bezig was en voelde ik mijn handen tintelen. Dit was het teken dat de energie stroomde. Een lekker gevoel. Ook deze massage was heerlijk.

15-07-2008 | Tantrische massage


Op 15 juli 2008 besloot ik om een tantrische massage te ontvangen. Het was een heerlijke massage met liefdevolle aandacht voor mijn lijf en voelde als thuiskomen in mijn lichaam. Met behulp van ademhalingstechnieken begon ik na afloop van de massage minutenlang heftig te trillen (flow) en voelde ik de energie in elke vezel van mijn lijf. Ik had er geen controle over en kon het niet stoppen (later besefte ik dat ik een tantrisch orgasme heb gehad). De week na de massage merkte ik pas goed welk effect de massage op mijn lichaam had. Ik voelde mij levenslustig, energiek en gelukkig. Ik genoot met volle teugen van het leven, van mijzelf en van iedereen om mij heen. Stress en blokkades op het werk waren verdwenen. Héérlijk!

11-05-2008 | Tantramassage: deel 2 van de workshop 'Masseren op het ritme van de oorsprong'


Tantramassage - thuiskomen in je lichaam Zondag 11 mei heb ik deelgenomen aan het tweede deel van de workshop Tantramassage van Boeddhistische Stichting Body2Chill in Nijmegen. Het was wederom een prachtige, heerlijke middag in een liefdevolle sfeer waar ik erg van heb genoten. Hoewel deze workshops nogal afwijken van de reguliere tantramassage zijn ze absoluut een aanrader.

Aan het begin van de workshop deden we eerst een ademhalingsoefening om de yoni en lingam of vajra, het hartchakra en het derde oog met elkaar te verbinden. Om dit te bereiken werd bij het inademen het bekken naar achteren gekanteld en bij het uitademen naar voren gekanteld. Hierbij werd gevisualiseerd dat bij het inademen water uit de grond het lichaam in werd getrokken en bij het uitademen weer in de grond verdween. De nadruk van dit tweede deel van de workshop lag door het toepassen van technieken op het openmaken van de borstkas en het bekkengebied, zodat er ruimte ontstond om de vrijgekomen energie door het lichaam te laten stromen. In ons dagelijks leven hebben we nooit geleerd om het bekken te bewegen; in deze workshop kwam dat ruimschoots aan bod en was het heerlijk om in een ritmische cadans de wisselwerking tussen gever en ontvanger te ervaren. Op een gegeven moment voelde het door liefdevolle aanrakingen en technieken als thuiskomen in je lichaam en smolten vrouwelijke en mannelijke energie samen. Gever en ontvanger bestonden niet meer: een heerlijke en prachtige gewaarwording. Het was geweldig om te zien dat mensen na een onderdeel in elkaars armen vielen, helemaal in elkaar op gingen en geen besef meer hadden van plaats en tijd.

Aan het eind van de workshop stonden we in een kring, hielden elkaars handen vast en brachten elkaar de tantrische groet om elkaar te bedanken voor deze middag. Na de workshop dronken we wat en praatten we nog wat na op het terras van Café Hooglandt in Nijmegen. Omdat ik het moeilijk vond om na deze dag afscheid van elkaar te nemen begon ik tot mijn eigen verbazing spontaan te huilen. Dit betekende een leermoment: een deel van mij bevindt zich bij Body2Chill en deze prachtige dag heb ik in mijn hart gesloten. Genieten van het moment en in het hier en nu zijn, zijn belangrijker geworden. Na de borrel besloten we om met een groepje te gaan eten in Turks restaurant Ankara: erg gezellig. Jammer dat alles wat fijn is zo snel voorbij gaat.

Omdat het in de praktijk erg lastig is om een evenwichtige en mooie groep deelnemers bij elkaar te krijgen, zal Body2Chill in de toekomst alleen nog maar workshops Tantramassage voor paren organiseren. Als je naar aanleiding van het bovenstaande zin hebt om met mij een gelegenheidspaar te vormen en deel te nemen aan deze mooie workshops, aarzel dan niet en stuur een mailtje.

07-10-2007 | Tantramassage - the day after


Zondag 7 oktober heb ik deelgenomen aan een workshop Tantramassage van Boeddhistische Stichting Body2Chill in Nijmegen. Het was een prachtige en heerlijke middag. De dag na de workshop zat ik nog helemaal in het gevoel (de afterglow). De liefde, het respect en het gegeven onder alle omstandigheden jezelf te mogen zijn en daarin te groeien vond ik erg fijn, mooi en bijzonder. Persoonlijk ben ik ook voorstander van een meditatieve sfeer tijdens een massage (mensen die ik gemasseerd heb kunnen dat beamen). In deze workshop was dat een belangrijk streven en kwam dat ook tot uiting. Kortom, volop genoten van de entourage en van elkaar.

Oproep


Zoek je een maatje voor sauna, naturistische massage, een naturistische vakantie of tantraworkshops? Kijk dan even op de pagina Oproepen.

joopletteboer.nl raadt Ubuntu Linux aan.

© Copyright joopletteboer.nl 2003 - 2024 | Wijzigingen

eXTReMe Tracker