Het logo van de website van Joop Letteboer

Wijzigingen

wijzigingen.php werd voor het laatst bijgewerkt op zondag 06 november 2022

23-02-2021 | Omzetting naar charset UTF-8 en HTML 5


Nadat het domein joopletteboer.nl naar een nieuwe omgeving was gemigreerd werden speciale karakters niet goed weergegeven. Daarom moest de website worden omgezet naar UTF-8 en correcte HTML-entiteiten. Deze werkzaamheden zijn op 1 maart afgerond en dat betekeÇıt dat de website nu (eindelijk) voldoet aan deze standaard.

In de kerstvakanie van 2021 wordt de website voor een groot deel ook omgezet naar HTML 5. Gezien de omvangrijke informatie die op deze website wordt aangeboden zal dat veel werk zijn. Met HTML 5 werden een flink aantal nieuwe mogelijkheden toegevoegd, zoals bijvoorbeeld ondersteuning voor het afspelen van video's, zonder dat je videoplayers nodig hebt van bijvoorbeeld Twitter, YouTube, Facebook en Instagram. Het nadeel van videoplayers van social media is dat die zonder dat je het merkt (onwelgevallige) video's van hun platform verwijderen, waardoor de link op je website niet meer werkt. Met een add-on in je browser kun je video's downloaden, die op je eigen website zetten en met HTML 5 (laten) afspelen.

27-12-2011 | Van OpenOffice.org naar LibreOffice


Vandaag is de website op allerlei pagina's aangepast: OpenOffice.org is gewijzigd in LibreOffice. OpenOffice.org heet bij stichting The Document Foundation LibreOffice en is op OpenOffice.org gebaseerd. De reden dat OpenOffice.org nu LibreOffice heet, is dat de sponsor van het eerste uur (Sun en later Oracle) niet wilde beginnen aan de oprichting van de eerder genoemde (onafhankelijke) stichting. Hierop besloot de community een eigen versie van OpenOffice.org uit te brengen.

21-07-2011 | Uitgebreide FAQ naturisme op de website


Vandaag heb ik de FAQ over het naturisme die op mijn oude website over naturisme stond op deze website gezet. Veelgestelde vragen over naturisme die al op de website stonden zijn inmiddels samengevoegd tot één naturisme-FAQ. De komende weken zal de FAQ worden aangepast.

29-04-2010 | Minder ondersteuning MSIE 6


Gebruikers van MSIE 6 krijgen sinds vandaag een melding te zien dat ze hun verouderde browser moeten updaten. Deze browser wordt steeds minder ondersteund en voldoet allang niet meer aan de eisen die websites aan een browser stellen. Als advies wordt de populaire browser Firefox voorgesteld, 's werelds beste browser.

08-03-2009 | Ingebruikname CSS-menu


Om het navigatiemenu niet te groot te laten worden is er op 8 maart een CSS-menu gemaakt dat kan uitklappen. In alle moderne browsers werkt het feilloos, maar natuurlijk weer niet in MSIE 6 en MSIE 7 waardoor er aparte stylesheets in combinatie met JavaScript moesten worden gemaakt. Als JavaScript in die browsers uitstaat (is dat eigenlijk mogelijk in MSIE?) werkt het dus niet. Wanneer leren ze daar in Redmond nu eens goede browsers te ontwikkelen die voldoen aan HTML- en CSS-standaarden? Het is om moedeloos van te worden. Zucht. Inmiddels is de website ook met MSIE 8 getest en voor deze nieuwe versie hoeven er geen aanpassingen te worden gedaan.

Eerder dit jaar is er al een horizontale menubalk gemaakt en kan in SeaMonkey de websitenagivatiebalk worden gebruikt. Dit is handig voor gebruikers met visuele handicaps. Deze navigatiebalk is te activeren via Beeld - Tonen/verbergen - Websitenavigatiebalk - Alleen weergeven indien nodig. Zie voor meer tips de helppagina.

27-09-2008 | Diverse wijzigingen


Op 27 en 28 september heeft de website een aantal wijzigingen ondergaan: er is een achtergrondafbeelding gemaakt, de header van de website is mooier gemaakt en foto's van de Volvo zijn naar een nieuwe pagina verhuisd.

Verwachte wijzigingen en nieuwe teksten

  • Naturisme: pagina Bed and breakfast-accommodaties toevoegen
  • Pagina Rookoverlast aanpassen
  • Installatie zoekfunctie
  • Bewerkingen met Gimp:
    • Mooie teksten maken Vinkje
    • Foto's in elkaar laten overlopen Vinkje
    • Maan met fonkelende sterren maken Vinkje

joopletteboer.nl raadt Ubuntu Linux aan.

© Copyright joopletteboer.nl 2003 - 2024 | Wijzigingen

eXTReMe Tracker