Het logo van de website van Joop Letteboer

Opinie: Zwanger? Flikker op met dat gezeik!

zwanger.php werd voor het laatst bijgewerkt op vrijdag 03 februari 2023

Inhoudsopgave:

 1. Inleiding
 2. Waarom is ontslag om zwangerschap verdedigbaar?
 3. Tips voor werkgevers
 4. Conclusie
 5. Disclaimer
 6. Relevante links (web)

Inleiding


In 2017 was er veel gezeur over: vrouwen waarvan het arbeidscontract niet verlengd wordt omdat ze zwanger zijn. In mei 2017 werd er een kliklijn over geopend waar zwangere NSB'ers hun werkgever konden verraden en eindeloos konden janken over de door henzelf veroorzaakte beëindiging van hun (tijdelijke) arbeidscontract of dienstverband. Ik heb me in die periode zó aan dat gezeur geërgerd dat ik besloot er een artikel aan te wijden. Ik vind dat ontslag bij (dreigende) zwangerschap in alle gevallen verdedigbaar is, en een idiote wet in geen geval het personeelsbeleid van een werkgever bepaalt. Voor linkse politiek-correcte jankers: dit is mijn mening, zie conclusie.

Waarom is ontslag om zwangerschap verdedigbaar?


Dat is eenvoudig uit te leggen. Werkgevers lopen enorme risico's bij het aannemen van jonge vrouwen. Geldverslindende extreem-linkse woke-clubjes janken dat ontslag bij zwangerschap volgens de wet (?) verboden is, maar zo'n wet houdt geen rekening met de enorme consequenties voor kleine bedrijven, die het zich gewoon niet kunnen permitteren om dit soort idiote wetten na te leven. Daarom is zo'n wet omstreden en dient onmiddellijk te worden afgeschaft.

Zwangere vrouwen en jonge moeders benadelen de werkgever op de volgende manieren:

 1. Men moet tijdens maandenlange afwezigheid van de medewerker tijdelijke krachten inhuren. Dit brengt (hoge) kosten met zich mee
 2. Een tijdelijke kracht moet worden ingewerkt. Het inwerken kost extra tijd en mankracht, dus geld
 3. Werkgevers riskeren tijdens de zwangerschap van de medewerker een enorm ziekteverzuim
 4. Zwangere vrouwen zijn vaker afwezig vanwege afspraken bij de verloskundige
 5. Na de zwangerschap moeten vrouwen het werk geregeld onderbreken om te gaan kolven
 6. Na de zwangerschap willen vrouwen vaak niet full-time meer werken, omdat ze dat niet trekken

Naar aanleiding van bovenstaande redenen is het niet meer dan terecht (en logisch) dat een werkgever besluit om geen jonge vrouwen aan te nemen, zwangere vrouwen te ontslaan of hun tijdelijke contract niet te verlengen. Dat is niet omdat een werkgever een zwangerschap bij voorbaat afwijst, maar omdat het tot allerlei (financiële en praktische) problemen leidt. Daarom heeft het helemaal niets met discriminatie te maken (want dat is absurd en klinkklare onzin), maar met gezonde bedrijfsvoering.

Tips voor werkgevers


De wet (die in dit geval niets voorstelt) "verbiedt" dus het (voortijdig) ontslaan van zwangere medewerkers. Werkgevers doen er verstandig aan om het risico op ongewenste zwangerschap zo klein mogelijk te houden en deze belachelijke wet te negeren. Die bepaalt NIET hoe zij hun bedrijf leiden. Tips:

 • Neem geen jonge vrouwen aan of hanteer leeftijdsquota. Het zwangerschapsrisico én schade voor (kleine) ondernemingen is enorm. Wees voorbereid: links-activistische clubjes zullen vrijwel direct "leeftijdsdiscriminatie" gillen, maar dat is natuurlijk onzin. Het is NIET aan dit soort clubjes om het personeelsbeleid van bedrijven te bepalen
 • Stop direct de doorbetaling van het salaris, zet de desbetreffende medewerker op non-actief en start een ontslagprocedure. Laat in het arbeidscontract vastleggen dat in het geval van (dreigende) zwangerschap vrouwen door stopzetting van het salaris zelf verantwoordelijk zijn voor de kosten van hun levensonderhoud
 • NSB'ers zullen u verraden en bij links-activistische mensenrechtenclubjes gaan janken die u vervolgens met aangetekende brieven lastig gaan vallen. Het advies is om deze documenten te weigeren en niet te tekenen

Conclusie


Ik denk dat mijn mening duidelijk is: sodemieter op met dat eeuwige gezeik over "discriminatie" van die jonge wijven die om de haverklap zwanger worden, schijt hebben aan de werkgever en denken er recht op te hebben maandenlang salaris op te mogen strijken zonder er geen flikker voor te hoeven doen! Sodemieter op! Zwanger zijn en bevallen van zo'n gedrocht doe je maar lekker in je eigen tijd! Profiteurs!

Disclaimer


Aan de teksten van dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend. Op mijn website schrijf ik wat ik wil (Art. 7 GW) en ik laat mij door niemand de mond snoeren. Verzoeken om teksten te "rectificeren" of te verwijderen worden niet gehonoreerd.

Later meer...

Relevante links (web):


Kauthar Bouchallikht, de Moslim Broederschap en FEMYSO
Zwarte politieagent schoot vrouw dood voor de ogen van haar zoontje - autoriteiten verbergen het voorval
Erkenbrand: White Lives Matter
Racisme bestaat niet
Artikel: Mooie rechtse vrouwen worden geïntimideerd
Deugmensen zijn geestelijk ziek in de klinische zin
12-uurtje: De domme deuggleuf
Toppsychiater: Linksdenkenden hebben psychologische stoornis
Links zijn is een geestesziekte
Stockholmsyndroom: Waarom linkse deugmensen altijd de islamitische daders in bescherming nemen
De deugmens is een respectloze narcist
College voor de Rechten van de Mens ligt steeds weer onder vuur
Polen waarschuwen Nederland: "Met zoveel mensen uit een andere cultuur is het hier over 20 jaar niet meer leefbaar!"

Verwante artikelen (website):
Nepnieuws NOS wordt genant (actueel)
De leugens over Covid-19 (actueel)
Stop de identiteitspolitiek!
Deugen voor de bühne
De censuur van social media
De hetze tegen ON! (actueel)
Antifa, een groeiend probleem
De linkse haat tegen FVD (actueel)
Sauna? Natuurlijk bloot

Naar boven Naar boven

joopletteboer.nl raadt Ubuntu Linux aan.

© Copyright joopletteboer.nl 2003 - 2023 | Wijzigingen

eXTReMe Tracker