Het logo van de website van Joop Letteboer

Recensie PerfectDraft (actueel)

perfectdraft.php werd voor het laatst bijgewerkt op zaterdag 03 april 2021

Inhoudsopgave:

  1. PerfectDraft
  2. BeerTender vs PerfectDraft
  3. Tips
  4. Mijn favoriete bieren
  5. Nieuws

PerfectDraft


Na 11 jaar een BeerTender te hebben gehad, kocht ik op 17 mei 2018 bij Hopt.nl een PerfectDraft (zie foto van mijn PerfectDraft met een fustje Leffe Blond op de tap). Hopt is onderdeel van het Franse Saveur Bière en is gevestigd in Lille. In tegenstelling tot de BeerTender (4 ltr.) gaan er in de PerfectDraft fusten van zes liter en zijn er oneindig veel soorten bier voor verkrijgbaar; tot weissbier, speciaalbieren en trappistenbier aan toe.

BeerTender vs PerfectDraft


Mijn BeerTender was destijds een B55 en heb ik 11 jaar gehad. Toen de drukpomp kapot ging kocht ik bij Hopt samen met twee fustjes Jupiler een PerfectDraft. Wat direct opvalt is de mooiere vormgeving van de PerfectDraft. Daarnaast zijn er verschillende zaken af te lezen zoals: temperatuur, houdbaarheid en hoeveel bier er nog in het vat zit. Allemaal zaken die op de B55 van de Krups BeerTender ontbraken.

Later meer...

Tips


De koeling van het bier op de PerfectDraft is zeer goed: het bier in de tap wordt bij 3 graden op een perfecte temperatuur gehouden. Bij deze temperatuur kan er ijsvorming in de PerfectDraft ontstaan. Het advies is om bij het wisselen van een biervat de PerfectDraft van de stroom te halen en met een warme vochtige doek ijsvrij te maken. Als dit niet regelmatig wordt gedaan zal door ijsvorming de temperatuur van het bier na verloop van tijd oplopen, wat het tappen van perfecte biertjes bemoeilijkt. Het beste is - als het huidige vat nog in gebruik is - om een nieuw vat tenminste twaalf uur van tevoren in de koelkast op drinktemperatuur te brengen, alvorens deze te wisselen en in de PerfectDraft te plaatsen. Op deze manier zal de PerfectDraft binnen een paar minuten de drinktemperatuur van 3 graden bereiken. Ideaal bij feestjes.

Mijn favoriete bieren


Bieren op de PerfectDraft worden gebrouwen door bierbrouwerij AB InBev. De keuze is enorm, kijk op Hopt.nl. Mijn favoriete bieren op de PerfectDraft zijn:

  1. Jupiler
  2. Hertog Jan
  3. Stella Artois
  4. Leffe Blond
  5. Hoegaarden witbier

Nieuws


Op 1 februari ontving ik van Hopt bericht dat nu ook La Trappe op de PerfectDraft verkrijgbaar is. Normaal gesproken bestel ik altijd sixpacks bij Picnic, maar het zal niet lang meer duren voordat ik samen met Leffe Blond en Karmeliet Tripel ook La Trappe ga bestellen.

Leffe Blond op de PerfectDraft

Naar boven Naar boven

joopletteboer.nl raadt Ubuntu Linux aan.

© Copyright joopletteboer.nl 2003 - 2021 | Wijzigingen

eXTReMe Tracker