Het logo van de website van Joop Letteboer

Recensie PerfectDraft

perfectdraft.php werd voor het laatst bijgewerkt op zaterdag 19 november 2022

Inhoudsopgave:

 1. PerfectDraft
 2. BeerTender vs PerfectDraft
 3. Tips
 4. Mijn favoriete bieren
 5. Nieuws

PerfectDraft


Nadat ik 11 jaar een BeerTender heb gehad, kocht ik op 17 mei 2018 bij Hopt.nl een PerfectDraft (zie foto van mijn PerfectDraft met een fustje Leffe Blond op de tap). Hopt is onderdeel van het Franse Saveur Bière en is gevestigd in Lille. Hopt heeft geen vestigingen in Nederland. Dat heeft er onder meer mee te maken dat de PerfectDraft in Nederland niet zo populair is, maar in Frankrijk des te meer. Dat verklaart ook waarom het assortiment fusten bij bijvoorbeeld Jumbo, Coop en Albert Heijn is beperkt tot Jupiler en Hertog Jan. Bij Drankgigant kun je ook Leffe Blond bestellen. In tegenstelling tot de BeerTender (4 ltr.) gaan er in de PerfectDraft fusten van zes liter en zijn er oneindig veel soorten bier voor verkrijgbaar; tot weissbier, speciaalbieren en trappistenbier aan toe. Het is natuurlijk onnodig om te zeggen dat elke vergelijking met bier op fles of uit een blikje mank gaat, en dat een biertje uit deze thuistap net zo lekker smaakt als een biertje in je stamkroeg.

BeerTender vs PerfectDraft


Mijn BeerTender was destijds een B55 en heb ik 11 jaar gehad. Toen de drukpomp kapot ging kocht ik bij Hopt samen met twee fustjes Jupiler een PerfectDraft. Wat direct opvalt is de mooiere vormgeving van de PerfectDraft. Daarnaast zijn er verschillende zaken af te lezen zoals: temperatuur, houdbaarheid en hoeveel bier er nog in het vat zit. Allemaal zaken die op de B55 van de Krups BeerTender ontbraken.

Later meer...

Tips


De koeling van het bier op de PerfectDraft is zeer goed: het bier in de tap wordt bij 3 graden op een perfecte temperatuur gehouden. Bij deze temperatuur kan er ijsvorming in de PerfectDraft ontstaan. Het advies is om bij het wisselen van een biervat de PerfectDraft van de stroom te halen en met een warme vochtige doek ijsvrij te maken. Als dit niet regelmatig wordt gedaan zal door ijsvorming de temperatuur van het bier na verloop van tijd oplopen, wat het tappen van perfecte biertjes bemoeilijkt. Er bestaat zelfs een reële kans dat het koelsysteem kapot vriest als u een (leeg) vat te lang in de tap laat zitten. Het beste is - als het huidige vat nog in gebruik is - om een nieuw vat tenminste twaalf uur van tevoren in de koelkast op drinktemperatuur te brengen, alvorens deze te wisselen en in de PerfectDraft te plaatsen. Op deze manier zal de PerfectDraft binnen een paar minuten de drinktemperatuur van 3 graden bereiken. Ideaal bij feestjes.

Mijn favoriete bieren


Bieren op de PerfectDraft worden gebrouwen door bierbrouwerij AB InBev. De keuze is enorm, kijk op Hopt.nl. Mijn favoriete bieren op de PerfectDraft zijn:

 1. Jupiler
 2. Hertog Jan
 3. Stella Artois
 4. Leffe Blond
 5. La Trappe
 6. Hoegaarden witbier

Nieuws


Op 1 februari ontving ik van Hopt bericht dat nu ook La Trappe op de PerfectDraft verkrijgbaar is. Normaal gesproken bestel ik altijd sixpacks bij Picnic. Op woensdag 12 mei 2021 kocht ik twee vaten La Trappe met een bijpassend glas, bierafschuimer, bierviltjes en een barmat. La Trappe op de PerfectDraft:

La Trappe op de PerfectDraft

Leffe Blond op de PerfectDraft:

Leffe Blond op de PerfectDraft

Naar boven Naar boven

joopletteboer.nl raadt Ubuntu Linux aan.

© Copyright joopletteboer.nl 2003 - 2023 | Wijzigingen

eXTReMe Tracker