Het logo van de website van Joop Letteboer

Mijn caravan

Knaus Südwind 440 HT
In de zomer van 2011 heb ik mijn oude caravan verkocht. In 2012 kocht ik mijn nieuwe caravan: een Knaus Südwind 440 HT. In de zomer van 2013 heb ik die op naturistencamping Le Couderc voor het eerst gebruikt. De caravan is compleet ingericht, inclusief een Doréma-voortent en tuinmeubilair. Er zit ook een chemisch toilet van Thetford in. Onderstaand twee foto's. Klik op een foto voor een vergroting.

Caravan van Joop Letteboer in 2013 Caravan van Joop Letteboer in 2013

Sterckeman Evasion 385
In 2004 heb ik op Le Couderc in Zuid-Frankrijk (departement Dordogne, regio Aquitaine, 20 km. van Bergerac) een caravan gekocht: een Sterckeman, type Evasion 385 van Franse makelij. Dat geklungel met een bungalowtent had ik na drie jaar Frankrijk wel gehad. Hoewel primitief kamperen absoluut zijn charme heeft wilde ik toch wat luxer kamperen en verlost zijn van bagage en het opzetten van een tent na een vermoeiende reis.

In 2008 was de caravan erg vuil en moest deze schoongemaakt worden. Met heet water en een schuurspons kun je de algen die op de caravan zitten prima verwijderen. De caravan laat ik op de camping staan: dat is makkelijk, spotgoedkoop (286,50 gulden voor de stalling) en scheelt een dag rijden. Zo'n prijs is natuurlijk commercieel gezien heel aantrekkelijk om mensen naar de camping te lokken. De caravan is niet gekeurd, niet verzekerd, niet opgegeven bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer en is eigenlijk ook niet meer zo geschikt om er lange afstanden mee te gaan rijden. De caravan is voor het laatst gekeurd in 1993. Bovendien vind ik het eigenlijk niet echt ideaal om 1050 kilometer zo'n ding achter de auto te hebben, vandaar dat ik haar dus lekker op de camping laat staan. Nadeel is misschien wel dat je min of meer gedwongen bent om steeds op dezelfde camping te gaan staan, maar op een camping als Le Couderc is dat bepaald geen straf: Le Couderc heeft alles wat een mens zich op vakantie maar kan wensen: rust, ruimte, zon, lekker eten, mooi zwembad, een sauna en een jacuzzi, thema-avonden, culturele activiteiten en een leuk terras. Le Couderc is één van de beste naturistencampings van Frankrijk, daardoor heb ik niet zo'n behoefte om andere campings te bezoeken.

Tijdens de reis naar Frankrijk neem ik altijd een skottelbraai mee om 's morgens na mijn dagelijkse ochtenddouche een lekkere omelet te maken en 's avonds allerlei vis- en vleesgerechten klaar te maken. In de zomer van 2007 hebben we op de camping gezellig met een groep vrienden heerlijk gamba's gegeten. Deze kun je samen met allerlei groenten en lekkere kruiden prima op de skottelbraai bereiden (klik hier voor het recept). 's Avonds zit ik in het uitstekende restaurant te genieten van streekgerechten uit de Périgord en een karafje rode wijn. In de vakantie van 2006 nam ik een skottelbraai mee omdat elke dag gaan eten in het restaurant toch wel duur is. Ik nam ook een oventje mee om broodjes warm te maken, deze open te snijden en daar een plak brie tussen te leggen. Samen met een glas wijn is dat weer genieten geblazen. Oeps, ik maak je lekker. Sorry!...;-)

Om te slapen neem ik mijn dekbed mee van huis. Zo'n slaapzak vind ik wat onhandig slapen. Bovendien kan het in de Dordogne 's nachts behoorlijk koud zijn. Een dekbed is dan wat warmer en comfortabeler. De linkerfoto onder deze alinea is van mijn caravan zoals deze er in de zomer van 2006 uitzag, de rechterfoto is uit 2008. Klik op de foto's voor een vergroting.

Caravan van Joop Letteboer in 2006 Caravan van Joop Letteboer in 2008

Caravan tijdens de vakantie van 2008

Op de pagina Links zijn verwijzingen naar websites met meer informatie over dit onderwerp te vinden.

joopletteboer.nl raadt Ubuntu Linux aan.

© Copyright joopletteboer.nl 2003 - 2024 | Wijzigingen

eXTReMe Tracker