Het logo van de website van Joop Letteboer

Ontharen

ontharen.php werd voor het laatst bijgewerkt op zaterdag 30 april 2022

Deze pagina is een inleiding op de pagina's Scheren en Harsen die bedoeld zijn om geïnteresseerden voorlichting te geven. Als je aan de linkerkant met de muis boven het menu-item Ontharen hangt verschijnt er een menuutje met links naar de pagina's Scheren en Harsen.

Waarom ontharen?


Ontharen van (vooral) de geslachtsdelen is de laatste jaren enorm populair geworden en neemt mbt onze lichaamsverzorging daarin tegenwoordig een belangrijke plaats in. Ontharingsstudio's met (full) Brazilian waxes voor dames (en gelukkig tegenwoordig ook heren) schieten als paddestoelen uit de grond. Mensen ontharen zich om verschillende redenen. De belangrijkste redenen zijn omdat men het mooi, fijn en hygiënisch vindt. Dat geldt ook voor mijzelf. Een andere reden is dat mensen zo veel last van overbeharing hebben dat hen niets anders rest dan het lichaamshaar (al dan niet definitief) te laten verwijderen. Er zijn ook sportieve redenen te bedenken zoals bij bodybuilders (spieren komen beter uit), wielrenners (minder kans op infecties bij valpartijen en men kan voor en na wedstrijden beter gemasseerd worden) en zwemmers (minder weerstand in het water). Ook fotomodellen zweren bij ontharing :-)

Er wordt wel eens beweerd dat men zich onthaart om aan een via internet, tv en tijdschriften opgedrongen schoonheidsideaal te voldoen, maar het merendeel van de mensen onthaart zich om redenen die ik heb genoemd in de vorige alinea. Mannen en vrouwen ontharen zich natuurlijk óók voor fijnere seks en daar is niets mis mee. Ontharing heeft dus meerdere voordelen.

De voordelen van ontharen van de geslachtsdelen op een rijtje:

  1. Het ziet er mooier uit
  2. De huid voelt heerlijk glad en zacht aan
  3. Een schoon en fijn gevoel
  4. Betere hygiëne
  5. Fijnere seks

Dat ontharing (van de geslachtsdelen) nog niet overal is ingeburgerd blijkt wel uit het relaas van een verontruste moeder op de website van Ouders Online. Daar schreef ze het volgende en ik citeer:

"Afgelopen weekeinde ben ik met mijn meiden van 15 en 17 naar de sauna geweest. Tot mijn stomme verbazing bleek dat ze allebei alle lichaamshaar hadden geschoren. Ik vond het echt niet fijn dat ze zo met hun intieme delen te koop liepen. Ik had nooit gedacht dat mijn meiden ook gevoelig zouden zijn voor dit idiote schoonheidsideaal. Hoe maak ik die meiden weerbaarder tegen dit soort schoonheidsidealen?"

Het is natuurlijk te gek voor woorden dat een (ouderwetse) moeder zich hiermee bemoeit en naar aanleiding hiervan heb ik hierover in de FAQ een vraag en antwoord opgenomen. Lees verder...

Schaamhaar: wat moet je ermee?


Het antwoord op deze vraag is vrij simpel: wegscheren. Het hebben van (hele bossen) schaamhaar staat onverzorgd en lelijk, is functieloos en niet meer van deze tijd. Vooral in sauna's, op naturistencampings en op sportclubs is het scheren en waxen van het schaam- en lichaamshaar redelijk standaard geworden: er uitzien als een aap met haaruitval kan echt niet meer. De dames schoren zich al massaal, tegenwoordig gevolgd door de heren. Verschillende ondernemers zien dit ook en openen waxsalons waar gelukkig ook heren kunnen worden behandeld. Toch kom je nog wel mensen tegen die nog nooit een scheermesje of waxsalon van dichtbij hebben gezien. Dat valt vooral op bij naturistenverenigingen en op naturistische zwemuren, maar ook dáár zijn gelukkig steeds vaker positieve ontwikkelingen te melden.

Scheren


Vanaf 2007 ben ik een fervent smoothy en vind ik het heerlijk om zo glad mogelijk door het leven te gaan. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van een geschoren lijf en schaamstreek. Ik ben er vrij lyrisch over, maar ik kan niet genoeg benadrukken hoe fijn dat is. Als ik dat toen had geweten had ik het zeker twintig jaar eerder gedaan (de vergelijking met beginnende naturisten dringt zich nu op). Van mijn hoofd tot mijn tenen zou ik nu geen haar meer willen hebben. Op de pagina Scheren staan waardevolle tips en een stappenplan om je lijf te ontdoen van ontsierende beharing. Lees verder voor scheren...

Harsen en waxen


Sinds 15 juli 2010 laat ik mij om de acht weken ook harsen en waxen. Harsen en waxen is ideaal voor mensen die op vakantie en in het dagelijks leven niet elke dag (meer) willen scheren. Hoewel het scheren voor mij de eerste jaren bevredigend was, werd ik bij het scheren van mijn schaamstreek en buik toch niet echt helemaal glad. Meestal waren er 's avonds als ik na een heerlijk dagje sauna thuiskwam alweer stoppels te voelen. Daarom laat ik mijn lijf in het vervolg harsen en waxen. En de pijn? Daar wen je aan en valt ontzettend mee. Lees verder voor harsen en waxen...

Definitief ontharen


Na ruim 3,5 jaar harsen en waxen laat ik vanaf 11 april 2014 om de acht weken mijn schaamstreek en bilnaad behandelen met IPL, in combinatie met de Applisonix Selectif Pro. Deze combinatie is nodig omdat ik donkere en lichtere haren heb. Lees verder voor definitieve ontharing...

Verwante artikelen (website):
Scheren
Harsen en waxen
Definitieve ontharing

Op de pagina Links zijn verwijzingen naar websites met meer informatie over dit onderwerp te vinden.

joopletteboer.nl raadt Ubuntu Linux aan.

© Copyright joopletteboer.nl 2003 - 2024 | Wijzigingen

eXTReMe Tracker