Het logo van de website van Joop Letteboer

Le Couderc donne de la couleur à votre été - Le Couderc geeft kleur aan de zomer

Recensie camping Le Couderc

Joop Letteboer schrijft over naturistencamping Le Couderc, Frankrijk:


couderc.php werd voor het laatst bijgewerkt op zondag 20 maart 2022

Het restaurant La Pomme d'Or op Le Couderc

Inhoudsopgave:

Reisverslag


In de ochtend van 19 juli 2015 vertrok ik voor drie weken naar Le Couderc, een 33 ha. grote naturistencamping in de Zuid-Franse Dordogne. Le Couderc is gelegen bij Naussannes op 20 km. van Bergerac tussen Issigeac, Monsac en Beaumont-du-Périgord. De reis verliep voorspoedig. Na één tankbeurt en vertraging op de Périphérique rond Parijs kwam ik na dertien uur rijden aan op Le Couderc. Voor de reis moet u rekening houden met het volgende: de afstand naar Le Couderc vanaf Utrecht bedraagt bijna elfhonderd kilometer. Als u de Route du Soleil neemt bedragen de tolkosten met een middelgrote auto ongeveer € 37,50 (klik hier voor een routebeschrijving).

De ontvangst


De ontvangst op Le Couderc is hartelijk en eigenlijk het visitekaartje van de camping. Bij aankomst wordt bij de receptie eerst kennisgemaakt en wordt (ondertussen genietend van een koel drankje van het huis) door middel van een plattegrond iets over de camping verteld. Nieuwe gasten worden daarna uitgebreid rondgeleid.

Inhoudsopgave

De camping


Mijn caravan op Le Couderc in 2013 De camping bevalt prima en je voelt je er meteen thuis. Marieke, Nico, Olivier en het overige personeel zijn uiterst vriendelijk en proberen het je naar de zin te maken. Op dagen dat het mooi weer is loopt het campingpersoneel ook bloot (behalve in het restaurant) en tapt in geboortekostuum je pilsje. Wat opvalt is de goede sfeer tussen het personeel en het enthousiasme en plezier waarmee de campinggasten bediend en vermaakt worden. In het hoogseizoen kunnen er dertig tot vijftig man personeel werken.
Niet alleen de ontvangst is hartelijk, maar ook het verblijf. Men vraagt je meermalen of het je bevalt en of je al leuke dingen hebt gedaan of leuke plaatsen in de omgeving hebt bezocht. De leiding voelt zich betrokken bij de campinggasten. Op een camping als Le Couderc maak je makkelijk contact. Ik werd door een stel uitgenodigd om in het restaurant aan te schuiven toen men zag dat ik alleen was. Dat kenmerkt de prettige open sfeer en het sociale karakter van de camping. Dit maakt Le Couderc absoluut de moeite waard om er weer terug te komen, hetgeen door vakantiegangers ook zeer regelmatig wordt gedaan.

Le Couderc heeft 160 caravanplaatsen en 22 chalets. Geadviseerd wordt om voor het hoogseizoen te reserveren. In de winter van 2010 zijn er op de Podiumweide vier chalets bijgebouwd, waarvan één voor gehandicapten. Verder zijn er twee watertappunten aangelegd. Er zijn gelukkig ook nieuwe ligbedden gekomen bij het zwembad. Deze liggen aanmerkelijk lekkerder dan de oude bedden als je je billen wilt laten bruinen. Die lagen hard en leverden pijn aan de knieën op. Met de nieuwe bedden is dat dus opgelost en kun je heerlijk comfortabel zonnen.

Het sanitairblok op de Bovenweide op Le Couderc

Voor het warme water van de uitstekende douches in de schone sanitairblokken wordt gebruikgemaakt van zonnepanelen. Het water van het zwembad wordt verwarmd door zonnecellen die zich daarachter bevinden. Elke dag wordt het zwembad schoongemaakt en het filtersysteem zorgt iedere dag voor schoon zwemwater. Elke dag worden er watermonsters van het zwembadwater genomen om de waterkwaliteit te controleren. Op deze manier kan worden vastgesteld of de filters nog goed werken.

In de campingwinkel is het hoognodige assortiment aanwezig. Groenten als knoflook, uien en champignons kunnen wel eens uitverkocht zijn. Levensmiddelen en consumpties aan de bar zijn duur (deze worden vrijwel elk jaar verhoogd, een glas bier kost nu ruim vijf gulden), je kunt daarom beter naar de InterMarché in Beaumont (*) rijden en daar inkopen doen. Knorr-maaltijden, rijst, macaroni, blikgroenten en voorverpakt(e) afbakbrood(jes) kun je het beste vanuit Nederland meenemen.
Bij de receptie ligt een broodlijst waarop je op pleknummer en je achternaam brood voor de volgende dag kunt bestellen. Hier kun je je ook inschrijven voor een heerlijk diner in het uitstekende restaurant, het Open Podium, een heerlijke massage of een knipbeurt door kapster Elodie. Bij de ingang van La Grange en het restaurant is ook het weerbericht voor de hele week te raadplegen en worden activiteiten als optredens, concerten en thema-avonden aangekondigd.

(*) De vroegere InterMarché is sinds enkele jaren verplaatst naar een paar kilometer buiten Beaumont. Sla niet linksaf richting Sarlat en Parijs, maar rijd rechtdoor richting Cahors. Daar vindt u na enige tijd het pompstation en de nieuwe (grotere) InterMarché aan uw rechterhand.

De sauna van Le Couderc in de zomer van 2002

De camping beschikt sinds de winter van 2012/2013 over een gloednieuwe sauna met massageruimte. De warme douche bevindt zich aan de achterzijde van het gebouwtje en wordt gevoed door een geiser. De sauna is gratis. De sauna is open van 15.30 uur tot 22.00 uur en schrijft voor dat jongeren onder achttien jaar onder begeleiding van een volwassene de sauna mogen betreden.

Op de camping is geen verlichting. Bij navraag blijkt dat dit wordt gedaan om concentratie van hangjongeren tussen tenten en caravans te voorkomen, hetgeen natuurlijk een prima middel is.
Le Couderc betrekt haar wijn bij een wijnboer in Faux. De wijn wordt met een eigen Le Couderc-etiket geëtiketteerd en in de kelder opgeslagen. Ik kreeg bij het afscheid een fles wijn mee naar huis om thuis te drinken. De wijn uit de kelder is iets ouder dan de tapwijn. De tapwijn is afkomstig van een wijnchâteau uit een nabijgelegen dorp en wordt aangeleverd in een levensgroot vat. Het tappen van de rode/witte wijn en de rosé gebeurt gewoon via de tapkraan aan de bar.
Na het Open Podium vinden er meestal gezellige jamsessies plaats waarbij populaire popmuziek wordt gespeeld en waarbij gedanst wordt. In "La Grange" luidt om 01.00 uur de bel voor de laatste ronde om gasten tegemoet te komen die willen gaan slapen. De bar sluit om uiterlijk 01.30 uur, om 02.00 uur moet iedereen de bar hebben verlaten; een verademing voor mensen die de disco-overlast op andere campings zat zijn.
Na 1 juli wordt men geacht de auto op de parkeerplaats te parkeren.

Campinggasten
De campinggasten op Le Couderc zijn voor het grootste deel van Nederlandse afkomst, maar ook Engelse, Belgische en Franse gasten zijn er te vinden. In 2013 en 2014 waren er veel meer Franse gasten dan eerdere jaren. Gasten zijn voornamelijk erg enthousiast over de prettige ontvangst en erg te spreken over het restaurant en de sfeer op de camping.

Inhoudsopgave

Joop geniet in de Franse Dordogne heerlijk bloot van de vakantie op naturistencamping Le Couderc:
(klik op de foto voor een vergroting)

Joop geniet in de Franse Dordogne heerlijk bloot van de zon op naturtstencamping op Le Couderc Joop geniet heerlijk bloot van een biertje bij vrienden op Le Couderc

De sfeer


De sfeer op Le Couderc is ongedwongen, gemoedelijk, ontspannen en altijd goed. Het is typisch Coudercs wat gewoon bij deze camping hoort en dat begint al bij de prettige warme ontvangst. Dat is voor de gasten reden om regelmatig terug te komen, volgens de gesprekken die ik met diverse gasten heb gevoerd. Men treedt je met open vizier tegemoet en is bereid om je met diverse wensen terzijde te staan. Zo mocht ik in 2004 bij aankomst na een vermoeiende reis de eerste nacht in een caravan op de Personeelsweide slapen. Dit beviel me zo goed dat ik voor de vakantieperiode een caravan heb gehuurd en na een paar dagen zelfs een caravan heb gekocht. Klik hier om mijn caravan te bekijken. Vanaf 2005 tot en met 2010 heb ik van mijn "nieuwe" caravan mogen genieten.
Met een groepje mensen hebben we in de zomer van 2004 in twee dagen tijd het beekje langs de Familieweide - dat uitmondt in het zwemmeertje - ontdaan van onkruid, zodat het water weer vrij door het beekje kon stromen. Als beloning mocht ik als gast prompt met het personeel mee-eten: erg lekker, gezellig en tekenend voor de gastvrije sfeer.

Het naturisme


Het naturisme wordt over het algemeen goed geïnterpreteerd, al is er in het hoogseizoen sprake van veel handdoekjeugd en een hoog pareo-gehalte. Af en toe wordt hier wel over geklaagd, maar de campingleiding geeft te kennen hier tolerant mee om te willen gaan. Men probeert dit probleem (tevergeefs) op te lossen met terloops subtiel geplaatste opmerkingen. Tijdens de opening van het Open Podium wordt door spreekstalmeester Olivier af en toe gewezen op het feit dat men bij voorkeur bloot moet zijn bij mooi weer. Sinds de zomer van 2003 hangt er een bord aan het hek van het zwembad met als opschrift dat badkleding in het zwembad verboden is. Een prima maatregel.

Inhoudsopgave

De omgeving


De karakteristieke kerk in Beaumont De omgeving van Le Couderc is typisch Frans: mooie heuvels, dalen met karakteristieke Franse huizen en een prachtig landschap. Op fietsafstand bevinden zich dorpen als Monsac, Faux, Beaumont, Bergerac, Issigeac, Cadouin en Le Buisson. Er zijn fietsen te huur om een fietstocht in de omgeving te maken en diverse pittoreske dorpjes te verkennen. In Bergerac kun je gezellig winkelen en souvenirs kopen. Issigeac staat bekend om zijn zondagse gezellige markt waar de lekkerste (warme) kip uit de omgeving te koop is. De markt van Issigeac is de bekendste in de wijde omgeving. We hebben daar diverse keren heerlijke verse gamba's gehaald. Beaumont is een klein dorpje met smalle straatjes, een marktplein en diverse bistro's. In het hoogzeizoen worden door muzikanten van Le Couderc bij Chez Cathy wel eens optredens verzorgd. De gebouwen zijn oud en het bezichtigen waard. Dat geldt zeker voor de kerk die dominant het centrum van het dorp markeert (zie foto). Aan de rand van het dorp ligt een opgeknapte begraafplaats waar de bewoners van Beaumont liggen begraven. Daarachter ligt een uitgestrekt landschap.

Activiteiten


Le Couderc staat bol van de activiteiten. Jeu de boules (de Fransman zegt overigens pétanque) is op Le Couderc erg populair. Elke zondag, dinsdag en donderdag worden vanaf 14.00 uur jeu de boules-toernooien gespeeld. De winnaars van de finale mogen hun naam op een t-shirt schrijven dat bij opbod wordt verkocht, ontvangen een fles Le Couderc-wijn en een consumptie naar keuze.

Le Couderc is vooral bekend om de intensieve animatie en het Open Podium. Kinderen worden (vooral in het hoogseizoen) dagelijks vermaakt zodat ouders even een paar uur voor zichzelf hebben zodat zowel ouders als kinderen een heerlijke vakantie beleven. Op woensdag is er het kinder-Open Podium waarop kinderen kunnen zingen, een instrument kunnen bespelen of een toneelstukje kunnen opvoeren. Kinderen vanaf zeven jaar krijgen van Pierre circusles met geregeld voorstellingen (Pierre heeft een eigen circusschool) en theaterles. Voor de kleinsten wordt er onder de boom bij de receptie vaak voorgelezen en is er een mini-club waarop ze kunnen tekenen, verven en kleien.

Het Open Podium op Le Couderc

Elke woensdag is er een Open Podium (zie foto) met na afloop een jamsessie en worden er regelmatig thema-avonden georganiseerd (na deze alinea kunt u een lied - waarmee campinggasten van de Bovenweide in 2003 hebben opgetreden - en het openingsnummer van het Open Podium downloaden). Er is een museum met stukken (stenen werktuigen uit de omgeving) uit de Romeinse tijd die teruggaan tot zo'n 500.000 jaar geleden. Je kunt schilderen, beeldhouwen, vlechten, bridgen, klaverjassen, musiceren, er is een Open Podium met cabaret, zang, dans, muziek en poëzie.

Downloads:


Openingsnummer Open Podium (mp3) - Klik hier voor de Franse tekst
Lied 'Geef mij maar Le Couderc' (pdf) - Lied 'Geef mij maar Le Couderc' (html)
Blootlied (pdf) - Blootlied (html)

In 2002 heb ik voor het eerst op de camping Quatorze Juillet meegemaakt en dat was reuze gezellig. De bestorming van de bastille werd onder leiding van het animatieteam op de camping nagespeeld, waarna we gingen eten in het restaurant. Daarna was er een fakkeloptocht naar de parkeerplaats waar na het jongleren met brandende fakkels en het vuurspuwen vuurwerk werd afgestoken. Vooral voor kinderen is dit een feest.

Le Couderc organiseert bij voldoende belangstelling de volgende activiteiten:


Aqua-gym, beeldhouwles, boogschieten, bridgen, circusles, cursus digitale fotografie, jeu de boules, kanoën, kindergymnastiek, kinder-Open Podium, klaverjassen, mini-club, open podium, paardrijden, schilderles, spooktocht, theaterles, thema-avonden, volleybal- en voetbaltoernooien, voorlezen, vossenjacht, yoga, zumba

De volgende activiteiten worden ook georganiseerd als er toevallig mensen op de camping zijn die dit willen doen: aerobics, callanetics, vlechten.

Helaas heeft Le Couderc (nog) geen tennisbaan, maar misschien komt dat er nog eens van.

Inhoudsopgave

Het restaurant La Pomme d'Or op Le Couderc

Restauratie


Om lekker te eten hoef je de camping niet af: het restaurant "La Pomme d'Or" (zie foto) is van uitstekende kwaliteit. De bediening is vriendelijk, snel en correct. Jurrie is sinds het voorjaar van 2005 de nieuwe chef de cuisine: alles is even lekker, de kwaliteit is sinds die tijd aanzienlijk verbeterd. De menukaart heeft niet zo heel veel keus waardoor je in je vakantie wel eens twee keer hetzelfde gerecht eet. Jammer is dat bij elk gerecht (behalve bij de salades) patat geserveerd wordt. Je kunt echter ook kiezen voor pasta, rijst of aardappeltjes. Je moet dat bij het opnemen van de bestelling wel even bij de bediening melden.

Mijn favorieten:

Genieten van wijn en worst uit Frankrijk

Als de vakantie er weer op zit neem ik altijd de volgende etenswaren mee om thuis nog een aantal dagen na te genieten van de tijd in Frankrijk:

 • Gedroogde worst met noten, eend of kaas van de markt in Issigeac (zie foto)
 • Een doos rode wijn (Domaine de Zacharie - Bergerac)
 • Een paar blikken Confit de Canard
 • Een paar blikken Gësiers de Canard
 • Een paar potten Paté de Canard
 • Een potje foie gras
 • Een paar flessen Pineau des Charentes (om zo te drinken of met meloen en rauwe ham)

Inhoudsopgave

Op Le Couderc zijn de volgende faciliteiten:


Bar, bibliotheek, blootwandeling, fietsenverhuur, internet-café, jeugdhonk, kapster, museum, parkeerplaatsen, pierebadjes, receptie, restaurant, sauna, snackbar, tafeltennistafels, terras, winkel, zwembad (op zonne-energie), zwemmeertje met kabelbaan, 2 massagebanken, 2 telefooncellen, 4 sanitairblokken, 6 jeu de boules-banen met een centre-court, wasmachines, wasdrogers, wifi op het hele terrein, 2e zwemmeertje achter het eerste zwemmeertje.

Tarieven 2015


Als u op Le Couderc van een heerlijke vakantie wilt genieten moet u voor 2015 rekening houden met de volgende tarieven:

Prijs per overnachting (hoogseizoen):

Plaats caravan, tent of camper:€ 17,00
Volwassene:€ 8,70
Kind t/m 12 jaar:€ 5,70
Baby t/m 2 jaar:€ 3,00
Elektrische aansluiting 5A:€ 4,80
Hond (aangelijnd):€ 5,00
Toeristenbelasting:€ 0,40

Vervoer van en naar vliegveld, bus- of treinstation: € 20,00

In 2015 worden de volgende kortingen gegeven (deze gelden niet voor het elektratarief en de toeristenbelasting):

8 t/m 14 nachten:10 %
15 t/m 21 nachten:20 %
22 t/m 28 nachten:30 %
29 nachten en meer:40 %

Capaciteit


33ha, 160 plaatsen, 22 chalets.

Inhoudsopgave

Problemen en verbetertips


Naast de vele voordelen zijn er ook flink wat problemen geconstateerd. De volgende zaken zijn opgemerkt:
  Algemeen
 1. Erg commercieel en dure consumpties. Bijna ieder jaar worden de drankprijzen (in het hoogseizoen) verhoogd, zo ook in 2015: een biertje kost € 2,60 (Fl. 5,72), voor een halve liter bier betaalt u € 4,70 (Fl. 10,32). Voor een glas Hoegaarden of Leffe Blond van de tap bent u € 2,90 (Fl. 6,39) kwijt, voor een halve liter Hoegaarden betaalt u € 5,30 (Fl. 11,68). Een glas rosé-bier kost € 3,- (FL. 6,61). De verwachting is dat de baromzet de komende jaren aanzienlijk zal dalen als deze tendens zich doorzet. Advies: koop uw consumpties liever in een InterMarché en koel deze in een elektrische koelbox. Overigens doet de camping na een dansavond om 03.00 uur 's nachts nog moeilijk over het nuttigen van eigen consumpties op het barterras (huh?)
 2. Veel handdoekjeugd en een hoog pareo-gehalte. De camping heeft begrip voor de ontwikkeling van pubers en zegt de jeugd te motiveren toch bloot te lopen. Sinds de zomer van 2003 hangt er een bord aan het hek van het zwembad met als opschrift dat men in en om het zwembad bloot dient te zijn. Omdat dit artikel in de campingwinkel wordt verkocht wordt het gebruik van de pareo als omslagdoek gestimuleerd
 3. Het personeelsuitje wordt niet overal goed aangekondigd, zodat gasten verbaasd en teleurgesteld voor dichte faciliteiten staan
 4. Ondanks investeringen in een nieuw Wifi-netwerk in 2014 is verbinding maken in het hoogseizoen nog altijd een probleem (Bovenweide)
 5. Het Open Podium voor volwassenen is in het begin leuk, maar gaat na een paar keer vervelen omdat het personeel steeds dezelfde acts opvoert en kinderen tijdens de uitvoeringen heel hinderlijk heen en weer rennen. Daarom adviseer ik om deze activiteit (zoals ik) te mijden. Voor campinggasten die vroeg willen gaan slapen als het Open Podium bezig is, is er veel geluidsoverlast
 6. Sinds 2014 moet er een document worden getekend dat de camping ontslaat van een stukje zorg voor een veilige stalling van je caravan. Je mag wel voor een stalling betalen, maar men wil er geen verantwoording voor nemen. Ik ben van mening dat als je caravan op de camping gestald wordt, dat je dan ook een stukje zorg voor je eigendom mag verwachten
 7. LET OP: bij een annulering korter dan vier weken voor de aankomstdatum worden aanbetalingen NIET terugbetaald. In tegenstelling tot wat op de website staat worden bij een annuleringsverzekering NIET alle oorzaken van een annulering gedekt. In dat geval kun je dus fluiten naar je geld
 8. Sanitair
 9. De temperatuur van het douchewater is niet regelbaar zodat je vaak onder een lauwe of loeihete douche staat. De capaciteit van het douchewater is niet toereikend als veel mensen aan het douchen en afwassen zijn (de druk valt weg)
 10. De sanitairgebouwen hebben geen entree en zijn niet afsluitbaar, waardoor deze vooral 's ochtends en bij wat minder weer erg vuil en steenkoud worden
 11. Le Couderc maakt overal op de camping nog gebruik van een ouderwets toiletsysteem met toiletpapier (dat is niet meer van deze tijd. Toiletpapier is trouwens vaak op, dus neem eigen toiletpapier en reinigingstissues mee). Gezien de modernisering en investeringen die men de laatste jaren doorvoert zou men kunnen overwegen om in elk sanitairblok tenminste één douche-wc te installeren. Een douche-wc is schoner voor de billen, spaart toiletpapier uit en is dus beter voor het milieu. Lees meer over het Spatoilet...
 12. Restauratie
 13. De kaart in het restaurant is niet zo heel groot waardoor de keuze uit gerechten beperkt is en je in je vakantie wel eens twee keer hetzelfde gerecht eet. Tegenwoordig wordt bij elk hoofdgerecht patat geserveerd. Dit gaat - vooral als je regelmatig reserveert - snel vervelen. Daarom is het aan te bevelen twee voorgerechten te nemen of te kiezen uit pasta, rijst of aardappeltjes. Je moet dit bij het opnemen van je bestelling wel even aangeven bij de bediening
 14. LET OP: in het restaurant kan er overlast zijn van heen en weer rennende, jengelende en krijsende kinderen. Rustig eten kun je dan wel vergeten. Het advies is om op tijden te reserveren wanneer er geen gezinnen met kinderen gereserveerd hebben of om 'buiten de deur' te gaan eten. In de omliggende dorpjes zijn er genoeg restaurants te vinden. Informatie hierover is te krijgen bij de receptie
 15. Ondanks de verbouwing van het restaurant in 2011 is de capaciteit daarvan bij mooi weer niet voldoende: regelmatig worden delen van het barterras voor bezoekers van het restaurant gebruikt

Waarschuwingen en tips:

 • Vergeet geen veiligheidsgordels om te doen als je Frankrijk binnenrijdt. Aanhouding door een motoragent kan je al snel een boete van € 90,- (198 gulden en 33 cent!) opleveren
 • Frankrijk controleert op de Route du Soleil strenger op de maximumsnelheid. Als je wordt geflitst krijg je automatisch (en snel) een acceptgiro thuisgestuurd. Voor mensen met cruise-control in de auto: gebruik het! Het kan je veel geld schelen
 • Ik vertrek altijd op zondag om Zwarte Zaterdag en vrachtverkeer te vermijden, dus is het op de snelwegen betrekkelijk rustig en kun je lekker doorrijden. Vergeet niet om te tanken voordat je de grote weg verlaat. In Frankrijk zijn op zondag veel tankstations gesloten
 • Bij de ANWB kun je een tolbadge aanschaffen die je achter de achteruitkijkspiegel op de voorruit moet bevestigen. Neem de tolpoorten met de oranje 't' en het opschrift Réservé. Dat zijn de meest linkse tolpoorten. In deze poorten wordt je tolbadge gescand (je hoort een piep), waardoor de slagboom automatisch opengaat en je door kunt rijden. Er komt dus geen medewerker van de Franse toldienst meer aan te pas. Reuze handig
 • Bij mooi weer hebben de voeten het op Le Couderc door de stoffige paden zwaar te verduren. Verzorg ze daarom met een rasp en smeer ze elke avond voor het slapen gaan in met een verzorgende zalf of olie. Tip: uierzalf

Conclusie


Beeldhouwen op Le Couderc Le Couderc is een uitstekende gezinscamping met goede faciliteiten waar ook alleenstaanden zich direct thuisvoelen. Overwegend Nederlands, maar ook georiënteerd op onze Belgische, Engelse en Franse vrienden. Goed sanitair, prima personeel en uitstekend restaurant. Mooi zwembad, veel animatie en voldoende mogelijkheden om lekker naturistisch te wandelen. Drukte in het centrum van de camping, maar er is ook volop rust te vinden. Culturele activiteiten zijn op Le Couderc erg belangrijk en dat is eigenlijk ook wel de reden van het succes van de camping. De ruimte, de geschiedenis, de zuidelijke zon en de zuivere lucht, maar ook de gezelligheid met elkaar maken dat u en uw kinderen op Le Couderc een onvergetelijke vakantie doorbrengen.

Inhoudsopgave

Wijzigingen 2014


 • Nieuw wifi-netwerk
 • Uitbreiding safaritenten met drie stuks (nu zes in totaal)
 • Uitbreiding snackbar en pizzeria met nieuw terras
 • Vervanging golfkarretjes door twee elektrische exemplaren

Wijzigingen 2015


 • Turks stoombad
 • Nieuwe stoelen in het restaurant

Investeringen 2016


 • Uitbreiding terras chalet type 1
 • Nieuwe tractor
 • Renovatie tafels en vaten in de bar
 • Uitbreiding safaritenten met drie stuks (nu negen in totaal)

Bekijk een overzicht van wijzigingen, uitbreidingen en investeringen van voorgaande jaren

Adres


Centre Naturiste de Vacances Le Couderc
24440 Naussannes Beaumont-Du-Périgord
France
Tel: 05 53 22 40 40
Fax: 05 53 23 90 98
Website: http://www.lecouderc.com/
E-mail: info@lecouderc.com


Oproep


Zoek je een maatje voor sauna, naturistische massage, een naturistische vakantie of tantraworkshops? Kijk dan even op de pagina Oproepen.

Naar boven Naar boven

joopletteboer.nl raadt Ubuntu Linux aan.

© Copyright joopletteboer.nl 2003 - 2023 | Wijzigingen

eXTReMe Tracker