Het logo van de website van Joop Letteboer

Ontharingsstudio Rita Kuiper: Brazilian wax voor dames en heren

Definitieve ontharing

ipl.php werd voor het laatst bijgewerkt op zaterdag 15 mei 2021

Update 13-04-2014:
Na ruim 3,5 jaar harsen en waxen liet ik vanaf 11 april 2014 om de acht weken mijn schaamstreek en bilnaad behandelen met IPL, in combinatie met de Applisonix Selectif Pro. Onderstaand mijn bevindingen. Inmiddels laat ik mijn billen, bilnaad, onderrug, oksels en perineum weer harsen en waxen.

Definitief ontharen met IPL en de Applisonix Selectif Pro
Als je scheren en/of harsen vervelend en/of tijdrovend vindt is definitief ontharen wellicht de oplossing: in meerdere (kostbare) behandelingen worden de haarzakjes door hitte vernietigd en heb je voortaan heerlijk gladde geslachtsdelen (scheren of harsen is niet meer nodig). De technieken die hierbij gebruikt worden zijn IPL en het ontharen met Applisonix Selectif Pro. Omdat de haargroei zich in verschillende stadia bevindt zijn - afhankelijk van de hormoonhuishouding en de snelheid waarmee haren groeien - ongeveer 6 tot 10 behandelingen nodig.

Ontharingsmethoden


Na ruim 3,5 jaar harsen en waxen laat ik vanaf 11 april 2014 om de acht weken mijn schaamstreek, billen en bilnaad behandelen met IPL, in combinatie met de Applisonix Selectif Pro. Deze combinatie van ontharingstechnieken is noodzakelijk omdat ik donkere en lichtere haren heb. Omdat ik mij al zo vaak heb laten waxen zijn veel haarzakjes al uitgeschakeld en groeit er niet meer zo veel haar. Daarom verwacht de schoonheidsspecialiste van Ontharingsstudio Rita Kuiper dat ik 6 tot 8 behandelingen nodig zal hebben. Na vijf IPL-behandelingen kan ik zeggen dat de bilnaad/billen al verrassend glad aanvoelen en dat er bijna geen haar meer groeit, maar de penis en het scrotum zijn nog probleemgebieden. Als de behandelingen achter de rug zijn is een nabehandeling van 1x per jaar voldoende. Onderstaand worden beide ontharingsmethoden besproken.

IPL
De afkorting IPL staat voor Intense Pulsed Light. Met deze methode worden door middel van lichtflitsen de haarzakjes vernietigd, zodat er geen nieuwe haren meer kunnen teruggroeien.
Eerst worden de schaamstreek, de billen en de bilnaad geschoren, waarna de huid wordt behandeld met een koele geleidende gel. Daarna krijg je een bril op om de ogen tegen het felle licht te beschermen en worden met lichtflitsen de haarzakjes vernietigd. Het kan twee tot drie weken duren voordat de haren uitvallen.
Bij deze methode is het belangrijk welk huid- en haartype je hebt: hoe donkerder de haar en hoe lichter de huid, hoe beter de resultaten. Een groot nadeel van de IPL-techniek is dan ook dat lichte haren niet verwijderd kunnen worden. Mensen met lichte haren zijn aangewezen op de Applisonix Selectif Pro of andere ontharingstechnieken zoals harsen en waxen.

Applisonix Selectif Pro
Bij de Applisonix Selectif Pro maakt het niet uit welk huid- en haartype je hebt. Deze methode werkt met geluidsgolven, die in de haar worden omgezet in hitte. Hierdoor is het mogelijk om - in tegenstelling tot IPL - blonde, rode en grijze haren te behandelen. Zelfs de gebruinde huid kan met deze methode worden onthaard. De Applisonix Selectif Pro heeft wel een nadeel: voor grote huidoppervlakken is deze methode minder geschikt, omdat haar voor haar moet worden behandeld.

Voorbereiding en nazorg


Voor het definitief ontharen
Neem voor het definitief ontharen de volgende voorzorgsmaatregelen:
 • Laat het lichaamshaar voor behandeling met de Applisonix Selectif Pro minstens 1 tot 1½ centimeter groeien
 • Zorg voor een gave huid, dus geen wondjes of beschadigingen en dergelijke
 • Blijf twee tot drie weken uit de zon
 • Gebruik op de dag van de behandeling geen douchegel, bodylotion en/of deodorant
 • Ga op tijd naar bed en neem een goede nachtrust

Na het definitief ontharen
Direct na de behandeling kan de huid rood worden. Na een paar dagen is de roodheid grotendeels verdwenen. Vermijd irritatie door de eerste paar dagen de volgende aandachtspunten in acht te nemen:

 • Niet scheren
 • Blijf uit de zon
 • Ga niet op de zonnebank
 • Ga niet in de sauna
 • Vermijd heet baden en douchen
 • Draag geen strakke kleding
 • Slaap bij voorkeur bloot (dat is nog heerlijk ook)
 • Geen seks

Verwante artikelen (website):
Scheren
Harsen en waxen
Definitieve ontharing

Op de pagina Links zijn verwijzingen naar websites met meer informatie over dit onderwerp te vinden.

I like it smooth!

Wereld van de blootste naturisten

The classical beauty of a smooth and hairless body
(De klassieke schoonheid van het gladde lichaam)
Vrij van haargroei is glad, fris en mooi
Bald is beautiful

Naar boven Naar boven

joopletteboer.nl raadt Ubuntu Linux aan.

© Copyright joopletteboer.nl 2003 - 2023 | Wijzigingen

eXTReMe Tracker