Het logo van de website van Joop Letteboer

Nieuws naturisme

08-06-2013 | Naturistische massage


Heerlijk naturistische massage bij Body Acceptance Heel populair binnen het naturisme is massage. Op diverse naturistische zwem- en sauna-avonden staan masseurs (v/m) klaar om u een massage te geven. Maar ook op diverse NFN-evenementen zoals het jaarlijkse zwemgala en het volleybaltoernooi wordt gemasseerd. En dat gebeurt uiteraard gewoon in je blootje. Er bestaan nogal wat massagepraktijken in Nederland, maar de meeste werken helaas niet naturistisch. Een praktijk die dat wel doet is massagepraktijk Body Acceptance. Een praktijk die naturisme en massage verenigt. Wilt u van een ontspannende naturistische massage genieten? Neem dan eens contact op met de masseur van Body Acceptance. U kunt kiezen uit een ontspanningsmassage (tafel) of een tantramassage (matras). Bezoek de website voor meer informatie en het maken van een afspraak: www.bodyacceptance.nl

Naturistische massage bij Body Acceptance

18-05-2010 | NFN start campagne Naaktisgeen.nu


De NFN is maandag een landelijke campagne gestart onder de titel Naaktisgeen.nu. Bedoeling daarvan is om het naturisme meer bekendheid te geven en uit de taboesfeer te halen. De Naturisten Federatie Nederland vindt dat twee miljoen in Nederland wonende naturisten zich eindelijk eens bloot moeten geven. Een groot deel van hen komt er anno 2010 nog steeds niet voor uit naturist te zijn, veelal uit angst voor negatieve reacties van de onwetende omgeving.

Meer dan 80 procent van de Nederlanders zegt geen moeite te hebben met naturisme, maar in werkelijkheid rusten er toch stiekem flinke taboes op.

TNS Nipo heeft in opdracht van de NFN onderzoek laten doen waaruit blijkt dat de beeldvorming rond naturisme nog steeds bedroevend is. Mensen die het naturisme niet gewend zijn en zich er niets bij voor kunnen stellen leggen een (absurd) verband tussen naaktrecreatie en exhibitionisme, zonderlinge, ouderwetse mensen, voyeurisme en terreinen achter schuttingen. Die onjuiste beeldvorming wordt mede bepaald door media die het naturisme bagatelliseren en steevast de één na de andere denigrerende benamingen voor naturisten en naturistenverenigingen verzinnen. Met deze campagne wordt geprobeerd iets aan die beeldvorming te veranderen.

De NFN onderstreept de campagne met posters. Die hangen op zogeheten megamasten langs diverse snelwegen. In dorpen en steden zijn eveneens posters te vinden.

Lees meer over de campagne op www.naaktisgeen.nu.

22-01-2010 | Ook Thermae 2000 valt ten prooi aan badkleding-idioterie


Thermae 2000 organiseert op dinsdag 2 februari 2010 haar eerste omstreden badkledingdag. Eerder vielen al Sauna de Zwaluwhoeve, Thermen Bussloo, De Veluwse Bron, Thermen Holiday, Thermen Romana en Thermen Lucaya ten prooi aan de omstreden nieuwe badkleding-idioterie. Het "kuuroord" zal in het vervolg elke maand zo'n badkledingdag houden.

Badkledingdagen in sauna's zijn omstreden omdat het onhygiënisch en storend is als er badkleding wordt gedragen in een omgeving waar bloot volstrekt normaal is. Waarom zou je thuis in gezelschap van gezinsleden of je vriend(in) wel bloot onder de douche of in bad durven en bloot rond durven lopen, maar in een sauna niet? Het naakt-zijn in het bijzijn van anderen kan daarom als geldend argument nauwelijks serieus worden genomen. Daarnaast heeft het dragen van badkleding diverse nadelen die de laatste jaren voor saunabedrijven kennelijk van ondergeschikt belang geworden zijn. Het advies is (ook voor bezoekers die snel aan het bloot willen wennen) om dit soort dagen te mijden en gewoon de normale saunadagen te bezoeken. Lees meer...

04-10-2008 | Nederlandse Saunavereniging hekelt textiel Veluwse sauna's


Reactie op het artikel Nederlandse Saunavereniging hekelt textiel Veluwse sauna's:
Ik ben het helemaal met de Nederlandse Saunavereniging en Hans Lebbink eens. De vertrutting slaat (naast de belachelijke bekeuringen door onwetende agenten die op stranden nietsvermoedende naturisten lastigvallen) helaas ook in onze sauna's toe. Kennelijk is omzet maken voor sauna-uitbaters belangrijker dan tradities in ere te houden en mensen hun door de maatschappij aangeleerde schaamte te leren overwinnen. Daarnaast tart men elke logica en heeft men geen oog meer voor diverse nadelen die eerst zo belangrijk waren, maar inmiddels overboord zijn gegooid. Het is niet te hopen dat bovenstaande waanzin zich als een olievlek over andere Nederlandse sauna's verspreidt: straks moet ik elke sauna gaan bellen om te vragen of ik er nog wel in mijn blootje kan genieten.

De badkledingdagen zijn ingevoerd om een nieuwe doelgroep aan te boren: textilisten. Vooral onder jongeren zijn de badkledingdagen populair: mensen die zelfs thuis met de deur op slot onder de douche stappen, naar textielcampings en textielstranden gaan en voor wie ouderwetse schaamte (nog) heel normaal is. Sauna's die er dit soort beleid op na houden zijn verworden tot publieke zwembaden, bedoeld om daarmee op "ludieke" wijze te concurreren. Op één van de websites van zo'n sauna kun je lezen dat het de bedoeling is deze doelgroep te leren dat bloot helemaal niet zo spannend is. De échte reden wordt voor het gemak verzwegen: omzet maken en profiteren van maatschappelijk opgelegde schaamte. Of mensen die in badkleding naar de sauna gaan hiermee hun schaamte kwijtraken moet ernstig worden betwijfeld. Sterker nog, waarschijnlijker is het dat schaamte voor het lichaam op deze manier juist wordt aangemoedigd. De authentieke sauna is het meest geschikte middel om valse schaamte voor het lijf voorgoed kwijt te raken en daarvan zouden sauna-uitbaters zich beter bewust moeten zijn. Om dit doel te bereiken is goede voorlichting en reclame voor het authentieke saunabad nodig. Lees meer...

28-09-2008 | Kerkdienst voor naturisten afgeblazen


Reactie op het artikel Kerkdienst voor naturisten afgeblazen:
Ongelooflijk dat zo'n geweldig initiatief niet wordt begrepen en wordt gedwarsboomd door door religie geïndoctrineerde personen. Waar zijn we in dit land mee bezig? De onderdrukking van andersdenkende gelovige naturisten is analoog aan de onderdrukking van allochtone vrouwen en meisjes in ons land, maar kennelijk is er niemand (gezien de domme reacties op internetkranten en de website van Gan Eden) die het opmerkt. Bizar!

Nu ben ik overtuigd atheïst (religie is de oorzaak van de meeste ellende op de wereld), maar als ik zou geloven in één of andere god zou ik mijn mening als volgt formuleren: hoe ik mijn geloof beleef en uitdraag is mijn zaak, dat gaat niemand iets aan en hoe anderen daarover denken zal me worst zijn. Dat mensen (overtuigd) christen zijn en in een denkbeeldige/niet-bestaande god geloven is hun zaak, maar dring dat niet op aan mensen die een andere opvatting over het christendom hebben. Dat is je reinste intolerantie en legt je grenzeloze domheid bloot.

Indoctrinatie door middeleeuwse religies is een bekend gegeven en helaas maakt ook het christendom zich daaraan schuldig. Gelukkig zijn de rijen mensen voor landelijke sauna's en naaktstranden al jaren langer dan die voor de plaatselijke kerk. Lees meer...

joopletteboer.nl raadt Ubuntu Linux aan.

© Copyright joopletteboer.nl 2003 - 2024 | Wijzigingen

eXTReMe Tracker