Het logo van de website van Joop Letteboer

Ontharingsstudio Rita Kuiper: Brazilian wax voor dames en heren

Recensies harsen en waxen

recensies-ontharen.php werd voor het laatst bijgewerkt op zaterdag 08 april 2023

Ontharingsstudio Rita Kuiper, Meppel (2010 - heden)


Ontharingsstudio Rita Kuiper - Meppel Vanaf 15 juli 2010 laat ik bij Ontharingsstudio Rita Kuiper in Meppel iedere acht weken mijn schaamstreek, bilnaad en billen harsen. Harsen is ideaal voor mensen met overbeharing en die niet elke dag (meer) willen scheren. Deze studio is één van de eersten in Nederland die vanaf 1999 voor zowel dames als heren een Brazilian wax of Hollywood-wax in het programma heeft. Het uitvoeren daarvan wordt uitgebreid gepromoot en uitgelegd op de website. Die voorziet in veel informatie en is heel open en duidelijk, vandaar dat ik na enige aarzeling voor deze ontharingsstudio heb gekozen.

Drempels weg
Hoewel naaktheid voor mij volstrekt normaal is en ik mij nergens voor schaam moest ik toch even een drempel over. Ik denk dat dat vooral veroorzaakt werd doordat ik onbekend was met het fenomeen harsen en waxen. Er kwamen vragen bij me op als: wat gebeurt er allemaal tijdens de behandeling? Hoe reageert mijn huid op deze ontharingsmethode? Hoeveel pijn doet het? Hoe normaal is mijn naakte lichaam voor de schoonheidsspecialiste? Krijg ik geen "last" van een erectie en hoe gaat men daarmee om? Op een gegeven moment heb ik de knoop doorgehakt (je wilt tóch van je haren af) en de ontharingsstudio van Rita Kuiper gebeld voor het maken van een eerste afspraak. Toen ik de vriendelijke stem aan de andere kant van de lijn vertelde over een salon waar ik als man geweigerd was, werd ik gerustgesteld en werd me duidelijk gemaakt dat ik bij hen welkom was. Wat een opluchting.

De behandeling
De ontharingsstudio ligt aan een drukke weg in Meppel. Na een paar minuten wachten in de wachtkamer werd ik door Rita verwelkomd en naar één van de behandelruimten begeleid. Omdat ik vanuit Utrecht bijna 1,5 uur moet rijden is gebruik van het toilet vaak noodzakelijk. Het was daarom prettig dat ik na het uitkleden de gelegenheid werd geboden me met een Lactacyd-tissue even te verfrissen om schoon aan de behandeling te beginnen. Hierna kon ik - ontspannen liggend - plaatsnemen op de behandeltafel. Tijdens de behandeling keuvelden we gezellig over van alles en nog wat en ondertussen werd ik professioneel gewaxt. Direct na het waxen werden de lichaamsdelen met verzorgende olie behandeld om de huid te kalmeren. Na een (full) Brazilian wax: een mooi resultaat en een heerlijk glad, zacht en schoon gevoel.
Uit voorzorg krijg je een flesje TendSkin mee naar huis. Deze lotion voorkomt irritatie, vermindert roodheid en kans op ingegroeide haren.

IPL en Applisonix Selectif Pro
Vanaf 11 april 2014 laat ik mij voor definitieve ontharing van de schaamstreek, de billen en de bilnaad behandelen met IPL en Applisonix Selectif Pro. Na vijf IPL-behandelingen kan ik zeggen dat de bilnaad/billen al verrassend glad aanvoelen en dat er bijna geen haar meer groeit, maar de penis en het scrotum zijn nog probleemgebieden. Als de behandelingen achter de rug zijn zal ik mijn bevindingen op deze pagina met u delen.

Trivia


  • In 2006 was Rita Kuiper te gast in een uitzending van BNN's Spuiten en slikken
  • In de Marie Claire van februari 2007 is Rita Kuiper uitgeroepen tot de beroemdste schoonheidsspecialiste van Nederland
  • In 2008 is Schoonheidsinstituut Rita Kuiper in de categorie Schoonheidsverzorging uitgeroepen tot beste leerbedrijf van Nederland. Ook anno 2024 leidt het instituut stagiaires op die het vak van schoonheidsspecialiste willen leren
  • Op 4 februari 2014 werd Rita Kuiper uitgenodigd iets te vertellen over de 'boyzilian' in het Radio 538-programma Evers staat op

Beoordeling
Nette studio. Gezellige en knusse wachtruimte waar je wat kunt lezen en drinken als je wat vroeger bent. Vriendelijke ontvangst. Rita en haar medewerksters stellen je op je gemak als je voor de eerste keer komt en wat nerveus bent: er is gelegenheid voor een praatje en humor tijdens de behandeling wat zorgt voor een ontspannen sfeer. De studio is naar eigen zeggen mbt Brazilian wax en Hollywood-wax wel één van de duurdere salons. De salon is professioneel, relaxed, resultaatgericht en gezellig. Omdat deze salon 118km. van Utrecht is gevestigd liet ik me in 2012 en 2013 bij Delete Waxing waxen. Omdat ik echter de gemoedelijke, ongedwongen en gezellige sfeer miste laat ik me sinds 14 februari 2014 weer in Meppel behandelen. Door het totaalplaatje scoort deze salon hoger dan Delete. Beoordeling: 9.

Adres
Ontharingsstudio Rita Kuiper
Ceintuurbaan 1
7941 LR  MEPPEL
Telefoon: 0522 258318
E-mail: info@bodyboetiek.nl

Een keurige streep in plaats van een lijn

Brazilian Wax Salon, Maarssenbroek GESLOTEN
(18-03-2016 - 28-10-2022)


Brazilian Wax Salon, Maarssenbroek Op 16 maart 2016 heb ik voor de eerste keer een afspraak gemaakt bij de Brazilian Wax Salon (die toen nog in Utrecht was gevestigd) voor het waxen van mijn billen, bilnaad, onderrug en oksels.

Het maken van een afspraak gaat tegenwoordig in plaats van een papieren agenda nu met een laptop. Sinds maart 2016 kun je ook heel gemakkelijk online een afspraak maken. Een groot voordeel hiervan is dat je direct kunt zien welke dagen en tijden nog beschikbaar zijn.

Op 18 maart 2016 was mijn eerste behandeling bij deze kleinschalige waxsalon. De ontvangst is heel vriendelijk en na een paar minuten wachten werd ik door Roos naar één van de behandelruimtes begeleid. Ook hier is de sfeer gemoedelijk en komt tijdens het waxen een leuk gesprek op gang. De Brazilian Wax Salon maakt gebruik van zogenaamde honingwax. Net als bij Delete Waxing word je hier ook gevraagd om tijdens het waxen van de bilnaad de billen iets uit elkaar te houden. Zo kan een optimaal resultaat worden gegarandeerd en eenmaal thuis onder de douche voel je hoe superglad dat aanvoelt. Geweldig! Ik heb er geen spijt van. Sterker nog: volgens mij ben ik nog nooit zo glad geweest, en volgens mij ga je óók voor de beste Brazilian wax van Nederland naar de Brazilian Wax Salon in Maarssen. Na zes jaar waxen en ervaringen bij drie waxsalons is dit mijn vaste waxsalon geworden.

Opmerkingen
Deze waxsalon ging de eerste keer (juli 2015) niet zo best om met mijn tijd: pas 1,5 uur voor de afspraak werd deze wegens ziekte afgezegd. Hierdoor had ik niet meer de mogelijkheid om vlak voor de vakantie bij een andere waxsalon nog een afspraak te maken. De vraag luidde dus: verdiende deze waxsalon een tweede kans? "Ja", was mijn antwoord, want ik wilde deze waxsalon toch een keer uitproberen. Inmiddels is de waxsalon sinds december 2022 gesloten en is de eigenaresse naar het buitenland geëmigreerd. Beoordeling: 8.

Trivia


  • De Brazilian Wax Salon was eerst in Maarssen gevestigd, maar is in 2011 naar Utrecht verhuisd. Naar verluidt om de concurrentie een slag voor te zijn. Update: inmiddels is na vijf jaar de salon op 24 juli 2016 weer terugverhuisd naar Maarssenbroek

Adres
Brazilian Wax Salon GESLOTEN
Reigerskamp 315
3607 HS  MAARSSENBROEK
Telefoon: 06 15355447
E-mail: afspraak@brazilianwaxsalon.nl

Een keurige streep in plaats van een lijn

Delete Waxing, Utrecht (2012 - 2015)


Delete Professionals in Waxing Op verschillende data ben ik voor een Hollywood-wax naar de op 17 maart 2012 geopende vestiging van Delete Waxing in Utrecht geweest. Parkeren dicht bij de salon (binnenstad) is een probleem; als je geluk hebt kun je je auto voor de deur of (betaald) in één van de zijstraten parkeren.

Bij binnenkomst werd ik vriendelijk begroet en kon ik plaatsnemen aan de "bar". Omdat ik nog nooit voor een behandeling bij Delete was geweest, was ik best zenuwachtig. Na enige tijd kwam de 'wax-angel' mij ophalen en werd ik naar één van de kleine en in de huisstijl vormgegeven waxcabines begeleid. Daar kreeg ik een Lactacyd-tissue in een sachet aangereikt voor intieme en anale hygiëne. Persoonlijk vind ik het prettig dat daar vlak voor de behandeling gelegenheid voor is. Nadat ik mij uitgekleed en opgefrist had kwam de 'wax-angel' binnen en kon de behandeling beginnen. Het waxen gebeurt met lichtgele chocoladeachtige warme wax uit de pot (de zogenaamde 'Gold Wax') en die wordt met steeds nieuwe spatels opgebracht. Bij het waxen van de achterkant werd ik gevraagd om mijn billen uit elkaar te houden. Hierdoor kon de bilnaad snel en goed worden gewaxt. Wellicht is deze houding voor veel mensen niet zo elegant, maar het resultaat is optimaal. De behandeling was prima en resultaatgericht. Ook hiér na afloop: het ziet er prachtig uit en een heerlijk glad, superzacht en schoon gevoel.

Mannen en vrouwen
Het is bekend dat nogal wat waxsalons ondanks de groeiende vraag blijven weigeren om mannen te behandelen en echt duidelijke redenen worden daarvoor nooit gegeven. Delete Waxing behandelt als nieuwbakken waxketen gelukkig ook mannen, waarmee het bedrijf erkent dat het waxen van de schaamstreek al lang geen vrouwending meer is. Als enige waxsalon in Nederland vermeldt Delete op de website dat zowel dames als heren uitsluitend door dames worden behandeld. Ik heb dat nog nergens zo duidelijk vermeld gezien. Een compliment waard. Het streven is om binnen vijf jaar twintig vestigingen te openen. Het is te hopen dat andere wax- en schoonheidssalons door de vestigingsdrang van Delete worden gestimuleerd (eindelijk) ook mannen te behandelen, want daarmee is het helaas droevig gesteld.

Opmerkingen
Er zijn ook opmerkelijke zaken te melden. Deze salon profileerde zich in de media als eerste Nederlandse waxsalon. Dat klopt niet, want waxsalons die volgens internationale standaarden werken waren er al vóór Delete op 27 december 2010 in Amsterdam haar eerste salon opende. Het bedrijf bleef echter volhouden dat men "het professioneel waxen in Nederland wil introduceren". Daar waren ze wat laat mee, want dat gebeurt in Nederland al lang. Delete is als waxsalon bepaald niet uniek en onderscheidt zich dan ook niet van andere waxsalons: het no-double-dippingprincipe bij het gebruik van spatels en de voor- en nazorg vinden bijvoorbeeld al plaats in Nederland. Op Facebook, Twitter en de website verschenen onjuiste berichten. Ook was er reden om aan de professionaliteit te twijfelen: op de website wist men niet wat het verschil tussen harsen en waxen was. Dit is inmiddels aangepast. Zou Delete soms het antwoord in mijn FAQ hebben gelezen? Echt jammer van dergelijke missers, want de missie van Delete spreekt me aan: hele oerwouden aan (schaam)haren tussen de benen en de billen kan écht niet meer. Het lijkt er vwb het bovenstaande op dat men niet eerst goed marktonderzoek heeft gedaan mbt het professioneel waxen in Nederland.

Aan alles is te merken dat Delete Waxing door mannen wordt geleid. De zakelijke, koele en ongezellige uitstraling/sfeer spreekt mij niet aan. Wat opvalt zijn de wisselende resultaten bij verschillende (onervaren) wax-angels: vaak is het resultaat goed, de laatste keer viel het resultaat erg tegen. Op 27 maart 2015 ontdekte ik thuis een bloedende wond aan het scrotum en dat de huidplooien bij de liezen en een gedeelte van het perineum waren vergeten. Slordig! Een paar dagen nadat ik een review had achtergelaten op de website van Delete werd ik gebeld met de mededeling dat ik korting zou krijgen bij mijn volgende afspraak. Een sympathiek gebaar, maar het vertrouwen is zo geslonken dat ik daar na deze teleurstelling waarschijnlijk niet meer terugkom. Verder dragen de wax-angels tijdens de behandeling (geheel onnodig) mondkapjes, waardoor je het gevoel krijgt een besmettelijke ziekte te hebben. Daardoor en door de ervaringen van 27 maart én de parkeerproblemen valt de beoordeling (fors) lager uit dan Ontharingsstudio Rita Kuiper.

Beoordeling
Nette waxsalon. Aan het interieur is aandacht besteed: zelfs de deurknop van de entree is in de huisstijl vormgegeven. Aan de "bar" kun je wat lezen en drinken als je wat vroeger bent. Vriendelijke meisjes aan de balie die je enthousiast verwelkomen. De salon komt professioneel over en levert (vaak) kwaliteit. Ook bij déze waxsalon geldt: na de behandeling een heerlijk glad, superzacht en schoon gevoel. Maar pas op: de ene (onervaren) wax-angel is de andere niet en daardoor kan de behandeling (zoals bij mij) flink tegenvallen. Dat is ook direct het grote nadeel van een waxketen als Delete. Advies: laat je voor een constante kwaliteit liever waxen in een schoonheidssalon door een vaste schoonheidsspecialiste die doorgaans veel meer ervaring heeft. Het waxen is overigens niet minder pijnlijk dan ik gewend ben bij Ontharingsstudio Rita Kuiper in Meppel, maar het resultaat is vaak goed en de salon dichtbij. Beoordeling: 7.

Adres
Delete Waxing
Burgemeester Reigerstraat 21-23
3581 KK  UTRECHT
Telefoon: 088 2242222
E-mail: utrecht@delete-waxing.com

Een keurige streep in plaats van een lijn

Schoonheidssalon Pour Tous, Utrecht (10-07-2010)


Op 10 juli 2010 heb ik bij Schoonheidssalon Pour Tous mijn benen laten harsen. Rond de salon in de binnenstad van Utrecht moet je (uiteraard) betaald parkeren, maar nergens staat aangegeven hoe. Okay, dan maar niet betaald en de Volvo ergens dicht in de buurt van de salon neergezet.

Het personeel van Pour Tous is vriendelijk. De salon oogt gezellig en stijlvol, maar ademt echt de sfeer van een 'vrouwending'. Na zo'n tien minuten wachten en een tijdschrift te hebben gelezen werd ik door Maaike naar binnen geroepen. Na de kennismaking kon het harsen beginnen. Ik had dit nog nooit laten doen, maar de behandeling viel ontzettend mee. Ik had mijn benen twee weken daarvoor nog geschoren, dus zo veel pijn deed het niet. De haren van de achterkant van mijn bovenbenen waren langer, dus vielen daar ook de grootste klappen. Na het harsen werden mijn benen met verkoelende lotion/olie behandeld en kon ik met heerlijk gladde benen naar huis.

Opmerking
Bij het maken van mijn afspraak werd duidelijk dat de salon niet de billen, de bilnaad en de gehele schaamstreek harst/waxt, want ik wilde voor de vakantie op Le Couderc ook graag van de haren op mijn billen en in mijn bilnaad af. Voor vrouwen is dit echter geen enkel probleem. Mogelijk zijn onvoldoende opgeleid personeel en schaamte voor erecties de oorzaak (lees verder voor de redenen waarom wax- en schoonheidssalons mannen weigeren). Tijd dus voor een andere, modernere en professionelere schoonheidssalon. Beoordeling: 6. Lees meer over harsen...

Een keurige streep in plaats van een lijn

Naar boven Naar boven

joopletteboer.nl raadt Ubuntu Linux aan.

© Copyright joopletteboer.nl 2003 - 2024 | Wijzigingen

eXTReMe Tracker