Het logo van de website van Joop Letteboer

Opinie: De censuur van social media

censuur.php werd voor het laatst bijgewerkt op woensdag 27 april 2022

BREAKING:
TEAM PRESIDENT TRUMP START PLATFORM GETTR

Inhoudsopgave:

 1. Inleiding
 2. Twitter-censuur
 3. Facebook en YouTube
 4. Gab
 5. Team president Trump start platform GETTR
 6. Alternatieven voor censuur

Inleiding


Het was al langer bekend: Twitter en andere social media zoals YouTube, Facebook, Instagram en LinkedIn schenden de vrijheid van meningsuiting door accounts met een onwelgevallige mening op te schorten of door content te verwijderen. Met ingang van 1 januari 2020 schroeft Twitter de censuur verder op en gaat de vrijheid van meningsuiting fors inperken. Twitteren over politieke kwesties wordt aan banden gelegd. Het promoten van een Nexit, kritiek op de EU, de klimaathysterie, de islam, de massa-immigratie en het blootleggen van satanisch kindermisbruik en pedofilie worden taboe. Nieuw is het censureren en verwijderen van content over de leugens over Covid-19 die door de overheid en de leugenpers worden verspreid, en de waarheid over de massale verkiezingsfraude rond de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Twitter-censuur

Twitter-censuur


De censuur van Twitter hing al tijden in de lucht: sinds enkele weken verdwijnen er om de haverklap om onverklaarbare redenen rechtse accounts of worden ze voor een bepaalde tijd beperkt of opgeschort. Meestal worden deze gerapporteerd door de linkse deugbrigade omdat die accounts tweets versturen over grote problemen zoals de massa-immigratie, de islam, de klimaathysterie, het verrotte rechtssysteem, doorgeslagen diversiteit en inclusief gedram, de globalisering (NWO) van Europa, het nepnieuws van de msm en het dictatoriale regime van de EU. Dat zijn meningen die onwelgevallig zijn, die het linkse tuig niet bevalt en dús moeten die accounts de mond worden gesnoerd. Sinds 1 januari 2020 draait (zoals verwacht) de linkse Twitter-Gestapo op volle toeren: het één na het andere account wordt opgeschort. Omdat Twitter gehoor geeft aan dit soort NSB'ers mag worden geconcludeerd (en wordt steeds meer de indruk gewekt) dat het medium vanuit extreem-linkse hoek zoals gutmenschen en Antifa wordt beheerd en gefinancierd. Communisme viert weer hoogtij. Knettergek!

Sinds de bekendmaking van de Twitter-censuur loopt het storm op Gab: op en rond de Kerstdagen stapten veel (ex-)twitteraars al over naar het free speech-alternatief en na de jaarwisseling is dat aantal (zoals verwacht) gegroeid. Mensen vinden er hun weg en voelen zich er prima thuis: de vrees om door de linkse Gestapo gerapporteerd te worden om een "verkeerde" mening is vrijwel geheel verdwenen. Een punt van zorg is echter wel dat zij zich als trollen onder de Gabbers zullen begeven om het medium met nepnieuws en framing te verzieken.

Omdat ik de bui al enige tijd zag hangen heb ik zelf in januari 2018 ook een Gab-account aangemaakt. Klik rechtsboven op het ronde blauwe icoon met de rode wouw om naar mijn Gab-pagina te gaan.

Een verkeerde mening? Opschorting account!
Social media-accounts die de zieke NWO blootleggen en te dicht bij de waarheid komen worden verwijderd. Het Twitter-account van Katie Hopkins (met ruim 1 miljoen volgers) werd bijvoorbeeld rond 20 juni 2020 zonder opgaaf van redenen permanent opgeschort. Naar verluidt zou forse kritiek op het BLM-tuig de reden zijn geweest. Een grove schending van de vrijheid van meningsuiting, dus. Katie Hopkins is op het free speech-alternatief Gab te vinden.

Ook andere (bekende) mensen en organisaties werden opgeschort of gemarkeerd om een "verkeerde" mening. Extreem-linkse terreurgroepen (Antifa, Extinction Rebellion, BLM) en islamitische terroristen worden echter ongemoeid gelaten en mogen hun smerige propaganda verkondigen. Onbegrijpelijk. Een kort lijstje van Twitter- en YouTube-censuur; Big Tech die u dom willen houden en willen verhinderen dat de waarheid aan het licht komt:

 1. Edwin Wagensveld (meerdere keren permanent opgeschort)
 2. Elise Nijmegen (PVV'er, permanent opgeschort)
 3. Tommy Robinson (journalist en islamcriticus, permanent opgeschort)
 4. Geert Wilders (tijdelijk geschorst vanwege een reactie op islamitische doodsbedreigingen, hersteld)
 5. Amy Mek (gemarkeerde tweets)
 6. President Trump (opgeschort)
 7. Katie Hopkins (permanent opgeschort)
 8. Schild & Vrienden (opgeschort)
 9. Voorpost (opgeschort)
 10. Identitair Verzet (opgeschort)
 11. Identitäre Bewegung (Duitsland, opgeschort)
 12. Identitäre Bewegung (Oostenrijk, opgeschort)
 13. Max von Kreyfelt (oprichter Café Weltschmerz, opgeschort)
 14. Lange Frans (zowel van YouTube als Instagram verwijderd)
 15. Sydney Powell (team Trump, opgeschort)
 16. Lin Wood (opgeschort)
 17. Michael Flynn (opgeschort)
 18. Vizier Op Links (opgeschort)
 19. Dr. Robert W. Mallone MD. (opgeschort en weer hersteld)
 20. Willem Engel (tijdelijk opgeschort en weer hersteld)
 21. Jan Bennink (opgeschort) (NIEUW)
 22. Huig Plug (klokkenluider op het Binnenhof, opgeschort) (NIEUW)

Alle podcasts van Lange Frans zijn te vinden op zijn eigen website en op BitChute. Inmiddels heeft hij daar ook een eigen kanaal. Nu Elon Musk Twitter heeft overgenomen is de verwachting dat opgeschorte accounts weer zullen worden hersteld.

#media = virus #QAnon #WWG1WGA #Cabal #NWO #TheGreatReset #islamisering #globalisering

Facebook en YouTube


De censuur op social media wordt een steeds groter probleem. De vrijheid van meningsuiting wordt er steeds meer geschonden, wat blijkt uit het feit dat onwelgevallige video's, documentaires en informatie zonder opgaaf van redenen worden verwijderd. Naast Twitter censureren ook Facebook, YouTube en LinkedIn erop los. Hierdoor lijkt het erop dat deze bedrijven worden aangestuurd door de Cabal, om te zorgen dat hun agenda wordt uitgevoerd. Afleveringen van De Jensen Show en het kanaal van Lange Frans werden bijvoorbeeld offline gehaald. UIt een artikel van 9ForNews blijkt ook waarom: Google blijkt financiële belangen te hebben bij AstraZeneca. Vanwege deze censuur gaf Jensen in één van zijn podcasts aan langzaam afscheid te willen nemen van YouTube: "YouTube is gewoon de toekomst niet als het gaat om het vinden en het zoeken naar de waarheid", aldus Jensen. Op 16 november 2020 was het zover: in de Jensen Show van 16 november kondigde hij aan dat zijn podcasts niet langer op YouTube te zien zullen zijn, maar op jensen.nl.

Jensen - support het vrije geluid

Covid-19-censuur
Ook video's van David Icke, Michael Moore, Janet Ossebaard, De Blauwe Tijger en Café Weltschmerz werden van YouTube verwijderd. De laatste met bijdragen van opiniepeiler Maurice de Hond, onderzoeker Pieter Lakeman en huisarts Rob Elens. Het betreft hier video's over Covid-19 van onderzoekers die tegen de leugens van het kabinet en het RIVM ingaan, en waarin de betrokkenheid én sponsoring door de criminele Bill & Melinda Gates Foundation aan het licht wordt gebracht. Oprichter van Café Weltschmerz Max von Kreyfelt vertelde in een live-uitzending van het FvD Journaal (zie afbeelding, klik voor vergroting) het vermoeden te hebben dat de overheid hier achter zit. Want het is natuurlijk niet de bedoeling dat mensen na gaan denken en door zelf onderzoek te doen achter de waarheid komen. Stel je voor! Op 10 december 2020 kwam naar buiten dat YouTube alle video's verwijdert die kritische vragen stellen over de frauduleuze verkiezingen in Amerika en de gevaren van Covid-19-injecties. Later werd bekend dat Twitter hetzelfde gaat doen. Bill Gates blijkt bij Twitter, YouTube, Facebook en Instagram te hebben afgedwongen dat er alleen informatie mag worden gedeeld die in lijn is met de plannen van de door hem gesponsorde WHO en het WEF. De opzet van de elite is om mensen dom te houden, en nog steeds hebben domme schapen dat niet door. Lees meer...

Thierry Baudet en Max von Kreyfelt in een uitzending van het FvD Journaal

 • President Trump is uit de (door de Bill & Melinda Gates Foundation gesponsorde) WHO gestapt vanwege het verspreiden van onzin door die organisatie over Covid-19 en het dicteren van coronamaatregelen
 • Video's met informatie over genezing met Hydroxychloroquine, Zithromax, Zink en Ivermectine worden verwijderd
 • De website van Amerikaanse artsen met informatie over genezing met Hydroxychloroquine, Zithromax en Zink werd offline gehaald
 • Facebook-groepen over Covid-19 waarin informatie wordt gedeeld en waarin kritische vragen worden gesteld worden verwijderd
 • Tweets met links naar video's op BitChute worden door Twitter geblokkeerd

Het logo van Gab, het free speech-alternatief voor Twitter

Gab


Big Tech introduceert schaamteloze censuur en dat betekent dat veel rechtse kiezers van de PVV en FvD van Twitter naar Gab en Parler zullen verhuizen. Nu al pakt een groot deel van deze kiezers hun biezen om accounts op free speech-alternatieven voor Twitter aan te maken, en informatie te delen over zeer belangrijke onderwerpen die ons allen (zouden moeten) bezighouden.

Oprichting van Gab
Gab is een sociaalnetwerksite uit San Mateo (Californië) en werd op 15 augustus 2016 na een oproep van Wikileaks opgericht door Andrew Torba, omdat werd gevreesd voor Twitter-censuur. Tevens vond hij dat de al bestaande sociaalnetwerksites te links waren nadat Facebook conservatieve (rechtse) nieuwsberichten en Twitter conservatieve en rechtse accounts had verwijderd.

Voordelen van Gab
Op het vréselijke Twitter wemelt het van het BLM- en Antifa-tuig, gutmenschen, NSB'ers, trollen, lolbroeken, EU-fanaten, diversiteitsgeleuter, Covid-19-prikzombies en zieligdoenerij. Daarnaast word je doodgegooid met spam van bedrijven die je niet volgt. Gab is wat dat betreft een verademing ten opzichte van Twitter. Zoals gezegd wordt op Gab de vrijheid van meningsuiting beter beschernd. Het werken met Gab verschilt niet zo heel veel met dat van Twitter. Ervaren twitteraars zullen hun weg makkelijk kunnen vinden. Verder kun je tot 5000 tekens kwijt en is het mogelijk om je post achteraf te wijzigen om typ- en taalfouten te verbeteren, of om vergeten hashtags toe te voegen. Daarnaast kun je Gab steunen wat je meer mogelijkheden geeft, en kun je je aansluiten bij groepen. Een groot voordeel is dat Gab (nog) geen last heeft van extreem-linkse deugers omdat het medium als (veilige haven voor) "extreem-rechts" wordt geframed.

Later meer...

Team president Trump start platform GETTR


Vanwege de verschrikkelijke censuur op Twitter, Facebook, Instagram en LinkedIn kondigde president Trump al aan een vrij en onafhankelijk platform op te gaan zetten: begin juli 2021 zag GETTR het levenslicht. Onderstaand worden alternatieven aangereikt voor social media die de vrijheid van meningsuiting schenden:

Alternatieven voor censuur


Door misselijkmakende censuur van Big Tech wordt overstappen naar andere platformen erg interessant. Zelf heb ik in juli 2019 vanwege alle Facebook-schandalen en de schending van de vrijheid van meningsuiting mijn Facebook-account opgeheven. De druppel was toen iemand een ban kreeg opgelegd nadat die een positief bericht over islamcriticus Tommy Robinson had gepost. Robinson wordt op Facebook geframed als gevaarlijk persoon, terwijl de man geheel geweldloos verslag doet omtrent rechtszaken tegen gevaarlijke islamitische groomingbendes in Groot-Brittannië

TwitterGab / Parler / Friendweb / GETTR
FacebookVK / MeWe / Vriendenplek
WhatsAppSignal / Telegram
YouTubeGab TV / BitChute / Brand New Tube / Dailymotion / Vimeo / LBRY / Twitch / Rumble / Odysee / Deel je video's
GoogleDuckDuckGo / Brave Search / Startpage

Bye bye, Big Tech!

Bye bye, Big Tech!

Verwante artikelen (web):
Google, dat 'desinformatie' over vaccins censureert, heeft financieel belang bij AstraZeneca-prik
Duitse rechtbank geeft YouTube boete van 100.000 euro wegens verwijderen video over coronaprotest

Verwante artikelen (website):
Nepnieuws NOS wordt genant (actueel)
De leugens over Covid-19 (actueel)
Stop de identiteitspolitiek!
Deugen voor de bühne
De censuur van social media
De hetze tegen ON! (actueel)
Antifa, een groeiend probleem
De linkse haat tegen FVD (actueel)
Sauna? Natuurlijk bloot

Naar boven Naar boven

joopletteboer.nl raadt Ubuntu Linux aan.

© Copyright joopletteboer.nl 2003 - 2024 | Wijzigingen

eXTReMe Tracker