|
Gamba's met knoflook en Provençaalse kruiden (4 tot 6 personen)
gambas.php werd voor het laatst bijgewerkt op zaterdag 29 juni 2024
Om heerlijk van een portie gamba's te genieten heb je nodig:
- 1 tot 1,5 kilo gamba's
- 5 tenen knoflook
- 2 courgettes
- 1 aubergine
- 1 grote paprika
- 2 grote uien
- 6 champignons
- Provençaalse kruiden
- Olijfolie
- Peper en zout (tip: peper- en zoutmolen van Peugeot)
Bereiding
- Zorg dat de groenten vooraf gewassen en gesneden zijn
- Laat in een wok of skottelbraai-schotel olijfolie verhitten
- Strooi wat Provençaalse kruiden over het hele bakoppervlak en bak vervolgens hierin de gamba's
- Schep de gamba's regelmatig om. Voeg tijdens het bakken de knoflook uit de knijper en versgemalen peper en zout toe
- Als het geheel gaat garen de courgettes, champignons, paprika, aubergine en uien toevoegen
- Regelmatig olijfolie toevoegen. Laat het geheel lekker gaar worden
- Opdienen met stokbrood met kruidenboter. Geef er een salade bij van sla, komkommer, paprika en tomaat met zelfgemaakte sladressing
Wijntips
Fleurie Domaine de la Presle
Arrogant Frog Chardonnay Viognier
Cruse Selection Merlot Pays d'Oc, France
Bon appétit!
Recept downloaden (pdf)
Beter één vogel op je bord, dan tien in de lucht
Wijn moet je niet bewaren, wijn moet je drinken
Op de pagina Links zijn verwijzingen naar websites met meer informatie over dit onderwerp te vinden.
Naar boven |