Het logo van de website van Joop Letteboer

Routebeschrijving Le Couderc

Op weg naar Le Couderc kun je twee routes nemen. Omdat de tweede route je in de Dordogne veel door heuvels en bochtige wegen leidt is de eerste route het meest geschikt voor auto's met caravans.

Eerste route:


Je rijdt richting Antwerpen, dan de E17 langs Gent richting Kortrijk. Neem de A1 via Lille naar Parijs. Even voor Parijs borden Bordeaux en/of Orleans volgen.

Je komt dan op de A3 en nu goed opletten voor de afslag naar de A86! Als je steeds de borden Bordeaux en/of Orleans blijft volgen, kom je op de A86.

Eenmaal buiten Parijs volg je de A10 Bordeaux/Orleans. Bij Orleans volg je Limoges en Bourges: de A71.

Bij Vierzon de afslag Limoges nemen, je komt dan op de A20.

Bij Limoges via de N21 naar Perigueux. Dan Bergerac volgen en 5,5 km buiten Perigueux neem je de afslag links naar Vergt, 20 km doorrijden en 1 km na Lamonzie-Montasruc linksaf naar Mouleydier.

In Mouleydier bij de voorrangskruising linksaf het dorp inrijden. Na 100 m rechtsaf de brug van de Dordogne over (D21) en je volgt St.Aubin de Lanquais. In St.Aubin de Lanquais bij de stoplichten links naar Faux (D19).

In Faux Nausannes volgen. 1 km voorbij Micalie (100 m na de tweede afslag naar Monsac) ga je linksaf de toegangsweg van Le Couderc in, aangegeven met gele toegangsborden.

Tweede route:


Het eerste gedeelte gaat hetzelfde tot en met 'Bij Vierzon de afslag Limoges nemen, je komt dan op de A20'.
Laat op de A20 de afslag naar Perigueux links liggen en rijd door richting Brive.

Neem de afslag naar Souillac (bij de aquaducten, zichtbaar vanaf de snelweg). Dit is afslag nr. 55, je komt dan op de D703.

Rijd richting Sarlat en bij Sarlat Bergerac aanhouden. Blijf Bergerac volgen tot je borden Le Buisson en Cadouin ziet. Vanaf Le Buisson is het een rechte weg richting Beaumont. In Beaumont bij de T-splitsing rechtsaf het dorp inrijden. Je rijdt nu een smal straatje in met halverwege aan de linkerkant een marktplein omgeven door winkels, aan de rechterkant zie je de kerk van Beaumont. Rijd verder het smalle straatje uit.

Bij de eerste kruising linksaf richting Bergerac, Naussannes en Issigeac. Nu rijd je naar beneden via bochtige wegen. Blijf deze weg almaar volgen tot je linksaf naar Issigeac kunt. Rijd daar rechtdoor en na de grote bocht naar rechts sla je in een flauwe bocht naar links rechtsaf de toegangsweg van Le Couderc in, aangegeven met gele toegangsborden.

Voor beide routes geldt dat je een toegangsweg oprijdt die dateert uit de Romeinse tijd, waarna je bij een koel gratis welkomstdrankje beseft dat je de juiste camping hebt gekozen...;-)

Sinds kort is de nieuwe snelweg A89 richting Perigueux gereed. Deze route is op de website van Le Couderc te vinden. Hier vindt u ook GPS-co├Ârdinaten voor diverse GPS-systemen.

joopletteboer.nl raadt Ubuntu Linux aan.

© Copyright joopletteboer.nl 2003 - 2024 | Wijzigingen

eXTReMe Tracker