Het logo van de website van Joop Letteboer

Kruidige wokolie

olie.php werd voor het laatst bijgewerkt op maandag 05 augustus 2024

Om smaak aan je Chinees-Indische gerechten te geven kun je zelf kruidige wokolie maken. Dit is de wokolie zoals Chinezen die maken in hun restaurants. Eventueel kun je zelf nog ingrediënten toevoegen waarvan je vindt dat die niet in de wokolie mogen ontbreken.

Om kruidige wokolie te maken heb je nodig:

  • Zonnebloemolie
  • 1 rode ui
  • 2 of 3 stukken gember
  • 4 tenen knoflook

Bereiding

  1. Snij de rode ui en de knoflook in grove stukken en de gember in plakjes
  2. Laat in een wok een ruime hoeveelheid zonnebloemolie (die in een flesje of pot past) verhitten
  3. Bak de ingrediënten tot die goudbruin zijn
  4. Schep de gebakken rode ui, knoflook en gember met een schuimspaan uit de wok en gooi die weg
  5. Laat de olie die overblijft afkoelen, zeef die en giet die in een oliefles of pot

Links


Olie op smaak brengen voor Chinees-Indische gerechten

Qǐng xiǎngyòng! 请享用

Verwante recepten:
Bami met omeletreepjes (website)

Bestand als PDF downloaden Recept downloaden (pdf)

Kruidige wokolie

Kruidige wokolie

Beter één vogel op je bord, dan tien in de lucht
Wijn moet je niet bewaren, wijn moet je drinken

Op de pagina Links zijn verwijzingen naar websites met meer informatie over dit onderwerp te vinden.

Naar boven Naar boven

joopletteboer.nl raadt Ubuntu Linux aan.

© Copyright joopletteboer.nl 2003 - 2024 | Wijzigingen

eXTReMe Tracker