Het logo van de website van Joop Letteboer

Kruidige wokolie

olie.php werd voor het laatst bijgewerkt op dinsdag 16 juli 2024

Om smaak aan je Chinees-Indische gerechten te geven kun je zelf kruidige wokolie maken.

Om kruidige wokolie te maken heb je nodig:

  • Zonnebloemolie
  • 1 rode ui
  • 2 of 3 stukken gember
  • 4 tenen knoflook

Bereiding

  1. Snij de rode ui en de knoflook in stukken en de gember in plakjes
  2. Laat in een wok een ruime hoeveelheid zonnebloemolie (die in een flesje of pot past) verhitten
  3. Bak de ingrediënten tot die goudbruin zijn
  4. Schep de gebakken rode ui, knoflook en gember met een schuimspaan uit de wok en gooi die weg
  5. Laat de olie die overblijft afkoelen, zeef die en giet die in een oliefles of pot

Links


Olie op smaak brengen voor Chinees-Indische gerechten

Bon appétit!

Verwante recepten:
Bami met omeletreepjes (website)

Kruidige wokolie

Beter één vogel op je bord, dan tien in de lucht
Wijn moet je niet bewaren, wijn moet je drinken

Op de pagina Links zijn verwijzingen naar websites met meer informatie over dit onderwerp te vinden.

Naar boven Naar boven

joopletteboer.nl raadt Ubuntu Linux aan.

© Copyright joopletteboer.nl 2003 - 2024 | Wijzigingen

eXTReMe Tracker