|
Bami met omeletreepjes
bami.php werd voor het laatst bijgewerkt op vrijdag 05 augustus 2022
Om heerlijk van zelfgemaakte bami te genieten heb je nodig:
- 3 nestjes mie
- 150 á 200 gram kipfilet
- 250 gram bamigroenten met taugé en rode peper
- 2 á 3 teentjes knoflook
- 2 á 3 champignons
- 2 eieren
- Ketjap
- Olijfolie
- Seroendeng
- Gebakken uitjes
- Kroepoek
Bereiding
- Snijd de kip in blokjes en zet die in een mengsel van ketjap, azijn en marinademix drie uur in de koelkast
- Bak de kip met een scheut olijfolie in een wok gaar
- Breng een pan water aan de kook en kook de mienestjes beetgaar
- Snijd de rode peper fijn en voeg die met de bamigroenten met taugé aan de kip toe
- Was de champignons, snijd ze in schijfjes en voeg ze toe
- Voeg de knoflook uit de knijper toe
- Als het geheel begint te garen de bami afgieten en toevoegen
- Kluts een ei en bak deze aan beide kanten in een koekenpan lichtbruin. Snijd de omelet in reepjes en voeg deze toe
- Voeg eventueel een scheut ketjap of olijfolie toe en schep het gerecht regelmatig om
- Serveer de bami met een gebakken ei, seroendeng, gebakken uitjes, een schaaltje kroepoek en een koud biertje
Tips
- Eventueel kan aan het gerecht nog een theelepel kurkumu en een mespuntje sambal worden toegevoegd
- Serveer de bami eventueel ook met zelfgemaakte saté met satésaus
- Vervang de kip af en toe eens door wokgarnalen
Biertips
Westmalle Tripel, Leffe Blond, La Trappe
Bon appétit!
Recept downloaden (pdf)
Beter één vogel op je bord, dan tien in de lucht
Wijn moet je niet bewaren, wijn moet je drinken
Op de pagina Links zijn verwijzingen naar websites met meer informatie over dit onderwerp te vinden.
Naar boven
|